2014- förändringarnas år

Detta år har jag växt mer än någonsin. 
Återblickar jag till 2013 så kan jag bara säga att detta år har förändrat allt. Slutet på 2013 och början av 2014 var riktigt tufft, både för mig och för familjen. Samtidigt som jag blev inskriven på ätstörningsenheten så blev det dramatiskt i familjen och allt tog bara så otroligt mycket energi. Man var i psykos och ska jag vara helt ärlig så förstår jag inte idag hur vi orkade hålla allt samman. Hur vi orkade stå upp och julpynta, mysa och fortsätta som om inget hade hänt. Men vi gjorde det och trots allt så stod vi alla där på nyår och sa att i år, detta år 2014 ska bli ett bra år
2014 för mig har vart ett himla tufft år, men har rest mig upp starkare än någonsin. Jag och min familj har fått tagit stora smällar men i slutändan så har vi alltid lärt oss att det blir bättre. Jag har vuxit i mig själv otroligt mycket. Och kan bara säga att 2014 var verkligen ett år tillägnat åt förändringar
 
För ett år sedan så tillbringade jag till största delen av min tid hemma och på möten. För ett år sedan, början på 2014 så fick jag inte vara i stallet, inte anstränga mig, inte bära in matkassar, borsta min häst, städa åt kaninerna, fylla på vatten åt min egna häst, gå ut med hunden, osv. Det var något jag inte fick göra och jag är så glad att jag hade människor omkring mig som kunde hjälpa mig i det läget, den stunden och den tiden. Ni är guld värda. Ni har hjälpt mig till den plats jag är på idag och jag är så glad att jag kämpat mig framåt detta år, det är inte över men jag vet att jag börjar få tillräckligt med mod till att gå emot det som förstör mitt liv. Aldrig mer ska jag bli tvungen att dras från min häst och ridningen, det jag älskar mest att göra.
 
Min familj, mina närmsta vänner som vart med mig i allt och min fina omgivning, tack för att ni finns!
 Hur jobbigt jag än haft så har jag också under allt jobbiga haft ett himla bra år. Jag har fyllt 18år, jag har tagit mitt älskade körkort. Jag var i Norge med människan som gör #TeamEvelina komplett och farmor och min bror. Bilresan vi aldrig kommer glömma! Jag hade en otroligt bra sista sommarlov med massa galenskaper med mina vänner trots att jag jobbade. Sedan den älskade Rhodosresan tillsammans med mina fina vänner. Helgalen resa, med massa party, sol och bad! Har aldrig mått så bra som då. Tonvis med myskvällar, partykvällar och trevligt umgänge med personerna jag älskar mest har detta år också bestått av. Tack för detta år och TACK för att ni stått vid min sida. Ni är så fina hela högen
Nu står 2015 bara runt hörnet och det är året som jag kommer komma ut i vuxenvärlden på riktigt. Roliga äventyr väntas och ett helt nytt kapitel börjar när jag tar studenten. Ser fram emot ett bra 2015 med massa nya äventyr. 

Bifrosts utveckling

Bifrost har utvecklats mer än någonsin detta år. Han fick en lång sommarvila med lite ridning här och där då han fick både ringorm och en oförklarlig klåda som fanns på hela kroppen. Vi har kämpat med överlinjen, energin och takten. Hans bästa sida smyger sig fram och mer och mer och alla dessa moments där man inte kan sluta le för att han är så duktig blir allt fler och fler. 
 
Han vågar nu mot slutet ta för sig mer, både fysiskt och psykiskt. Han har mognat och fått lite mer självförtroende och mer jävlar anamma. Jag är otroligt stolt över vårt arbete och reslutatet blir jäkligt bra. Från att Bifrost var den optimala skogsmullen så har han nu börjat forma om sig lite. Ingenting är omöjligt och skam den som ger sig! Man får ha viljan för två till en början, men tillslut så planar det ut och jäklar vad bra det går då! 
 
Vi har haft svackor, absolut. Sådana svackor jag har känt att jag aldrig kommer klara av och vill egentligen då bara lägga av med ridningen. Men vi har alltid, på något sätt kommit ur dem. Med stöttning och peppning så klarar man sig igenom det mesta. Våga tro på din häst, tror man tillräckligt mycket så kommer det ge en himla mycket i slutändan. Alla har ett guldkorn inom sig som bara behöver näring till att gro fram. 
 
