Halloweenparty #1


Hade en jäkligt bra kväll igår tillsammans med mina favoriter. Ni är underbara hela högen! Kom hem i ganska skaplig tid, jätteskönt. Idag mår man bra, fötterna värker, huvudet är slut men annars så är man pigg och glad! Nu blir det how I met your mother marathon och klunka vatten, kramis

Två duktiga hästar

Båda hästarna skötte sig jättebra! Pigga och glada. Blev lite småskutt i skogen och bara allmän glad-framåtridning! Nu ska jag slänga ihop lite saker inför ikväll, helt opepp men det vänder ska vi nog se! 

Don't cry, hold your head up high

Idag händer en hel del. Ska rida söta Hille och såklart min pålleskrutt. Tänkte sätta på reflexer och bege mig ut och klättra i skogen på båda två. Blir en liten lugnstart på denna vecka för min Bifrost. Vi får se hur mycket Hille- Lille orkar! Sen ska jag ta mig in till stan och köpa lite saker tills ikväll då vi åker hem till Malin för fix och förfest innan vi drar oss ner på halloweenfest. Hoppas man hinner tagga igång lite! Hoppas ni får en bra torsdag! 

Favoriter

 

Ge mig sol så blir jag nöjd

Blev en tur till stallet, pyssls med Bifrost och rida. Blev skrittarbete, lika viktigt det med. Ta i fick han göra iallafall! Så härligt att rida i solen på hösten. Allt blir så mycket roligare då. Evelina åkte precis hem och jag ska fräscha upp mig, städa lite och tvätta innan jag och Hannii åker in till V-ås för att möta upp mina v-åsare. Vi ska äta och se på bio, hur trevligt låter inte det? Det blir Annabelle!

Spårad natt

Myskväll med pumpapaj, skräckfilm och bra vänner bjöd gårkvällen på igår! Himla bra! Åkte hem lite tidigare för att kunna möta upp Evelina. När hon kom spårade min kväll ur rätt rejält minst sagt haha. Den bestod av åka rocka ner för trappen på madrasser, ni vet en sådan där uppblåsbar som man har i poolen och flyter runt på? Gick himla bra och man kan ju inte klaga på farten direkt. Sedan gjorde vi operation skruva tengentbord mitt i natten då Hampus hällde mjölk över hela. Det funkar, men hur bra det funkar är en annan fråga. Ja, herregud. Vår fråga när vi vaknade imorse helt döda var vad i hela friden gjorde vi igår? 

Stallet

Vaken sedan tidigt imorse. Har myst med Boopen framför tv:n och bara tagit det lugnt hela förmiddagen. Tänkte ta mig en promenad till stallet med Bettie för att måla och pussa på min pållehäst. Kanske longerar honom lite. Hoppas ni får er en bra och lugn dag! Kram

Cancergala

En väldigt lugn dag har det varit. Sovit, kollat på serier och plockat med gamla minnen. Så himla mysigt att sitta och sortera gamla saker. Kolla igenom skolböcker från Munktorpsskolan liksom. Nostalgi! Ska ta mig en promenad med Bettie och sedan ta ett mellanmål. Ikväll ska jag träffa Hannii och Linnéa, kolla på cancergalan och mysa. En vän till familjen är med i cancergalen, Annica med sin familj. Världens mest underbaraste människa, sänd en peng till cancerfonden för det är inte bara Annica som är drabbad, utan väldigt många. Och dessa väldigt många har precis som Annica, en familj som hon älskar och vill vara med och åldras med dom livet ut. En 3- barnsmamma på 33 år med världens mest positivaste inställning till livet ska inte behöva lämna denna jord, sin familj och sin omgivning. Fuck cancer 
 

Min kurshelg

Ännu en kurshelg för Johann Fridgeirsson är över. Bifrost har utvecklats otroligt mycket sedan förra gången och det känns som att nu är vi påväg i rätt spår. Det viktigaste för mig när jag rider för en tränare är att dom tror på ekipaget, vilket Johann är väldigt bra på. Bifrost kan inte bli världsbäst, men han kan bli betydligt bättre och starkare. Han har följt Bifrost jättelänge och vet hur han fungerar. Det Bifrost måste tränas på är att tänka framåt. Det jag måste träna på är att inte ge upp så lätt, rida honom energiskt och bibehålla energin hela tiden. Det är mycket småfix men har lärt mig otroligt mycket denna helg. Från teorin skrev jag ner lite punkter jag måste tänka på mer: 

- Var medveten om dina brister och förbättra. Det är lätt hänt att man är medveten, men man förbättrar aldrig. 

