Don't give up

Haft fullt upp verkligen, hänt massor med skolan och sen har jag inte mått sådär fruktansvärt bra. Men jag håller på att sakta men säkert bygga upp allting igen. Kommit ikapp med skolan och imorgon ska jag börja rida min pålle igen! Allting byggs upp samtidigt som nya bitar faller, men man kan väl inte alltid ha det bra! 
 
Helgen har tillbringats åt högskoleprov som förövrigt gick åt helvete, rättade mina svar och det var inget jag skulle gjort. Nu hänger allt på mina betyg för jag tänker då inte göra om provhelvetet. På lördagskvällen efter provet så slog jag klackarna i taket med mina partypinglor på hantis och drog också med mig bästa Evelina som fick smaka på en utekväll a´la Köping! Himla trevligt var det! 

we can meet in paradise

- Åh vad jag vill tillbaka till detta magiska fina land. 
 

Ta med dig varje positiv liten sak i livet

Igår var det praktik och jag och Evelina fick hålla i en lektion. Det är helt sjukt vad glad man kan bli och stolt över eleverna som kämpar och får resultat! Jag är supernöjd över lektionen, de fick igenom det dom ville, de gjorde våra övingar bra och de fick ett bra resultat utav det. Jag förstår njutningen ridlärarna har och känslan av lycka i slutet på lektionen. Detta lever jag länge på! Att de sedan var nöjda med oss var också ett stort plus i kanten!

Denna tisdag är jag hemma och.. Pluggar. Det är de enda jag kommer göra nu fram tills lovet. Jag har aldrig vart såhär slutkörd och heller aldrig vart såhär efter i skolan. Det är mycket och mycket som kommer hända så jag vill helst vara klar med allt nu! 

Söndagsmys

En ångestfylld och jobbig natt, drömt väldigt komstiga drömmar och inte så mycket sömn på det. Startade dagen iallafall på bästa sätt med en kopp te!  Denna dag tillbringas åt skolarbete, har en uppgift som måste in idag, helst igår typ men man är inte mer än mänsklig. Ska städa mitt rum och rida min pålle om jag hinner. Ingen stress! Hoppas ni får er en fin dag! Nu när inte solstrålarna finns på himlen så får ni omringa er av solstrålarna omkring dig här på jorden! 

Pysseldag

Såhär har inprincip hela min dag sett ut. Pyssel i stallet, så himla underbara människor med positiv anda. Skönt att få komma ut och kreativitera sig lite bland bra människor! Jag har himla svårt att vara kreativ med massa människor runtom mig, men alla är olika och det är de som är så fashinerande! 

Blev en pratstund med min fina vän Evelina innan jag åkte hem till Linnéa och umgicks med henne några timmar. The woman in black 2 sågs och den var helt OK! Lagom läskig. Trevlig kväll som vanligt med massa prat där också! Fina vänner jag har! 

I'm lost

När man försöker hålla allt uppe och fungerande men det bara fortsätter fallera så vill man bara för en stund ge upp. Vid detta laget är jag slut, jag har tappat allt och för tillfället står jag bredvid mig själv och ser på när allt runtomkring mig bara rasar ner. När man försöker greppa tag i saker och ting så rasar det bara ur händerna på en och det får en bara att känna sig ännu sämre. Man får börja reda ut saker, en sak i taget, en dag i taget och sakta men säkert så ska jag komma upp igen. 
 

En sak jag vet är att hur jobbigt saker än blir så kommer jag förr eller senare alltid upp, hur lång tid det än må ta så ska man fortsätta kämpa som den person man föddes till. Ge inte upp för en liten svacka, du har klarat värre svackor. Är detta ditt livs svacka? Då kan du vara stolt och glad när du äntligen kommit ur den. Vad är vitsen att leva om man inte tänker kämpa för det? 
 
Livet är orättvist, livet är plågsamt och livet kan kännas rätt värdelöst ibland men vi lever NU och vi klarade faktiskt oss igenom denna dag. Du har klarat dig såhär långt för att du är en äkta fighter. Vi lever NU och inte sen. 
                    
 
 

Udda är bra

Godmorgon! Idag kör vi på igen. Ridning i skolan och därefter planering av aktivitetsledarskap. Jag hoppas på att dagen går fort så man kan komma hem och plugga vidare med sitt egna. Det är så himla mycket som händer och jag har gjort bort mig med allt. Inte nog med att jag är dålig i skolan så är jag också dålig mot mig själv och inte minst mot andra, mina vänner. 