Det vi ska fortsätta träna på nu är traven, bommar, övergångar och sedan galopp. Mycket variation och styrkeövningar och bara fortsätta ta oss framåt. Blandat arbete och såklart massa roliga ridturer! Glädje och lycka kommer man långt på! 

Wild life

En bild på min älskade Emmy! 
Idag fyller pappa år, bättre sent än aldrig brukar man ju säga. Haha stackarn! Firat det och haft en allmänt bra dag. Vart i stallet med Evelina och ridit på bröderna kaos. Bifrost gick väldigt bra, härligt när han börjar komma till det stadiet där hans överlinje blir bättre och bättre och sätter under sig mer med bakbenen. Annars har jag fikat och bara tagit det lugnt! Nu blir det en kopp te och en film. 

Bra avslut på denna dag

Vart hemma hos min lärare och kollat hur hon bor med hästgänget ifrån skolan. Himla trevligt och som vanligt galet med mina brudar. Jag har lite småångest över sista terminen, vill verkligen inte kastas ut i "vuxenvärlden", men samtidigt som man längtat efter att äntligen gå ut skolan. Delade tankar och jag vill inte tänka på vad som kommas skall. Nu är jag trött efter en fartfylld dag. Imorgon väntas en ännu värre dag, men jag njuter! 

Mysmorgon

Myser runt såhär på morgonen. Så skönt! Ska börja min dag med att kolla på how i met your mother innan jag gör något annat. Sen ska jag ta hand om pållen min och åka till västerås för att hälsa på Karin, vår lärare som flyttat till ett nytt ställe. Blir säkerligen himla kul! Njut av idag och make this day beautiful! 

Feeling like a bag of shining stars

Trevlig kväll med mina favoriter, prat och bad ute i kylan. Lyxigare kan man nog inte ha det. Värdefulla vänner det där! Nu ska jag somna till en film. Aldrig kollat på så många filmer jag gjort på så kort tid under detta lov. Så mysigt och det är verkligen något som tillhör vintern. Nybäddad säng, nyrakade ben och nystädat hem lockar mig till en god natts sömn, jo men livet är på topp för tillfället! Kram och godnatt på er! 
 
 

Ro i själen

Något jag inte kan få nog av det är att städa. När man kommer in i ett flow, det är bara jag som vistas på ställena jag städar på så kan jag städa i evigheter och jag blir så glad och lugn av det. Det är nog inget jag aldrig kommer tröttna på. Ordning och reda och fint ska de va! 

Nu ska jag ta bilen in till två fina vänner hemma hos Linnéa där vi ska bada i hennes badtunna. Hur bra avslut kan man inte få på denna underbara dag? Njut av er kväll, det ska jag göra! 

Something big is happening

Red en tur med Lotta och Birgitta i solnedgången. Blev klättring i skogen och tölt på de snöpackade vägarna. Underbart är bara förnamnet. Dock himla kallt, men det är något man bara får härda ut. Har vart iväg på eftermiddagen och nu är jag hemma igen. Tänkte inte göra annat än att bara ta det lugnt. Mysa runt i gosiga kläder och dricka te. Sådana här dagar behövs dom med. Oplanerade och dana. 

The sun is always shining in my life


Startar min dag med frukost hos farmor, mysigt och trevligt. Tur hon bor nära! Bifrost var intresserad av maten i morse så då kunde jag somnaom och vakna några timmar senare. Skönt att kunna slappna av på riktigt. Idag har jag absolut ingenting inplanerat så jag tänkte sätta mig med min samhällsuppsats ett tag. Får se vad jag hittar på framåt kvällen! Ha en fin dag och njut av vädret, inomhus. 

I never meant to break your heart

Han mår bättre och då mår jag bättre. Vet inte hur jag kommer bära mig åt om något värre skulle hända mitt hjärta. Han har fått avstå från maten, men fått i sig massor med vatten genom lite mutor och nu sista vändan jag var ut så hade han druckit en halv hink utan muta. Så hjärtat lättade och man kunde andas ut. Vart ut varannan timma och kollat till honom och tagit både puls och temp för att kunna hålla extra koll. Nu får vi se hur det reder ut sig imorgon. Han får stå ute i hagen och röra på sig inatt med de andra nu när han mår så bra! Detta är vad jag pysslat med och nu ska jag försöka sova lite. 