- Dina brister påverkar hästen, så förbättrar du inte dina brister så kommer hästen inte utvecklas ytterligare. 

- Saknar hästen vilja och du är den som ger upp för tidigt eller skjuter fram problem tills morgondagens ridpass så blir hästen aldrig bättre. 

- Sluta aldrig med din uppgift förens du fått igenom den. 

- Kom ihåg om du får passtakt, hitta balansen. Rid rakt framåt in i båda tyglar. 

- Skjut ej fram arbetet! 

En sådan här kurs är otroligt nyttig, man blir påmind över vad som är viktigt, vad man behöver träna på och man börjar tänka igen. Man får mer motivation och kommer på allt mer brister som påverkar hästen. Jag är helnöjd med min helg och det är nog Bifrost också. Träningsvärk från döden har nog vi båda. Nu ska jag göra ett träningsschema för mig och hästen. 

Helnöjd med min helg

Bra gårkväll och en bra dag! Är så tacksam för allt jag har omkring mig, ni gör skillnad. Har vart aktiv hela dagen, umgåtts med min fina vän Evelina och vi har vart typ överallt och ingenstans. Går inte ens att förklara vad vi gör när vi umgås... Folk skulle tro att vi har allvarliga problem. Nu är jag tröttare som aldrig förr, ska lyssna på kroppen och njuta av lite sömn. Förhoppningsvis somnar jag tidigt! 

Min fina

Min fina häst var så, så duktig idag. Obeskrivlig känsla när jag hoppade av sadeln idag efter sista passet! EN STOR FET STJÄRNA åt min pålleskrutt. Berättar mer om allt vi tränade på imorgon kväll då jag imorgon rider mitt sista pass för Johann. Blev ett snabbt ombyte och en snabb dusch för att åka hem till Rebecka på middag för födelsedagsfirande. Ha en bra kväll, kram 

Glöm bort bekymmer, sorger och besvär

Låt bara åren gå
Låt dina hår bli grå
Jag hänger med det kan du lita på
För jag är din bäste vän 
 
Idag den 24/10 är den dag vi alla tar farväl av vår fina Lena. 
En person fylld av glädje, barnkär, naturmänniska och familjens mittpunkt är vår Lena.
Det var en jättefin begravning med många fina låtar, bland annat den ifrån Toy story och himlen är oskyldigt blå.
Så himla fint gjort alltihopa. 
Jag är tacksam för att jag fått möjligheten att ha en sådan fin människa i mitt liv, att hon dragit med oss på olika resor, ut och plocka svamp och alla goda maträtter hon bjöd på. Alltid så gästvänlig och pysslig av sig. 
 
Det känns overkligt när man sitter där på bänken och ser hennes kista, alla foton på henne. Det är så overkligt. Man tror inte på att hon verkligen är borta. Känslan är obeskrivlig. Att hon gick bort allt för tidigt, att hon togs ifrån oss så hastigt att ingen någonsin kunde ha anat att något var på gång. Allt är så fruktansvärt orättvist och ofattbart. 
 
När man satt där på bänken och han började sjunga himlen är oskyldigt blå som öppning för begravningen så kände man hur Lena gick runt och kramade alla människor. Hon var så glad att alla var där, hon sa flera gånger tack och välkommen. Hon dansade runt och var så glad, så fri. Hon satt och kollade på oss med ett leende om att hon mådde bra. Hon håller min morbrors hand genom livet och vakar över sina barn och barnbarn och sin mamma. Vår Lena kommer vaka över oss alla och famna om oss med sin kärlek, hjälpa oss på sitt sätt och vänta på oss tills vår tid är inne. 
 