It's our time to break the rules

Umgicks med dessa två gossar i plugguppehållet. Underbart att mysa med mule och borsta i evigheter på två goshästar. Tränade båda två i padocken och körde voltarbete på Bifrost där han fick jobba utåtställd så jag kan få tag på inner bakben. Han blev himla bra mot slutet och öppnade upp sig väldigt bra! Hille fick köra tempoväxlingar i alla gångarter, få med arslet och öppna upp fronten som han inte hamnar på bogen, hur kompakt och liten han än må vara så kan han det där med att lata sig! Han blev jättefin mot slutet!

Har setat och pluggat fram tills nu och lyckats lämna in ett av 7 arbeten så nu är det bara 6 kvar och alla är påbörjade. Klapp på axeln! 

I'm left alone to cry

Vaknade upp med världens huvudvärk så jag bestämde mig för att stanna hemma och ta det lugnt. Om huvudet tillåter så ska jag ändå försöka få lite gjort i pluggväg, kan tänka mig att det är en av orsakerna till huvudvärken, stress och konstant tänkande över dessa arbeten. En sak i taget!

You are awesome

Hinner knappt med mina dagar, men det är väl så det ska vara! Börjat jobba ikapp arbetena jag ligger efter med, igår fick jag en till som ligger i högen "måste göras". Kämpar på med andra ord men ännu så har jag inte blivit av med ett enda arbete. Joråsatte. Dagen har jag iallafall tillbringat på Viby, red lektion för Karin på Bikar, det känns bra att få honom att arbeta med arslet, ta i lite och att man själv blir helt slut av ridningen. Dom blir inte fina gratis, det är en sak som är säker! Annars har vi haft hopplektion för duktiga Klara och gjort allt och ingenting! Underbar dag! Nu blir det sängen, kram

Run away from reality

Dagarna går för fort, helgen bestod av jobb, sömn och lite mer jobb. Igår så var det praktik, skön dag med lite stallarbete, ridning och höll också lite lektion för duktiga Klara. Nästa vecka ska jag och Evelina hålla en lektion vilket kommer bli himla kul! Idag är det vanlig skola. Det var så längesedan man hade "vanliga" kläder på sig. Efter skolan drar jag mig mot affärn och handlar lite, jag och lillebror är hemma ensamma några dagar så då får jag stå för ansvaret av vad som handlas in.

Never let you down

Igårkväll så var min fina Linnéa här och mös. Bästa vännen, du betyder så himla mycket för mig! Idag så är det strålande sol och jag är ovanligt pigg från att ha vart uppe med vovven som väckte mig inatt och att sedan gå upp tidigt imorse för att styra bilen mot jobbet! Nu är jag hemma på timmar och ska om ca. En timma dra mig tillbaka till jobbet. Tänkte sova lite innan dess. Detta är min dag, och vad min dag kommer bestå av. Jag älskar det! Att göra andra glada och hjälpa de spm behöver hjälp gör en bra för själen. 

Today is a gift

Denna vecka har bestått av hästar, hästar och hästar. Ska jag vara helt ärlig så kommer jag inte ihåg när jag hade en ridfri dag, jag klagar verkligen inte. Ridabstinensen jag har närmin häst har vilodag har lett till att jag i veckan har vart ute och ridit på Charlottenberg. Ridpasset på skolan idag gick så bra! Finaste Tessan gick som guden själv! Skam den som ger sig. 

I morse så var jag uppe tidigt för att köra min hund som opereras idag. Nu är hon snart påväg hem igen och mattes hjärta är helt och på bättringsvägen! 

Hästig dag

En heldag i stallet med plugg och ridning. Denna vecka är fokus på hästskötarexamen som närmar sig med stormsteg. Fina Tessan gick iallafall himla bra, så trevlig häst. Nu ska jag kasta i mig något att äta innan jag beger mig ut till min andra familj, charlottenberg och alla hästar. Rider Gullan och Stjarna idag, underbart! 

Godnatt

Avslutade denna lugna och sköna dag med att baka bullar med mamma. Eller rättare sagt så städade jag och mamma baka, teamwork när den är som bäst. Mammas bullar är ju ändå de bästa! Pluggat lite har jag också hunnit med, ett måste tyvärr! Nu måste jag sova, tidig morgon imorn. Ska sitta på hästryggen redan klockan 8! 