Annandag jul

Jobbat idag med från 7- 12, skönt med korta pass! Så jag har vart vaken enda sen 6 i morse. Blev direkt ut till stallet efter jobbet då Bifrost är lite krasslig i magen, ingen vidare aptit men förövrigt pigg och glad. Fått i han massa vatten så jag hoppas det går över. Nu ska jag vara hemma ett tag och bara slappa! Plugga lite och se på film. Hoppas ni mår bra! 

Juldagen

Idag fortsätter vi mysa. Läser en bok på engelska och lyssnar på musik. Bästa rosättningen denna morgon. Systeryster och Kenny åkte precis hem och nu är huset tomt igen. Tänk att nästa gång vi ses så är det förhoppningsvis då lilla barnet har kommit ut i världen! Spännande! Ska fortsätta läsa ett tag till innan jag fixar stallet och städar undan lite. Ikväll har jag lite jobb på äldreboende innan några favoriter kommer hit och myser! 

God Jul

Älskar julafton. Haft en sådan mysig dag med släkt och familj. Traditionell frukost, kortspel med kusinerna som man träffar allt för sällan och sedan kalle anka, julmat och massa mys här hemma. Såklart julklappsöppning också! Nu blir det film med familjen! Ta hand om varandra och njut av tillvaron. Kram

Julafton

God jul och en stor varm kram till er alla! Idag är det julafton, en dag till att umgås med nära och kära, äta, mysa och äta lite till. Idag är det extra mycket tillåtet, givetvis på alla andra dagar också att äta så mycket du än önskar. Njuta av umgänget, skratta och var glad. Det är ni alla värda och julefrid till er alla. 

Själv drar jag iväg på julfrukost hemma hos morbror, tradition. Men i år lite annorlunda... Sen ska vi hem och välkomna Rebecca, Kenny och Charlie! 

Dan före dopparedan...

... Har vart fullproppad med aktivitet. Klippt mig, så nu är mitt älskade hår fint igen. Sedan vart det hemfärd, ut till stallet och red lektion för Ida och hjälp vad duktig häst jag har! Bilderna säger allt och nu äntligen börjar allt släppa. Efter allt slit och släp, alla år och alla som sett Bifrost som en skogsmulle får jag äntligen bevisa att han kan. Sen har jag handlat, storstädat hela huset och nu sitter vi här framför tv:n på uppesittarkvällen, dricker glögg och rimmar. Julstämning! 

Kortfattad dag

Vart i stallet med Evelina. Ridit häst som gick som en gud. På riktigt! Vilken känsla! Härligt och hjälp vad jag ska leva på den!! Det gick bra för båda två så vi var som människor på svävande moln efterråt! Mer av detta, tack! Sedan har vi julbakat, eller Evelina har julbakat och jag har klippt Bettie som nu inte har någon päls alls kvar. Söten! Sen har vi bara myst och framåt kvällen så kom också Linnéa och mös med mig. Massa prat med musik i bakrunden och en mysig film. Ett bra avslut på en bra dag! Har ni haft en bra dag? 

Midvintersolstånd

Detta var min dag igår. Ridning, pluggat och firat solens återkomst i stallet med Evelina som också sover här. Det är som en tradition i stallet att fira midvintersolståndet och det är också himla mysigt! Från och med 23.03 igår så går det mot ljusare tider och det är något jag är glad för! Samtidigt som vi firar det så har vi också lite nyårsfirande fast på ett annat sätt. Vi bränner upp det onda och tar ett frö för det nya. Så man ristar in en symbol som symboliserar det onda man inte längre vill ha kvar över till nästa år på en stubbe och sedan tar man ett frö för att gro fram nya saker. Det är faktiskt himla skönt att se alla problem flyga iväg i röken. Glögg och sådant mys var det såklart också. Mysig kväll! 