Älskade Lena, vila i ro och krama om alla våra nära och kära där uppe och ta hand om varandra. 
All kärlek till dig.

No one can break my bones

Är hemma hos Kikki och myser då jag har möte imorgon och ingen bil så då är det bra att Kikki finns. Naturgodis, skummtomtar och julmust. Kan det bli bättre? 

Pyssel

Idag har vart en bra dag. Jag är frisk, på benen och redo för helgen. Nu ska jag fortsätta gå runt i mitt hem, sitta i soffan och kolla på tv? När hände det senast? Ingen aning. Är otroligt tomt utan hästen, längtar så efter min lilla stjärna. Ska sätta mig och måla naglarna, imorgon är det begravning för världens bästa Lena. Helt ofattbart fortfarande. Har vart på begravning förut, men denna kommer helt klart vara den jobbigaste av dem alla. Att en sådan fin person får lämna vår jord är inte acceptabelt... 

Mysdag

Mådde mycket bättre idag när jag vaknade, så skönt och så tacksam för det då jag inte har tid att bli sjuk inför denna helg. Blir hemma och bara tar det lugnt idag. Inte göra mer än det nödvändiga! Kanske ska baka något gott? Bara pyssla runt och mysa. Det behöver man ibland och kan säga att det är lätt hänt att man glömmer bort sådana saker. Ta hand om er och njut av dagen. 

Oväntat

Hann precis komma hem, äta mitt mellanmål innan jag började må rent ut sagt apdåligt. Legat i sängen sedan dess och bara fokuserat på att andas typ. Nu mår jag bättre som tur är så vi hoppas på att det var ett tecken från ovan att jag måste lugna ner mig. Blir hemma imorgon och kurrerar mig och hoppas på att det inte blir värre igen. Mår ni bra? Mycket i skolan? Snart är det lov så det är bara köra all in det sista nu och njuta av ett långt och stressfritt lov! Godnatt

Andas Evelina

Andas ut Evelina. Ta denna stund och gör något bra utav den. Nu står min häst på Viby och förhoppningsvis redo för en vecka under Johann. Ska bli spännande att se vad han har att säga om min stjärna i år. Johann kursen innebär att min häst rids av Johann onsdag- fredag och sedan rider jag själv lektion för honom på lördag söndag! Ska bli oerhört kul och något jag sett fram emot. Nu till något helt annat så har jag flera veckor i rad drömt om samma sak. De drömmar jag kommer ihåg vill säga när jag vaknar upp. Tänkte skriva ett litet inlägg senare om drömtydning och säga vad som torterat mitt huvud under sömn. 

För några timmar

Te, häst och en massa plugg har min dag bestått av. Valde att stanna hemma från praktiken då jag kände att jag hade mycket att göra och fixa. Nu är jag klar med mitt arbete och kan andas ut och faktiskt klappa mig själv på axeln och andas! Nu är det bara ett prov kvar att göra i skolan, underbar känsla. Nu ska jag göra klart det sista innan jag lägger mig ner i dödsläge. Kram 

It's my melody

Var påväg in för att radera inlägget jag publicerade tidigare idag men precis när jag skulle ta bort det kom jag till insikt att detta blir en utmaning i sig. Inlägget får stanna kvar. Vara tyst om verkligheten har inte tagit mig till ett bra ställe, det har bara ledit mig till ett dåligt ställe. Jag är inte den som är öppen, speciellt inte om detta. Jag skäms, känner mig obekväm och är rädd på hur folk bemöter mig. Men med eller utan problem så ska man bemötas på samma sätt. Alla har vi våra problem och inte behandlar man någon annorlunda för det? Var rädda om er, ta hand om er och lyssna på dig och ingen annan. Du är värdefull för drnna jord och för din omgivning. 

Nu tänkte jag ta en kopp te, fixa tvättmaskinen och natta kaninerna. Blev precis klar med min uppgift. Underbar känsla! 

