Mot Rhodos

En vecka av frihet, galenskaper och sol med mina favoriter. Ha det bra hemma! 

Min underbara vän

Min underbara Bifrost var så duktig igår. Lade 2 passläggningar i mörkret och gudars vad detta kommer bli bra. Han bara drar sig framåt, äkskar det. Svävet går inte att klaga på heller! Travade som aldrig förr och likadant tölt och skritt. Min duktiga! På tal om djur.. Det svåraste jag tycker med att åka iväg är djuren. Har ju några stycken utav dom och även om det kan vara lätt att hitta någon som tar hand om dom så blir det fortfarande ett moment i sig. Har sådan tur att min fina vän Linnéa tar han om mitt hjärta under en vecka. Känns himla bra att åka iväg när jag vet att någon jag litar på åker ut och kollar till Bifrost. Mina kaniner tar ju min snälla mamma hand om. Har ögon överallt och det känns jättebra! Snälla själar vi har omkring oss, tänkte på det igår... 

Det är så jäkla många människor som är duktiga. Såklart alla är duktiga men tänkte mer på typ veterinärer, teraputer, osv. Det kan ju nästan bli en stor grej mellan olika stall vilken man väljer som ska behandla ens häst då många har så olika metoder och teorier. Har ni tänkt på det? Typ om jag tar ut en veterinär eller massör åt min häst så får man höra sen "varför tog du ut honom/ henne?" "Det finns en som är mycket bättre." Jag tror absolut att det finns bättre, men jag har inte valt den då jag tror mer på den jag faktiskt tagit ut. Det är så otroligt viktigt att man som djurägare över huvud taget accepterar andra djurägares metoder och känslor. Gör man det så finns det massor att lära sig. Du kanske skulle ha gjort på ett sätt, men jag väljer att göra på ett annat sätt. 

Relax

Detta är min lista som får mig lugn. Meditationsmusik rent ut sagt. Jag blir lugn, harmonisk och får mig på bättre och starkare tankar. Pröva lyssna på denna musik när du är stressad, den får dig att sakta ner lite och får dig först och främst att andas. Är jättebra om man har svårt att sova också. 

Godmorgon

Godmorgon. Idag ska vara en bra dag. Ingenting ska få mig att må dåligt eller få mig tvivla på varför jag gör allt jag gör. Jag vill må bra. Jag vill detta. Ingen jäkel ska få stå ivägen för mig och styra över vad jag ska göra och inte göra. Jag ska göra mitt bästa, sen ska jag banne mig stådär på toppen och se ner på allt helvete och känna mig så jäkla stolt över att ha tagit mig igenom alla hinder och svackor. Nu byter jag om till kläderna jag trivs mest i och åker ut till varelserna som får mig att må så bra. 

Ingen söndagsångest alls

Börjar klockan 1 imorgon på min praktik så jag har ingen söndagsångest alls. Älskar måndagar, det blir som en extra dag på helgen. Sen att man får gå runt i stallkläder och hur skabb som helst en hel dag är ju livet. Lämnat in mina två uppgifter efter många om och men. Kommer gå rent åt helvete, men vet ni? Jag skiter i det för tillfället och gör om det om så behövs! Nu ska jag sova, hoppas ni haft en bra söndag. Natti

Du är aldrig ensam

Vaken sedan 8, fått så dumma samtal inatt så slutade med att ljudet vart avstängt vilket var ett otroligt dumt drag av mig då jag ligger tillgänglig till att hoppa in och arbeta... Men allt är ment to be. Ledig idag och glad är jag för det då jag faktiskt har en hel del att ta itu med. Har 2 uppgifter som ska in och prov om 2 dagar så nu vet ni vad jag sysslar med under de närmaste timmarna. Ska fixa bästa andan för plugg, tända ljus, rökelse och en kopp te. Samt min lugna lista på spotify... Ni ska få ta del av den någon dag. Funkar himla bra som avkoppling om man är stressad. Den hjälper mig att samla mina tankar och fokusera på nuet. Ja.. Undermusik helt enkelt! 

Bra dag

Haft en bra dag med mina underbara Evelina och Kristine. Ätit, pratat och haft det allmänt trevligt. Mot kvällen åkte vi in till köping för att umgås med Linnéa och Elin, himla trevligt. En otroligt lugn och skön dag bland människor jag tycker om. Älskar det! Har ni lagt märke till den tjocka dimman? Det gjorde jag när jag körde bilen, livrädd och såg ungefär 5-10 meter framåt. Helt sjukt. Blev 50 hela vägen hem. Nej nu ska jag sova, imorgon väntas en ny dag!