Det börjar reda ut sig

Härligt med lite kyla? Det tycker jag iallafall. Roligare att rida, roligare att vara ute och framför allt så slipper man bli alldeles lerig och äcklig. Har vart vaken sedan 9 och bara myst runt. Kollat på julkalendern som i år fick bli dieselråttor och sjömansmöss och ätit en god frukost med julinslag. Slått in lite julklappar och städat. Nu ska jag klä på mig varmt och bege mig mot stallet där jag och Evelina ska ut på en tur på pojkarna bus. Sedan ska vi hem hit och plugga det sista! Inlämning ikväll och från och med imorgon så kan jag släppa lite på stressen kring skolan! Hoppas ni får en bra dag, kramis! 
 

It's christmas time

Inhandlat de sista julklapparna med mami idag. Känns skönt att ha det gjort! Nu ä det bara massa roligt kvar som att julbaka, städa och mysa. Julen är bara runt hörnet och längtar så efter traditionerna. Denna kväll har jag spenderat i stallet. Fyllt på bädden till Bifrost så han har julfint och mysigt i sin box. Tagit in pållarna och pysslat runt lite. Underbart! Nu ska jag städa mitt rum innan jag sätter mig framför en julfilm med en kopp varm choklad. Julstämningen bygger jag på! 

Hemmadag

Igår var det shopping med Hanna, Frida och Sarah som gällde efter julavslutningen. Hittade alla julklappar, nu är det bara lite småfix kvar. Vaknade upp med en täpt näsa, huvudet tungt och lite feberkänsla. Det är väl typiskt att bli sjuk när jullovet ska börja. Så min tanke idag är att vara hemma och vila, julbaka och städa. Det behövs! 

Sista arbetet gjort innan jullov

Är långt ifrån klar med mina arbeten men har lämnat in ytterligare ett arbete idag och det känns himla bra! Tur man har en mamma som pluggat sjuksköterska och har böcker om kroppens insida så det räcker och blir över! Nu har jag två stora arbeten kvar och ett litet. Så är väl i en hyfsat bra fas nu inför julavslutningen. Det har blivit mycket om skolan nu den senaste tiden men ska jag vara helt ärlig så har jag inte gjort annat än att gå i skolan, komma hem och plugga fram till 9- 10 och sedan åka ut och fixa stallet. Fler timmar om dygnet? Ja tack! Men detta plugg har jag väl lagt fram lite åt mig själv.. Vissa ämnen kunde jag vart ute i god tid med och vissa andra ämnen har jag inte fått någon tid alls till. Scårt det där, men här är jag idag och imorgon är det jullov, underbart är bara förnamnet! 

Don't you worry about it

Döskönt att bara hoppa i overallen och åka ut till stallet. Red i padocken och jäklar vad duktig han var idag min lilla Frost. Han såg ut som en lurvig frostboll när jag hämta han i hagen också. Mys! Att komma hem och märka att hela vägen är snötäckt och hela 7 minus ute blir man chockande nog glad över. Inga leriga hästar, inget regn och massa mer ljus än vad det brukar vara. Det är glädje och det känns som att jag går på tid, nedräkning till jullov och lite mer frihet. Få sova ut ordentligt, få tillbaka och igen alla timmar man missar av sömn och lägga upp sina dagar som man själv vill ha dem! Underbart! Nu ska jag duscha och sedan sova, kramis

Jag är tacksam för...

1. Mina djur, som får mig sysselsatt. 
2. Mitt underbara stall, pratade med Lotta idag och vi båda kan starkt vara överens om att vi har det fantastiskt bra. Vi hjälper varandra hela tiden och vi behöver knappt kommunikation för att veta vad som kan göras i stallet. Underbart!
3. Min familj är jag otroligt tacksam över. Att ni är där och att vi stöttar varandra. 
4. Mina otroligt fina vänner. Så glad att jag har så genomgoa människor i min omgivning och jag är så tacksam att jag har er! 
5. Är tacksam över att jag får mocka Bifrosts box, ha lyxen att vara ute i stallet när jag vill och hur länge jag vill. Jag är tacksam över mitt liv och att jag får vara här idag, här och nu!

Nu ska jag ta mig min äckliga dryck och vinna över monstret i huvudet för denna dag. En kamp närmare! Natti på er

Godmorgon solstrålar

Såhär ser mitt lilla schema ut och min lilla tavla för saker jag måste eller ska göra. Det blir bara mindre och mindre på den och idag försvinner förhoppningsvis 2 uppgifter. Underbart! Hoppas ni får en kanondag! 