Sometimes you need to stop and do what's best for you

Ruller runt hemma med nästan hela familjen hemma idag. Alla är trötta och helt slutkörda. Ibland blir det så. Jag har haft en hektisk helg och hann inte riktigt smälta allt som hände förra veckan. 

Denna vecka är min utmaning till mig själv att fortsätta i spåren till tillfrisknaden, till ett bättre och piggare jag och rensa mina vänner som jag inte behöver. I fredags var det en vändning för mig. Jag har hjälpt så himla många under väldigt långa tider, olika orsaker och jag är givetvis glad över att hjälpa andra. Men ska det vara så att jag inte är någonting för dem när man väl träffas? Det slog mig. Jag tar hand om andra, men är det värt att hjälpa andra när man själv inte får något tillbaka? Är det inte mer värt då att lägga ner den energi och tid man lägger på andra, på en själv? Att hjälpa sig själv och de andra som faktiskt förtjänar det?

Er tid är värdefull, spar den till någon som faktiskt bryr sig! Jag är så glad över de vänner jag har som bryr sig om en och som jag skulle göra allt för. För mig är mina vänner värdefullast i världen och jag är så glad att jag har just dom jag har. Ni är guld. 

Ridning V.11

Måndag- Biftost rida i skogen
Tisdag- Bifrost VILA, ridning i skolan. rida på charlottenberg? 
Onsdag- Bifrost ridas på grusvägarna
Torsdag- Bifrost VILA. Yrkesprov i skolan. 
Fredag- Birrost longeras m. Inspänningar
Lördag- Bifrost galoppträning, galoppfattningar och galopp i backe. 
Söndag- Bifrost Lätt jogg 


Dark days I will reach for you

Stallet och jobbet gick bra! Man mår så bra av att hjälpa andra som behöver hjälp! Nu ska jag ta hand om mig själv med en god natts sömn! Det kommer upp bilder ifrån helgens bravader imorgon! Tackar för denna helg, jag tackar för att jag lever och jag tackar för alla lärdomsord jag fått denna vecka. Tagit åt mig och lärt mig himla mycket nyttigt som handlar om något så enkelt som att bara leva. 

Forever starts today

Denna dag ska tillägnas åt min häst, åt mig själv och som avslut så ska jag jobba några timmar. Skönaste tiden 15- 20! 

Nu ska jag gå upp ur min varma, mysiga säng för att starta dagen med en bra frukost innan jag tar mig ut till stallet och rider min häst. 

Himlens starkaste ängel

Gårdagen var himla tung. Att en sådan fin människa som Annica fått lämna jorden alldeles för tidigt och alldeles för snabbt är så orättvist. Mina tankar och energi ligger på hennes fina dotter och mamma. 

Världens finaste Annica, jag hoppas att du har det bra och att du är borta från smärta. Tack för allt du gjort för mig, alla kläder du alltid kommer till mig, alla fina komplimanger du alltid gav mig och att jag fick rida din häst när du hade fina Leiftri. Du har gett mig möjligheter till det flesta och det tackar jag för. Du är en sådan stark person, en person jag ser upp till. Med ditt lugna, omtänksamma och helgoa du. Vila i frid fina Annica. Du fattas oss! 

Fuck cancer

Idag är en himla tung dag. Vi ska säga hejdå till världens finaste Annica. Det är så himla orättvist allting, en människa som inte gjort någonting dumt, drabbas av cancer och tvingas lämna jorden alldeles för tidigt. Fuck cancer. 

Kärlek

Skola som vanligt och efter skolan så var det dax för möte vilket gick bättre än förväntat och jag är lättad över att slippa börja om. Avslutade dagen i stallet genom att rida både Bifrost och Hille. Bifrost och jag står på en tröskel och trampar och vi är så, så nära på att komma över den. Är så nöjd med den hästen! Hille gick också himla bra! Han fick lite fasoner, men de gick snabbt över. 

Nu ska jag avrunda dagen med antingen lite städning eller plugg. Får se vad jag väljer! Kram

Från ett ord till ett annat


Umgås med dom som är värd din tid och viktigast av allt, lägg ner tid på dom du vet skulle lägga ner tid på dig. 


Prima ballerina

Tillbringat min dag på praktik, Johann var på plats och mer får ni läsa om min praktikdag på eining.se. Min fina Linnéa hade jag som övernattningsgäst och som också åkte väääldigt tidigt imorse, hann iallafall umgås med henne en stund igår vilket alltid är bra för själen! 
 
