Det är INTE okej

 
Något jag inte riktigt förstår är att det är fler och fler som tycker det är "häftigt" med att ha någon slags ätstörning. Kan inte riktigt förstå vad ni menar med det. Men det ända jag förstår är att det INTE är okej. Nej, nej, nej och NEJ. Nu får det vara nog.
 
Alla suktar efter den perfekta kroppen. Ni kan inte säga att ni inte gör det, för alla gör det på ett eller annat sätt. Dock kan den perfekta kroppen vara på olika sätt, se olika ut, osv. Men en kroppsform som jag skulle tro att nästan alla suktar efter är att vara smal, alltså ha ett visst mått på mage, armar, ben, lår, osv. Vikten ska också ha en speciell siffra för att kunna uppnå "kroppen perfekt". Då kommer jag och gör er besvikna, det finns inget som heter perfekt. There is no such thing as perfection. Nej, nej och nej. Så istället för att uppnå alla dessa "perfekta" mått så kan vi väl må bra, äta regelbundet och träna? Det är ingen människa som mår bra av att leva efter de "perfekta måtten" och vikterna. Alla är olika individer och alla är olika. Jag skulle inte kunna få den kroppen jag tycker är "perfekt", det är omöjligt. Vi alla vet att det är omöjligt att leva upp till att försöka efterlikna någon annan så mycket som möjligt. Så nu vill jag att alla tänker om och tänker rätt och accepterar våra kroppar som dom är innan det går för långt. Viktigast av allt är att ta hand om sig själv, trots allt. 
       
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Yohanna

Så otroligt jävla sant. Älskar dig bästavän! <3

Svar: Älskar dig med hjärtat! <3
Evelina

2013-10-25 @ 20:38:38
URL: http://andriettas.blogg.se
Postat av: carmen

bra skrivet vännen!! <3

Svar: <3!!
Evelina

2013-10-26 @ 11:17:10
URL: http://carmenmariaas.forme.se
Postat av: Agnes Bjurek

Så otroligt bra skrivet! Så sant!

2013-10-31 @ 12:42:30
URL: http://agnesbjurek.blogg.se/
Postat av: Matilda Carlsson

Otroligt bra skrivet ♥

2013-10-31 @ 12:43:00
URL: http://matildacarlssonss.blogg.se/
Postat av: Sofia

<3

2013-10-31 @ 12:44:33
URL: http://sofiara.blogg.se
Postat av: emma öhman

bra skrivet :)

2013-10-31 @ 12:44:41
URL: http://emmaohman.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Superbra skrivet! Tack för att du gjorde min dag lite bättre. :) ♥

Svar: Tusen tack! Men åh vad glad jag blir! Ha en fortsatt trevlig dag! :) <3
Evelina

2013-10-31 @ 12:45:21
URL: http://imathildashufvud.blogg.se
Postat av: Josefine Andersson

Åh! Bra bra bra. Riktig jäkla bra!

Det där med att vikten inte spelar någon roll, utan bara är en siffra, är jag levande bevis på kan jag säga. Har kämpat mig upp 17 kilo från min lägsta vikt och väger mer än vad jag gjorde innan jag ens började banta. Men hey, det är först nu jag känner mig både smal och snygg på samma gång? Och det är först nu min hjärna har fått något jäkla vett indunkat. Och det nu jag kan erkänna att jag mår riktigt jäkla bra och trivs med mig själv!

Bra jäkla inlägg - ta åt dig!

Svar: Starkt gjort utav dig! Det är jättebra att du känner så, det viktigaste är ju trots allt att trivas i och med sig själv och att du kommit så långt så du känner det är jättebra! Bra kämpat! Tusen tack fina du!
Evelina

2013-10-31 @ 12:46:28
URL: http://josefineandersson.se/
Postat av: Olivia

Superbra text! Jag skrev en liknande för ett tag sen och jag har själv varit sjuk i strävan efter att nå det där "perfekta" men det är ett mål som bara skjuts längre och längre fram tillslut finns det inget kvar att älska. Vi måste sluta jämföra oss och sträva efter perfektion, för det finns inte och inse vårat värde. Förstå att vi är bra som vi är! :)

2013-10-31 @ 12:51:03
URL: http://olivialey.blogg.se
Postat av: Katarina

Hej fin blogg du har! Vill du hjälpa mig att stoppa mobbningen? Läs inlägget här http://shettisdrottning.blogg.se/2013/october/mobbning-2.html#comment
Kram :)

2013-10-31 @ 12:52:59
URL: http://shettisdrottning.blogg.se
Postat av: Louise

Bra att du tog just synas för detta inlägget, det är ett viktigt ämne :) Har ätstörningar själv och är jävligt less på alla som strävar efter att få det.

2013-10-31 @ 12:53:11
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: Louise

Bra att du tog just synas för detta inlägget, det är ett viktigt ämne :) Har ätstörningar själv och är jävligt less på alla som strävar efter att få det.