Det är aldrig försent att vända om

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Närmare 10 kg tyngre står jag nu här 365 kämpardagar senare stadigare på mina ben. För ett år sedan började jag min resa mot tillfrisknaden efter jag levt med alla dessa tankar och tvångsbehov i nästintill halva mitt liv. Det fick vara nog. Hur många dagar, veckor och månader jag spenderade till att ångra mitt beslut till att en gång för alla sätta stopp för allting står jag nu här ett år senare och ser allt mycket klarare. Jag trodde fortfarande inte att jag kunde ha problem som dessa. Det är inte förens nu, runt ett år senare jag kan förstå att jag verkligen hade problem. Att jag nu ett år senare ser allt mycket tydligare och ser hur pass mycket denna ätstörning satt stopp för mig. För ett år sedan fick jag en diagnos jag aldrig någonsin trodde att jag kunde ha. Det är oändligt många gånger jag sagt till människor och till mig själv att jag inte har några problem, jag visste att jag inte hade några problem eftersom den i huvudet hade intalat mig det. Den har ljugit för mig och förskönat sanningen för mig. Fått mig att känna mig trygg bara jag gör som den säger. Den har fått mig att lita på den och att lyssna på den. Skulle man få pris i att berätta lögner och sedan få alla att tro på en så skulle jag vinna det priset utan tvekan. Jag kom undan genom att ljuga och jag mådde så skrämmande bra utav det. Varför ljög jag? Varför skulle man ljuga för sina vänner som man litar på till 100% och varför skulle man ljuga för sin familj? Jag var så otroligt rädd för sanningen att jag höll undan den för alla inklusive mig själv. Hur bra vän skulle jag vara om jag gick runt och hade problem med något som jag intalat alla att jag aldrig någonsin skulle ha problem med? Jag ljög för att slippa göra alla oroliga, jag kände att det behövdes inte eftersom mina problem var ju inte verkliga. Jag ville inte göra någon orolig eller se besvikna miner. Jag var så rädd för jag visste heller inte vad som var sant. Vad som var verklighet och det som var "overkligt". Jag ville inte ha uppmärksamhet. Jag ville bara vara osynlig. Jag orkade inte ta tag i diskussionerna och sen var jag rädd för en förändring. Jag ville bara fortsätta leva så som jag alltid gjort. Hur rädd och osäker jag än var så tog jag tillslut tag i det som kom till att bli ett helvete. 
 
I början av resan till ett friskare liv så kommer jag ihåg hur arg jag var på mig själv. Att jag ställt till det så mycket för mig själv. Jag var så arg på situationen och på att alla trodde att jag hade problem även fast jag visste att jag inte hade det. Jag blev behandlat som ett skört glas som vid ett ynka litet fall skulle gå sönder i tusen bitar. På en dag förändrades allt. Jag fick längre inte rida, för om jag skulle ramla av skulle jag bryta ben i kroppen. Jag fick varken mocka, bära vattenhink och det var knappt att jag fick borsta min egna häst. Under ett tag fick jag inte ens ta mig till stallet. Jag fick inte gå promenader, inte träna, inte bära in matkassar ifrån bilen fick heller inte gå till skolan en viss period. Jag kunde verkligen inte förstå vart allt kom ifrån då det fanns dom som hade det mycket värre än jag. Jag kunde inte förstå varför jag blev behandlad som jag blev eftersom mina problem inte var så allvarliga. För mig fanns dom inte ens eftersom i min värld var dom så pass verkliga. 
 
Jag kan nu ändå förstå varför allt var som det var. Det är otroligt allvarligt oavsett hur långt det gått. Jag förstår varför de satte stopp för allting och varför de gjorde som de gjorde. De var oroliga och säkert lika rädda som jag. Allt de har gjort är för att dra mig ur denna soppa. Är obeskrivligt tacksam till alla som finns med mig, tror på mig och stöttar mig till 100%. Ni är guld värda.
 