Åter till min dag så har jag bara rent av spenderat all tid i stall, ridit Hilmir och Evelina fick rida min Froste. Underbart att ha en sådan bra vän som ställer upp, så duktig! Nu ska jag äta frukterna på bilden och hålla mig så långt ifrån plugghögen som möjligt. Ska kolla på grey´s och njuta av min fritid. Varför stressa när man kan ta det lugnt? 

100 frågor

1. Hur gammal är du? 19 år

2. Hur gammal känner du dig? 
Som 19 år 

3. Vad har du gjort i dag? Sovit, vart på styrelsemöte och ridit 3 hästar. 

4. Vilken film såg du senast? Spirit

5. Vem ringde du senast? Evelina

6. är du besatt av någonting?
 Handsprit, mobilen och kontroll

7. Är du rädd för blod? Nejdå

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Mjuk, skön och underbar. Min säng som jag skulle, om jag kunde vilja gifta mig med. 

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Göran Hägglund...?? Nej, har faktiskt ingen aning. 

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Gjorde det nyss och det visar sig att Göran Hägglund inte vart stadsminister. 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart 

12. När vaknade du i dag? 
10

13. Vilken är din favorithögtid? Midsommar och julafton. Julafton slår allt, men samtidigt så älskar jag midsommar då det är så himla härligt med sommar, blommor och fina klänningar. 

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? På ett varmt ställe långt bort från allt. 

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Köping.. skämt åsido. Nej kommer inte på någon speciell plats. 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Resande, galen pensionär. Ska vara en äkta bullmormor. 

17. Vad lyssnar du på just nu? Home- Aron Wright, sååå bra! 

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej, peppar peppar 

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  
Bröd, pålägg, gurka, te och röd paprika. 

20. Vem är din favoritkändis?  Finns många som är bra, men en som följt mig i många år och ligger mig varmt om hjärtat är Eric Saade. 

21. Vad är du på för humör just nu?  Skulle kunna gråta vilken sekund som helst, men samtidigt är jag så tacksam för allt jag har. Så jag är på ett bra humör, bara lite känslosam. 
 
22. Vilka världsdelar har du varit i? Om Europa är en världsdel så har jag vart där. 

23. Snarkar du? Nej, inte vad jag vet. 

24. Vilka yrken har du provat på? Städare på ett sågverk och vårdbiträde inom äldreomsorgen. 

25. Hur går du helst klädd? Mjukisar, tjocktröja och mysiga strumpor. 

26. Vilket stjärntecken är du född i? Fisken

27. Vilket är ditt favoritgodis? Choklad alla dagar i veckan. 

28. Vad sa du senast? 
Något jag inte tänker skriva ut här :-) 

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Är? Det bästa ämnet är väl Religion/ historia då vi har en himla bra lärare i de ämnena, men annars är det (trummvirvel) ridning och hästkunskap. Allt är intressant om hästar ;) 

30. Vad har du på dig just nu? Mina ursköna fleaceaktiga mjukisbyxor, mina fluffstrumpor, linne och en kofta över det. Myyys 

31. Vilken är din favoritaffär? Älskar Rut.mfl. hittar jag något där inne så är det alltid superfint. Annars är det bikbok. 
  
32. Vad har du för storlek i kläder? S
 
33. Vad har du i dina fickor? Ingenting alls. 

34. Vad köpte du senast? Mat 

35. Hur många gånger har du flyttat? 7 gånger tror jag om jag inte har helt fel. 

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? En båt som kan ta mig tillbaka, alkohol och vän som i sin tur tar med sig massor av vänner. Party på öde ön skulle vara awesome. 

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska. 

38. Senaste filmen du såg på bio? 50 shades of Grey 

39. Har du blivit sydd någon gång? 
Nej

 
40. Har du någon gång badat naken utomhus? Nej, men det blir sommarens uppdrag. 
 
41. Vad åt du till frukost? 2 mackor och en kopp te. 
 
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Oj, jag levde. 
 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Igår så gjorde många något extra speciellt för mig. Min fina Linnéa får extra cred till att hon fixade alltihopa. 

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Bredvid mig på mitt nattduksbord. 

46. Vad var det sista du åt? Smörgås

47. Vem är världens vackraste kvinna? Alla är fina i mina ögon. 

48. Är du blyg? Ja det är jag nog. Kanske inte blyg, men väldigt försiktig. 

49. Vilken var den sista konserten du var på? Oj... jag kommer inte ihåg! 

50. Vad heter du i andra namn? Desideria, Linéa. 

51. Har du varit med om en bilolycka? Nej, eller jo jag har krockat en gång då jag satt bredvid. Vi frontkrockade med en annan bil. 