4 dagar kvar

Trivs så himla bra på min praktik! Man får verkligen jobba och vara delaktig! Sista dagen idag på praktiken och jag tackar för denna termin och laddar upp och om för nästa! 

Nu mina vänner ska jag sova. Har en dag imorgon att vara pigg på! 

Sista praktikdagen

Vi går in på sista veckan i skolan vilket innebär sista praktikdagen. Är otroligt trött och hade det inte vart den sista praktikdagen idag så hade jag lätt stannat hemma. Ont i huvudet och frusen. Sen att det regnar och är allmänt äckligt väder lockar inte alls. Men får göra det bästa utav allt och se fram emot att komma hem och sova efter denna dag. Hoppas ni får en trevlig dag, kram

Stjärnfall

Helgrym kväll igår! Förfest och lite 18-årsfirande hemma hos Sarah som fyllde år i veckan, äntligen! Natten spenderades på dansgolvet på ett halvtomt Hantis. Helt sjukt, men mer plats åt vår galna liga! 
Idag har jag spenderat tid med denna gosse. Ridningen går rätt åt helvete, sådana här dagar man bara vill sluta rida och framtidsplanerna brinner upp. Men det är bara på't igen. Rida under stjärnklar himmel med stjärnfall överallt var dock himla magiskt! Hade en stjärna med mig på backen också under ridturen. Älskar det! Annars har jag pluggat, blivit av med en uppgift idag! Nu är det bara 4 uppgifter kvar! Snart lov!! 

Lucia

Kom hem så sent som halv 3 inatt, men hade det himla kul. Blev spontan utgång, nykter! Eftersom den sena tiden inatt så orkade jag inte gå upp imorse för att kolla lucia på tv, så här sitter jag några timmar senare och myser med tända ljus, tekopp och lucia som spelas på datorn. Blir en lugn dag ute i stallet och i läxhögen. Framåt kvällen ändrar vi rikning igen och blir lite födelsedagsfirande och utgång med alla tjejer i köping! Härlig dag, glad lucia på er! Kram 

Värdefullt

Detta värmer så himla mycket och man blir inget annat än superglad när man inser vilka fina vänner man har omkring sig. Min fina Hannii överraskade mig med detta fina armband och ett himla fint julkort. Hur fin vän har man inte? 

Borta alldeles för länge

Har haft fullt upp denna vecka. I tisdags blev jag av med ett tungt arbete, men faktiskt ganska intressant. Nämligen religion. Känns skönt att ha redovisningen gjord och klart! Annars har jag vart på julbord ute till havs, eller på sjön.. Mälaren. Något jag aldrig gjort och något jag till 99.9% aldrig kommer göra igen. Men sällskapet går inte att klaga på och maten var ju hyffsat bra! Men mammas julbord är ju helt klart bäst. 

Bifrost hade jag med till skolan i onsdags och oj vilken guldstjärna han får. Inte för ridningen då den gick åt helvete, men fick massa bra tips av Carro så ska jobba vidare! Men till saken.. Han stod i transporten hela dagen, han kunde både gå in och gå ut självmant. Så stolt och så glad. Världens bästa Bifrost! Han fick leva transportlivet helt enkelt och han skötte det galant! 

Ut och åka

Idag ska jag och frosten ut på äventyr. Han ska med till skolan och gå som lektionshäst så mina kära klasskompisar får känna på att tölta. Kul och spännande! Har sådan tur att Evelina hjälper mig med lastningen och allt, som alltid. Världsbäst är hon! Hoppas ni får en bra dag i regnrusket! 

Snubbla ner för trappen

Jag önskar man såhär inför jul kunde säga att vad skönt det ska bli med lov. Men det är många saker som slår stopp och paniken sitter hårt om mig. Sen att veckorna innan lov är så fullproppade av uppfifter att man bara vill lägga sig och gråta och hoppas på att uppgifterna skriver sig själva. Himla jobbigt. Men idag har jag vart på praktiken. Ridit och fixat stallet. Rida två hästar, mocka 12 boxar, fylla vatten, kratta, mata hästar och ta in hästar är ungefär det jag får göra och jag tänkte på det idag hur vi hästtjejer orkar med.  Jag menar, lasta upp 60 kg hösilage på skottkärra kräver mer än 3 set och 20 rep. Vem behöver gym liksom? Det roliga är att man blir inte trött utav det, skulle kunna stå och lasta hö i flera timmar medan på ett gym skulle jag nog ge upp efter bara några gånger. Något roligt att tänka på för er som har häst när ni springer runt i stallet! 