Mysmorgon

Myst runt hela morgonen, ätit god frukost och läst bok. Ja, jag har börjat läsa! Himla bra. Är lite småstressad över allt jag måste göra. Men ska prioritera och ta det viktigaste före allt annat. Det jag prioriterar idag är att tvätta massa kläder, packa och arbeta lite med skoluppgifter. Hur gör ni för att inte bli så stressade när man har mycket saker att göra? 

Mysig kväll

Haft en otroligt bra kväll med mina favoriter. Först mat på jensen och sedan bio. Vi såg The maze runner som inte riktigt var min typ av film.. Själva handlingen var ju bra. Men det instängda, jagandet, de trånga utrymmena och laburinter förstörde själva filmen, även om det var de filmen bestod av. Men som sagt alla tycker olika. Hade iallafall en himla bra kväll! Nu är det avkoppling som gäller, laddar inför en helg med packning och plugg! 

Lyckorus

Blev en tur till stallet ändå. Red både Hille och Bifrost och båda gick så bra! Så glad över båda två och i dessa stunder vill jag inte göra annat än att rida hästar livet ut. Idag hände en till rolig grej, vi beställde biljetter till bussen som kommer ta oss till arlanda om 6 dagar. Helt ofattbart. Nu har jag gjort iordning en kopp te och ska öppna datorn och sitta med lite arbeten innan jag slår ihop för idag. 

No end of love

Min Bifrost var så, så duktig igår. Ökad tölt på fältet utan någon slags inslag av pass. Det korta tempo tölt ger skillnad för dig som vill ha en häst i alla tempon. Drog hem till min Hanni på kvällen och hade det mysigt, vad skulle jag göra utan den människan? Så himla bra. 

Idag är det torsdag och skola som gäller. Blir förhoppningsvis av med en uppgift idag, känslan där är ju underbar. Tror inte jag är ensam att känna så vid inlämningar? Ha en strååålande fin dag 

You light me up inside

Precis kommit hem från sista dagen någonsin i sura. Känslorna är faktiskt blandade. Man har liksom allt där.. Men det ska bli skönt på ett annat sätt med ny anläggning och nya fina hästar. Spännande! Nu har jag satt fokus på en sak och det är att skriva klart min analys av ett tal som vi har i svenskan. Eller iallafall få ett humm om vad jag skriver om och hur långt jag kommit och därefter lägga upp en plan. Den ska nämligen in imorgon och jag har noll koll på vad jag skrivit. Om jag ens börjat... Ja här finns en skoltrött tjej, minst sagt! Ska sedan strukturera upp mer scheman för hästen, mig själv och ett mer specifikt dagsschema. Men en sak i taget. Hoppas ni har en fin dag! 

Keep your head up high

En otroligt jobbig kväll, minst sagt. Känns inte bra någonstans, men på något sätt fortsätter man ändå framåt, iallafall försöker. Varför ska det vara så himla svårt att bara släppa allt och må bra? Nu ska jag lägga mig i mitt nystädade rum och renbäddade säng. Något jag iallafall kan kontrollera är städningen och är så himla glad att jag finner mig road i att städa och att jag tycker det är roligt. Vet inte vad jag skulle tagit mig till annars. Hoppas ni haft en fin dag, godnatt! 

Fullt ös medvetslös

Precis kommit hem från en lång skoldag. Är så otroligt glad då provet som jag låg och hade panik över blev framflyttat. Thank God! Nu ska jag sätta igång med att städa, göra schema så jag får med allt jag måste plugga och fixa. Har lite inlämningar denna vecka och ska jag vara helt ärlig har jag noll koll. Men det löser sig! Dax att sätta fart så man får något gjort. 

praktikdag

Börjar klockan 1 på min praktikplats som kommer vara på vibys islandshästar i Arboga. Ser fram emot det jättemycket, tror det kommer bli toppen. Rida massvis av olika hästar och fixa en massa. Kan nog inte bli annat än bra. Sen att det är überbra människor runt om en är inte helt fel det heller. Nej dax att klä på sig ridkläder som jag kommer bo i hela dagen. Underbara måndag! 

Guld värd dag

2 bilder från idag. En ganska bra dag faktiskt. Nu ska jag släppa allt som har med plugg att göra, ta en dusch, fixa en kopp te och mysa framför tv:n med mami. Imorgon väntas en bra dag som jag ser fram emot! 