Jag har vart bästavän med någon som visade sig vara en fiende. Jag trodde jag mådde bra. Att mina regler för mig själv var normala. Jag var tillåten till att ha begränsningar, för hur skulle jag annars se ut utan begränsningar? Jag trodde att det var normalt att ha tankarna inom mig. Jag var fast i mig själv väldigt länge. Jag trodde jag hade kontrollen, när det visade sig att jag tappat kontrollen för länge sedan. Det jag inte såg var att det bara gick utför. Jag trodde jag hade allting under kontroll. Jag ville bara uppnå "trygg och nöjd i mig själv" som ätstörningen på ett fint sätt lagt fram. Men en ätstörning fungerar som så att du blir aldrig nöjd. Hur du än gör så kommer den alltid vilja ha mer ifrån dig. Den får dig att tro på saker som är så orealistiska, men i dina ögon så verkligt. Den drar med dig till botten för att kunna tortera dig ytterligare lite till. Hur mycket ätstörningen än torterar dig så kommer det ändå vara den du litar och tror på mest eftersom den är den enda som vågar säga sanningen om dig. Tankarna i huvudet får dig att göra väldigt dumma beslut och dumma saker. Ger dig skuldkänslorna från helvetet. Går man emot den så kan du räkna med ångesten du inte visste fanns och ännu mera skuldkänslor. Hur du än vrider och vänder på dig så kommer du alltid känna skuld. Alla gånger man bara velat lägga sig ner platt på marken för att komma undan allt, bara för en sekund. Det finns ingenting som är bra med att ha en ätstörning, den skapar bara en massa problem för dig själv och för andra.
 

Så tala om, Jag är på väg
Så mycket som finns där framför
Under stjärnhimlen där kan jag vila sen
Medan månen ser på vad jag gör
Varken sol eller regn
Kan hindra mig
För snart kommer solen igen

-Björn Skifs, Robin Biverfors Björnbröder
 
Hur mycket man än dras tillbaka ska man fortsätta framåt, jag har kommit en bra bit men har fortfarande en lång väg att gå. 

Helgens bravader

Min helg har vart fullproppad på bra sätt. Igår blev det spontant festligheter med mina favoriter. Kanske blev lite för mycket av det goda om vi säger så. Lokalfest, trevliga människor och bra musik. Blev en tidig kväll då huvudvärken kom smygandes fram. Alkohol och dålig sömn går inte hand i hand. Men överlevde gjorde vi allt! Idag har jag mått som jag förtjänar och skulle helst ha velat ligga under täcket hela dagen. Men det är något man bara kan drömma om. Nu ska jag göra klart en uppgift som ska lämnas in om 4 timmar och jag har så gått som inte börjat ännu. Bra Evelina. Bra! 

Live well

Legat i sängen och myst i flera timmar, så skönt och känslan är ju obeskrivlig att inte behöva stressa upp. Idag ska jag vara i stallet och pyssla. Äta en god frukost innan jag tar mig dit. Tänkte rida, packa lite matburkar åt min häst inför nästa veckas kurs och sen måla i Bifrosts box! Får se vad jag orkar och hinner med. Men satsar på en heldag. Vädret är på topp och jag mår bra. Ut och njut ni med av den lilla sol vi får idag!

Myskväll

Blev myskväll med min underbara vän Linnéa ikväll. Välbehövligt! Blev ett bra avslut på en bra dag. Imorgon ska jag sova ut och bara ta det lugnt. Ska avboka jobb och bara ta hand om mig, hästen och alla andra djur! 

Put that mask on and smile

Man tror sig veta vad man gör. Man tror sig veta vad som är sant och man tror sig veta att man är på rätt väg. Men det jag tror är något helt fel. Det fick jag bevisat idag som ett hårt slag i ansiktet. Från att ha kämpat så pass bra från denna skit till att under en vecka lyckas snurra hjulet åt helt fel håll. Bara för att jag trodde att jag hade rätt. Jag behövde inte extra näring, jag behövde inte alla mål för jag var ju på väg åt rätt håll. Det är så svårt och så många som tror att det är så enkelt. Jag blev manippulerad av rösterna i huvudet. Jag  såg inte verkligheten. Denna röst som är så liten fick grepp om hela mig och gjorde det den är bra på. Förstöra mitt liv. Denna vecka drar vi ett stort kryss över och kämpar vidare. Hur mycket man än dras tillbaka ska man fortsätta framåt. Kram

Say you love me

Åkte hem efter lunch idag. Koncentrationen på noll och huvudvärk är ingen bra kombo om man ska sitta och lyssna på lärare. Tog mig hemåt, bröt ihop och lyckades somna och sov i 3 timmar. Välbehövligt! Har setat med skolarbeten och ska nu släppa allt och förbereda inför ett avsnitt av grey's! 