Klockan är alldeles för mycket, blev precis klar med mitt arbete och alla djur. Så nu ska jag ta mig något att äta och sedan sova! 


2:a advent

Julmusik, bra vänner och julbak bjöd min urmysiga eftermiddag på. Julskänsla på hög nivå och man blir typ hög av glädje, som ett barn på julafton. Det är något jag kallar för en bra dag! Hunnit med att rida Stjarna också och oj vilken häst hon blivit! Jättetrevlig och så roligt att få hjälpa till! Hon var som en helt ny häst, fina Stjärnis! 
En gammal bild ifrån i somras! 
 

Homework




Spontant är bäst

Igår så blev det spontant, verkligen. Jag och denna pingla satt skabbiga i soffan och åt gidis och skulle just kolla på film när vi blev inbjudna till spontankrök i dingtuna. På en kvart ungefär bytte vi om och fixade oss och det är något världen borde ge oss stjärnor för haha. Äventyr med en bra vän och det slutade med att vi dansade till julmusik och annat och hade det himla trevligt med trevligt folk! Underbar kväll och ja, spontant är bäst! Idag händer mycket, men ändå ingenting. En sådan dag man önskar man hade lite fler timmar än vad man har eller om man skulle kunna vara två personer på en och samma gång. Ska iallafall adventsbaka med mina favoriter och sedan åka ut och rida på Charlottenberg! 

Lördag

Mysig kväll igår hemma hos Frida ned tacomys och idoltittande med med otroligt bra människor. Idag ska jag, eller kan inte göra annat än att plugga. Har en hel hög med uppgifter som ska vara klara nästa vecka och jag har knappt börjat. Så det är bäst att göra det. Har inget annat inplanerat mer än på kvällen så ska försöka ta det lugnt också! Hoppas ni får er en bra lördag! 

You thougt you were okay, but you weren't

Hemmastudier idag, himla skönt även om jag trots den lediga dagen var tvungen att ta mig upp och i till möte. Mötet gick inte alls som väntat och får större press på mig än någonsin. Jag trodde jag mådde bra, att jag var på rätt väg och att jag vunnit lite till över alla tankar. Det visade sig att vara raka motsatsen. Att det lyckliga i mig bara vart en fasad som monstret i huvudet målat upp för att få med mig på fel spår. Men detta är inget jag vill skriva om här just idag, just nu. Idag ska jag städa, tänka och må bra. Umgås med bra vänner och vara glad över allt fantastiska jag har. Kramis 

Is this real?

Denna dag började med att få reda på att man inte behövde gå till skolan alls idag. Sjuka lärare och allt sådant. Då blir man lite lagom sur då man kämpat sig upp ur sängen klockan 6, funderat på att sjukanmäla sig och sen händer detta haha. Vad är oddsen? Fick iallafall en god frukost och hänga med mina fina vänner hela förmiddagen. Här hemma har jag gjort lite nytta, hjälpte farmor köra lite saker till återvinningen och sedan har jag städat åt mina kaniner. Några timmar lagda ute i naturen är aldrig fel. Sen har jag ju den där, som många andra också har den berömda läxhögen som alltid vid terminsavslut blir större och större. Konstigt det där! 

Du måste flytta på dig och låta mig falla ur

Något jag har svårt för är att ta det lugnt. Att lägga mig ner i sängen och läsa en bok bara för att skulle aldrig falla mig in. Läsa är något som jag blir otroligt rastlös över, först tar det otroligt lång tid och sen så har jag, som många andra mycket andra saker som är "viktigare". Att sätta sig och göra ingenting går liksom inte då man har för mycket andra saker att göra. Men det vi inte vet är att just den där tiden som vi alltid prioriterar kallas självonsorg och det är viktigare än allt annat. Självomsorg är många väldigt dåliga på och jag är en utav dom som tar hand om mig i sista hand. Men det är så, så fel. Att prioritera bort sig själv är det dummaste man kan göra. För vi är denna människa, vi har detta fysiska och psykiska och det är något som är så otroligt viktigt att ta hand om för att vi ska orka med andra saker! Prioritera självomsorg före allt annat. 