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Jogga med bra musik i öronen.  

54. Har du några husdjur? Ja det har jag. 

55. Vill du gifta dig? Jadå

56. Vad är du sugen på just nu? Absolut ingenting. 

57. Vad är klockan? 22.54

58. Vad är det konstigaste du ätit? Ris och köttfärssås, konstigaste matkombinationen. Annars äter jag inte saker jag tycker är konstigt. 

59. Har du någon udda förmåga? Nej inte vad jag märkt 

60. Var växte dina föräldrar upp? I västerås gangsterområden 

61. Vad önskar du dig i julklapp? Ingen aning, ganska långt kvar dit så jag hinner fundera! 

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Ja det har jag. 

63. Göteborg eller stockholm? Göteborg alla dagar i veckan! 

64. Har du sett någon dö? Ja...

65. Har du någon gång ringt polisen? Ja, en gång

66. Hur många grader är det ute? Kan tänka mig att den ligger på 0. 

67. Vilken färg har ditt hus? grått och blått. 

68. Vad sjöng du senast? Någon låt på radion. Kärlek till bilresor. 

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Ja, verkligen. 

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej, nära dock. 

71. Har du svenskt ursprung? Ja

72. Hur mycket väger du? -

73. Har du ett turnummer? Siffran 4 använder jag väldigt många gånger om dagen så skulle jag välja en siffra så är det oftast 4 jag väljer, sen får det väl bära eller brista. Ser ingen tur i nummret ;) 

74. Vem kramade du sist? Min mami

75. Har du någon gång åkt snowboard? Nej, vill helst lämna backen hel. 

76. Kan du åka skateboard? Haha nej... 

77. Nämn någon du beundrar och varför? Jag beundrar väldigt många på väldigt olika sätt. Kan inte välja enbart en då alla har sin egna kamp och kämpar med det de behöver kämpa med. Men en människa som jag beundrar helhjärtat är ju såklart min mamma, hon har uppfostrat 4 barn samtidigt som hon kämpat som tusan med sitt egna liv. 

78. Har du gröna fingrar? Njae, med hjälp av min farmor så ja. Men jag tycker det är roligt att pyssla med plantor, man skapar liv åt något. 

79. Har du svimmat någon gång? Ja några gånger. 

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Jag lär mig något nytt varje dag! 

81. Har du, eller har haft, något smeknamn? Ja. 

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Oj, jag hade tillbringat tid ute i stallet och levt som vanligt utan att behöva jobba. 

83. Är du vidskeplig? Har ingen aning om vad vidskeplig betyder. 

84. Vilka är dina största svagheter? Dåligt självförtroende, lätt för att ta åt mig 

85. Vad händer till helgen? 100 dagarsfest med mina brudar! Partyyyyy! Sen ska jag kolla på tävlingar, iallafall vad jag planerar. 

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Nej haha 

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Ingen aning, sova förhoppningsvis? 

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Jag kan inte vissla högt, bara "normalt"

89. Vilken är din favoritrestaurang? Oj vad svår... Café Latte i Köping är ju helt klart supeer! 

90. Bada eller duscha? Duscha, men sååå skönt att bada ibland

91. Är du bra på att laga mat? Mina matlagningskunskaper är kungliga 

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Om ni menar krigsuniform så är svaret nej! 

93. När och varför var du på sjukhus senast? Den 11 Februari, pratade med min familjeläkare om mitt mående. 

94. Vilket är ditt drömyrke? Ingen aning. 

95. Har du några Piercings? Ja

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Hårdkokta

 97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Vill resa tillbaka i tiden då min hund levde, var frisk och glad. Älskade Trixie. 

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Sov

99. Har du gråtit idag? Ja

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Dricka min dryck och sedan sova! Kram och godnatt! 


Hej och hå

Myste runt imorse med shorts och tofflor, underbart! Ser mi förresten den fina blombuketten jag fick av mamma och pappa? Älskar den. Annars har min sista lediga dag spenderats på Viby där årsmötet hållt hus. Sitter ungdoms ledamot 2 år! Har bara hunnit vända hemma innan jag bar mig av till Charlottenberg, red både Naela och Stjarna och båda gick så bra! Sen styrde jag mot mitt egna stall och red Frosten som för tillfället travar som en gud! Nu blir det att varva ner i myskläder framför en serie och äta mängder. Kram

RSS 2.0