För mycket

Har väldigt mycket i huvudet just nu. Ni vet när man bara vill trycka på pausknappen och stanna upp ett tag och reda ut det som redan finns? Ingen ny information, bara få göra klart allt som måste bli klar, andas och sedan starta allt igen. För mycket press, för mycket stress och för många måsten. Det slår slint och man hamnar i den där svackan man absolut inte vill hamna i. Man försöker göra allt i sin kraft till att dölja allt, att sätta på den där glada masken och kämpa sig igenom en dag i skolan även om tankarna är fast på något helt annat. 

Be strong

Efter en praktikdag lägger jag mig nu slutkörd under täcket och ska försöka varva ner framför ett avsnitt av PH. Haft en bra dag i leran och bland alla hästar. Herregud vilket träningspass man får genom att halka runt i leran. Mina ligament (om vi människor har några) lär inte kunna ge efter nu iallafall, herregud. Hoppas ni haft en bra dag! Kram 

Rainy days, stay indoors with candles and tea

Vilken mysig dag vi fick. Hoppas ni njutit! Det har iallafall jag, även om det innebar att jag satt i läxhögen. Bästa pluggstället för mig är på golvet... Det är stort med utrymme att ha alla papper på. Funkar utmärkt. Kan nu, efter en hel dags skrivande stryka bort en uppgift från listan. Känslan där är ju obeskrivlig! Firade med att åka ut till stallet i regnet för att mata och pussa på min lilla stjärna. Jättemyysigt! Nu ska jag starta en bra film krypa ihop i en filt och ta det lugnt. 

Härliga söndag

Godmorgon solstrålar. 
Idag har jag nästintill inga planer, hur skönt är inte det? Tänkte ta mig en god frukost innan jag sätter mig bland alla skolpapper och reder ut lite skoluppgifter. Sedan ska jag inte göra mer än vad jag behöver. Vet inte när det hände senast. Har alltid vart fullt upp med allt. Ska njuta av min söndag och hoppas att ni njuter lika mycket. Vädret kunde ju vart bättre.. Men vi får tänka på vår underbara omgivning istället som lyser upp vår tillvaro! 

Höstmys med bra tjejer

Urmysig kväll hemma hos Linnéa, blev en spelkväll och massa prat. Sådana här kvällar sätter jag framför allt annat. På hösten ska man bara ta det lugnt och mysa en massa. Hoppas ni fick er en bra lördag, nu tänker iallafall jag lägga mig under täcket och sova. Godnatt 

Underbara lördag

Vart vaken mellan 6-7 ifall jobbet skulle ringa. Ligger tillgänglig på jobb hela helgen. Ingen som ringt och det är bara skönt då jag kunde somna om och vila ut mig ordentligt. Idag tar jag en sak i taget, ska rida, måste plugga och skulle må bra om jag hann med och städa. Så det är vad jag kommer syssla med. Pricka av lite saker på min "att göra lista". Och framför allt ska jag ha en bra dag. Hoppas ni får er en bra lördag! 

Fredagsmys hemma

Efter mötet som förövrigt gick bra så drog jag iväg med Evelina och Kristine till Maxi Hälla för att storhandla åt Evelina. Blev sedan eftermiddagsmys hemma hos henne! Nu sitter jag hemma med huvudvärk och är dundertrött men ska försöka mig på ett ridpass idag. Tänkte att lite skogshoppning skulle sitta fint. Blir en kväll hemma under täcket förövrigt och förhoppningsvis somnar jag tidigt! 