Intressant dag

Efter att ha vandrat runt på Strömsholms fina (!!) anläggning så drog jag och en himla bra vän ut på en urmysig barbackatur i solen. Fluffiga hästar, minusgrader, sol, inga insekter och bara alldeles fridfullt. Förövrigt så har jag pluggat, läst min bok till Svenskan och bläddrat igenom nyheter och facebookflöden och det är nog inte bara jag som missat nyvalet. Herre min gud! Men om man vågar skriva ut sig politiskt så kanske det var för det bästa? Vi får väl se. Nej nog om det! Nu ska jag lägga ihop allt plugg, det är en dag imorgon också. Ska istället kolla på några avsnitt av how I met your mother! 

Stå upp för den du är

Jag försöker stå emot allting. Har puttat undan tankar, ångest och gett monstret i huvudet fingret. För oavsett vad vi har i bagaget så ska det inte få styra över vårt liv. Vi alla förtjänar ett värdigt liv utan gränser, måsten eller tvång. Vi ska själva bestämma över vad vi vill, vad vi orkar med och framför allt så ska vi ta hand om vår lilla kropp. Inget ska sätta stopp för vad vi vill. Även om just det kommer betyda att man måste gå emot tankar och tvångsbeteenden för att komma fram till just det läget där inget kan sätta stopp för oss. Vi förtjänar att vakna varje dag och känna lycka, känna att man är fantastisk, vara nöjd över oss själva och våga ge sig själv komplimanger. Ge oss själva egoboost för att klara av en fantastisk dag bland vänner, nära och kära. Vi förtjänar att må bra och ta hand om oss själva. Glöm aldrig att ni alla är unika, vackra och fina rakt igenom. Behandla din kropp och själ som du skulle behandla din bästaväns. Stor kram till er alla. Nu ska jag mysa till det med en kopp te och kolla på PH. 

Svävar på moln

Helt otroligt vad duktig hovslagare jag har. Bästa Ida. Bifrost hovar har redan stabiliserat sig och flyter inte ut alla lika mycket som de gjorde innan. Nu har vi gått över till skor med sidokappor fram också vilket jag bara tycker är bra! Han har fått skor framtill som är lite nerslipade framtill som ger en bättre överrullning i steget och sedan är trakterna lite högre vilket är bättre för hans benställning. Jag känner mig helnöjd och Bifrost kändes himla bra i ridningen. Min häst är på topp! 

Tisdag

Har ni er en bra tisdag? Min dag har vart bra, umgås med mina glädjespridare till vänner sitter aldrig fel. Vart duktig med att göra klart lite uppgifter och det börjar kännas lättare och lättare. Tänkte åka hem och sätta mig med ännu en uppgift som jag kommit efter med. Sen är jag i god fas! Har också gjort beslutet att läsa Engelska 7, extra meritpoäng är aldrig fel att ha och eftersom känslan i kroppen är glad så visar det på att det är rätt val jag gjort. Är också extra glad idag för Ida kommer ut och skor om Bifrost så sedan kan jag rida igen! Nu när marken är fryst så kan man ju faktiskt ta sig an att rida i gräspadocken också! Underbart! 

Fluffiga hästar i mängder

Underbart bra dag och är mer laddad än någonsin. Började dagen med att gosa med min favorithäst ute i stallet, urmysigt när de är så fluffiga, varma och frostiga. Islandshästar är så himla mysiga på vintern! Sedan bar det av till praktiken där jag har kört mina vanliga rutiner och ridit både Krafla och Lettfetti. Hjälpt söta Klara med sin nya lånehäst från Sigfus som hon blev överraskad att ta hand om bara sådär. Självaste Hrafnfaxi fra vestra geldingaholti. En hingst på 21 år med hjärtat på rätt ställe. Älskar att springa runt där ute. Finns så mycket att göra och man känner sig inte som en slav när man gör allt arbete för dom gör minst lika mycket och lite mer! Nu ska jag ta och sova för idag och samlar energi för en ny och bra morgondag! 

Hello December



RSS 2.0