Svar: Ja, jag kände att jag kunde få fram det ännu mer genom att lägga det där. Ja verkligen! Jag förstår dig till fullo att det blir jobbigt när man själv bara vill komma där ifrån så kommer det andra som strävar efter att hamna där. Kämpa på och ge aldrig upp för det är ingen som förtjänar att må dåligt. kram till dig!
Evelina

2013-10-31 @ 12:54:21
URL: http://vitmossa.blogg.se
Postat av: quinzas.blogg.se

så otroligt sant, plus poäng till dig tjejen!

2013-10-31 @ 12:56:01
URL: http://quinzas.blogg.se/
Postat av: Felicia

Så himla viktigt! Heja dig :-)

Svar: Ja visst är det, vi är viktigare än vad vi tror! :)
Evelina

2013-10-31 @ 12:56:53
URL: http://feliciafotograferar.blogg.se
Postat av: Meia Lindholm

Sjukt bra skrivit!
Håller med! ♥ <3

Svar: Tack, är glad att jag får fram det jag vill på rätt sätt. Att alla tolkar det rätt. Tack ännu en gång :)
Evelina

2013-10-31 @ 12:57:54
URL: http://meialindholm.blogg.se/
Postat av: Emelie

Bra skrivet :) Och så sant! Helt sjukt hur media och samhället gör en helt overklig bild av en "perfekt" kropp som är helt omöjlig att få. Inte konstigt att de flesta tjejerna har så otroligt dåligt självförtroende (mig själv inräknad) och även otroligt många som har ätstörningar. Det måste verkligen ske en förändring, snabbt!

Kram <3

Svar: Tack snälla, Håller med dig till fullo, världen är påväg åt helt fel håll och vi är dom enda som kan stoppa det här. Kraam
Evelina

2013-10-31 @ 13:00:04
URL: http://juniflickan.blogg.se
Postat av: Ellen Delin

Bra skrivet! <3

2013-10-31 @ 13:05:00
URL: http://ellendelin.blogg.se/
Postat av: Isabell

Själv anser jag att den perfekta kroppen finns, MEN, ingen kan avgöra hur den ser ut, självklart ska vi försöka unna oss den kroppen som vi mår bäst i om vi känner att vi kan & vill, men om vi ska gå efter killars synvinkel som många gör när dom strävar efter den "perfekta kroppen" så är det rätt omöjligt. Alla killar attraheras av olika saker och det är i nte tjejerna som kliver ur en simbassäng med lagom rumpa, lagom mage, & lagoma bröst. Vad är ens lagom? Alla attraheras av olika kroppar, så är det bara. Vi tjejer har så lätt för att låsa fast oss vid att det bara finns ett sätt och det det rätta. Det är så fel.

Jätte bra text och jag håller med dig, du kanske förstår hur jag tänker med? Det är i likhet med hur du tänker, bara formulerat på ett litet annat sätt tror jag.

Kram

Svar: Ja.. jag förstår precis vad du menar. Den perfekta kroppen finns i alla huvuden. Alla har en bild på hur man skulle vilja se ut. Men ju mer man kommer nära sitt mål på hur man vill se ut så utvecklas andra tankar genom att ja men jag vill ha lite mindre rumpa, mage och kanske lite smalare lår? Då börjar man på en ond cirkel. Det finns dom som orkar undvika att fortsätta fixera sig själva, men de allra flesta åker in på det här spåret där de vill få smalare och smalare kroppsvolym. Utmana sig själva med vikten.
Det finns så många olika sätt att spåra ur. Det finns ju dom som kan tycka det är häftigt med att skapa sig en ätstörning. De skapar sin egna ätstörning och tror att de kommer få mer uppmärksamhet genom det. Förstår du? Det finns så många olika sätt på att hamna fel.

Men jag förstår precis vad du menar och ja det är i likhet med det jag menar. Tusen tack. Kram till dig!!
Evelina

2013-10-31 @ 13:05:36
URL: http://bellefix.se/
Postat av: Isabell

Ja de är sjukt hur man kan tycka och tänka att en ätstörning är coolt.. de är tragiskt att se 14 åriga flickor ta kort på sin pinnsmala kropp och lägga ut det på bloggen för att fiska efter kommentarer om hur hon inte är tjock samtidigt som hon skriver att hon är det. Jag orkar tyvärr aldrig ge den responsen till dom då dom verkligen ber efter det, samtidigt som man vet att ens röst inte kommer bli hörd i alla fall och dom fortsätter svälta sig själv i hopp om uppmärksamhet. Jag kommer aldrig förstå dom tankebanorna, och jag hoppas att jag inte kommer behöva göra det heller. Jag hoppas detta beteende som folk drar på sig är något dom förhoppningsvis växer ifrån när dom får ögonen på något viktigare i livet.

Kramisar

2013-10-31 @ 13:43:40
URL: http://bellefix.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0