Världens bästa resa

Mycket sol, mycket skratt, mycket god dricka och god mat, lärt känna många nya människor och haft en otroligt bra vecka tillsammans med världens bästa tjejer. Jag, Malin, Evelina och Kristine har tillsammans haft världens bästa resa. Att få dela denna vecka och alla dessa minnen tillsammans med dom betyder himla mycket. 
 
En vecka där största problemet var vart vi skulle sola, vid poolen eller vid havet? Eller kanske både och? När vi skulle äta, vakna eller vad vi skulle göra på kvällen. Allt annat som heter verklighet var bortkopplat för en vecka. Denna resa är ett minne för livet. Går inte att sätta ord på känslan efter denna vecka, går inte att beskriva alla otroligt bra minnen vi fått med oss hem. 
 
Lite minnen är när vi gick vilse, gick flera mil och kom ut på andra sidan udden... eller när jag och Evelina skulle tänka "smart" i poolen när jag skulle sitta på hennes axlar och det slutade med att jag halvt dränkte henne... När man mötte svenskar och började prata engelska med dom, eller alla kvällar vi sa att "idag blir det en tidig kväll" och det slutade med att vi kom innanför hotelldörrarna vid 3-4 på natten. Sista kvällen då vi fick med oss alla servitörer ifrån hotellet ut på party. Ja många minnen helt enkelt. Finns inget som var dåligt med denna resa mer än att sovtimmarna kunde ju vart lite bättre haha. Ett tack till mina fina vänner som var med och gjorde denna resa till den bästa. 

Allt går i ett

Underbar eftermiddag i stallet tillsammans med en bra vän, kan inte bli bättre! Blev barbackatur på schemat. Alltså flummridning. Men mysigt var det och himla givande för kropp och knopp. Har lite att göra nu på kvällskvisten, ska få det överstökat snabbt så jag kan ta mig en efterlängtad dusch och sedan starta lite avsnitt som jag missat! Idag börjar Grey's, woopi! 

Onsdag

Hur mysigt är det inte att sovanär det regnar och är helt murrigt utomhus? Då vill man ligga extra länge under täcket! Glad är jag som tagit fel på tiden och har då mer tid till att mysa runt med min vovve. Ska dra ut na på en regnig promenad. Åh vilken mysig dag! Synd bara att man inte kan vara hemma och mysa. Har ett prov idag att göra, vi ska till ett nytt ställe. Vi åker numera till Stora Ekeby istället för Sura. Har på känn att detta kommer bli toppenbra! 

Snabbplugga

Ska lära mig 207 skelettnamn och allt som har med hästens anatomi att göra och massa mera tills imorgon. I mitt huvud så var provet som är imorgon föera veckor framåt.. Men som man bäddar får man ligga. Himla intressant iallafall! Klarade ett annat prov idag, lycklig och lättad då jag har en drös med andra saker att göra. Men en sak i taget hörrni och ta allting som det kommer, inte glömma att andas och stanna upp. Nu väntar plugghögen och min kopp med te och disneymusik till det. Det regnar utomhus så mysigare kan man ej ha det med en filt på det. 

En bra dag

Flydde verkligheten ut till praktiken idag. Började med en lunch tillsammans med min saknade vän Hannii! Helt otroligt vilken bra vän jag har. En sådan man kan prata om precis vad som helst. Helt underbar är hon, så mycket som hon hjälper och finns där. En människa med hjärta av guld. Min praktikdag bestod av mockning, rida 3 hästar, ta in ridskolehästar och vara tillgänglig. Det är inte nådigt vad bra kondition man får där ute. Går flera mil då hagarna är otroligt stora och tänk då när man ska ta in alla ridskolehästar, det blir en hel del gående. Fick vara med på Annas sista lektion, rida ny häst. Himla kul. Det blir mer fokus på sitsen och alla småhjälper genom sitsen, guld värt att ha en som beskriver hur allt fungerar och hur hästen påverkas. Det hjälper mig mycket! 

Nu ska en trött Evelina hoppa in i duschen innan jag lägger mig för kvällen. Hoppas ni haft en bra dag i kylan och blåsten! Glöm inte bort alla de osynliga solstrålar som gör dig glad. 

Även under gråa dagar

Även under gråa dagar så ska man dra fram massa positiva saker. I lördags red jag en urmysig hösttur med Evelina. Första ridturen sen före semestern. På eftermiddagen kom mosters hjärta och förgyllde allt. Blev myskväll med film och massor med gott. Idag vaknade jag av att en Emmy satt och petade på mig. Då har jag alltså sovit sedan det var godnattsaga för Emmy vid 9 igår fram tills klockan 9 idag. Längesedan så många timmar blev till. Vi tillbringade vår dag i stallet med målarpensel och ett ridpass för Emmy som dkrek av glädje när hon red iväg. "JAG RIIIIIDER". Nu ska jag fortsätta städa och fixa på mitt rum som stått orört i över en vecka. Ikväll blir det film, naturgodis och te. Hur jobbiga dagarna än är så får man fånga lyckan i dem och fortsätta framåt. Det är okej att må dåligt, men man får heller inte glömma bort saker som förgyller ens dagar. 

It's not going to be a next time

~
Den 3/10 fick himlen en stark stjärna. 
Så ofattbart att det ens kunde hända,
vi ska tillsammans, åt dig våra ljus tända.
En människa av så mycket liv,
ska ej behöva sitt liv lämna. 
Att allt kan ske så snabbt
är något vi aldrig kunnat tro. 
Världens finaste Lena,
Vi älskar dig och tänker på dig. 
Du finns inom oss då, nu och föralltid. 
Du kommer fattas oss
~
Världens mest omtänksammaste människa har fått lämna denna jord. Hon hade händer till för alla, fanns till för alla och var den som drog i alla trådar. Det är fortfarande en helt ofattbar tanke, man kan inte tro att detta är verkligheten. Sov gott finaste Lena, starkaste människan jag känner. Ingenting har någonsin kunnat rubba dig, alltid så glad och framåt. Det vi får leva på nu är alla fina minnen, men ingenting kommer kännas som detsamma utan dig. Julfrukosten, den obligatoriska julklappen vi alltid fått, att du alltid vart där och planerat och hittat på saker. Vi kommer sakna vår Lena. 
 
 
 
 

Ber till gudar och stjärnor

Hemma idag, sömnen var inte alls bra då jag somnade runt halv 5 och huvudet är tyngre än jorden. Man önskar man har helande händer till för alla. Styrkekramar till alla hennes nära. Det är så läskigt allting. Man är så bekväm med sina nära att man inte kan föreställa sig ett liv utan dom för de har liksom alltid funnits där under hela ens liv. 

Hur mår ni? Har ni det bra i höstrusket? Jag ska fixa iordning bilder ifrån minst sagt, världens bästa resa tillsammans med mina underbara vänner. Då får ni lite sommarbilder att se på och förhoppningsvis lite hopp om att nästa sommar kommer, hihi! 

Space bounded

Tuffaste beskedet på länge och tankarna går fortfarande runt i huvudet. Chocken lägger sig sakta även om allt fortfarande känns overkligt. Man önskar så att man kan göra mer än vad man gör. Vi får samla energi alla tillsammans och fortsätta hoppas på det bästa. Det är så sjukt orättvist, en sådan fin människa ska inte behöva få det såhär. All energi till min morbror och hennes barn. Så mycket sorg, så många tankar och så mycket som man vill göra men bara måste vänta på besked. 

Walk down this road all alone collecting energi for you

Nu är jag hemma, blandade känslor då allt där borta var problemfritt. Idag tänker jag inte sitta och säga hur min vecka har vart utan istället be alla att ta hand om varandra, speciellt sina nära och kära. Vi alla har allt, vi har folk omkring oss som älskar oss för dom vi är och våga inte säga något annat. Man blir för bekväm med det man har att man tillslut saknar det man egentligen har. Man blir för bekväm med tanken att de alltid kommer finnas där, allt förändras så jäkla snabbt. Idag tror jag på övre makter och ska skicka all energi jag har till mina stjärnor där uppe för att de ska hjälpa mig och alla andra att behålla en väldigt värdefull människa på denna jord. Det är ännu inte över. 

RSS 2.0