Mitt val är gjort

Nästan lite läskigt att man kan vara med och påverka såhär pass mycket genom att ha rösträtt. Ganska mäktigt ändå. Jag känner mig helnöjd över mina val och kan säga att jag gick på känslan då jag hade småpanik innan och satt och läste på om vilken/ vilka som skulle få min röst. Nu är det över och bara invänta resultatet. Solen strålar så jag tror jag lägger mina pluggplaner lite åt sidan och tar mig en promenad med mami upp till stallet. Underbar dag! Bara att ta åt sig och njuta av. 

Ni glömmer väl inte rösta?

Såhär såg min gårkväll ut. Film, kycklingssallad och en underbar vän. Idag vaknade jag mer utvilad än någonsin. Hela gårdagen sov jag, så idag lär det inte finnas mer sömn att ta igen. Mina föräldrar kom också hem igår och dom har berättat om sin vecka, kan inte längta mer efter min resa nu. 10 dagar kvar! Idag mina vänner är det valdag och ska snart vandra ner till vallokalen och göra min rätt till att rösta. Sedan kommer denna dag bestå av plugg och massa skrivande. Ska försöka hinna med stallet också! Hoppas ni får en fin, fin dag! 

No plans

Inga planer på denna lördag, himla skönt om ni frågar mig. Så idag fick jag äntligen sova ut. Välbehövligt. Vaknade som vanligt vid halv 7 typ men lyckades somna om enda fram till 10. Har sedan dess legat kvar i sängen och bara myst med boopen. Nu efter en god frukost ska jag sätta mig ner och plugga om maskar. Så vidrigt! Hopps ni får en bra lördag i solen!

Bra avslut på en jobbig dag

Fredagar som är såhär jobbiga är sällan man har. Började med mötet som var otroligt jobbigt. Sedan iväg till sura, torka tårarna i bilen och hoppa in i hästskötarexamen. Vi gjorde ett test inför riktiga hästskötarexamen och ursäkta mig men jäklar vad jobbigt det var. Skakade av stress och sprang runt som en yr höna. Men ser inte ner på det utan ser allting jag behöver träna på... Man gjorde sitt bästa för stunden!

Nu på kvällen har jag haft myskväll här hemma med några underbara vänner. Himla bra avslut på en sådan här dag. Skrattat så tårarna rinner. När alla tog sig hemmåt så tog jag boopen ut på en pw. En halvtimma senare gick vi innanför dörren och slängde oss i sängen. Nu är det äntligen dags för sömn! 

Mysigt

Såhär mysigt hade jag efter en lång skoldag med mycket information. Hjärnan blir tillslut jäkligt utsliten av att prestera och att ta in saker. Även om vi bara var på en hästgård så blev det otroligt jobbigt mot slutet, mycket fin anläggning och jäkligt många hästar. Blev iallafall draktränaren 2 och te direkt när jag kom hem, dock om jag ska vara helt ärlig så somnade jag 10 min in i filmen och vaknade när den slutade haha. Men det var skönt det med! Sorterade då alla miljarder papper och fick världens huvudvärk. Helt sjukt. Turen hade jag att Linnéa och jag skulle ut och rida på kvällen så med lite frisk luft och avslappning bland hästarna så släppte det mesta. Min snälla Linnéa ska hjälpa mig att rida Bifrost när jag är borta i Rhodos. Det är väl snällt? Nu har jag kastat i mig mat, gasat till affären och handlat. Nu lägger jag mig utsträckt  på sängen som en död fisk och inväntar morgondagen. Hoppas ni mår bra, kram

You are not where you used to be, and be proud of that

Efter en otroligt jobbig natt full med ångest och tankar så blev det svårt att sova. Tur så hade jag sovmorgon och kunde sova lite längre än vanligt. Ska snart sätta mig i bilen och åka in mot Eskilstuna, plocka upp lite folk efter vägen och sedan mot realgymnasiet i Eskilstuna för att disikera hästben. Ja... Får se om man kommer levande tillbaka. Stanken är väl den man är mest rädd för. Herregud vart kommer detta sluta? Kör på med myskläder, jeans idag var inget som tilltalade mig alls. Hoppas ni får en otroligt bra dag. Glöm inte bort att du är fantastisk och förtjänar bara bra dagar. Idag kan vara sista dagen på allt och varför ska vi då lägga ner tid och energi på något som är oviktigt? Ta hand om er och njut! Kram

Lovely

Bästa med att komma hem är att slänga av sig jeans och ta på sig ursköna byxor. Ätit himla gott mellanmål som bestod av bland annat annanas och mango. Nu ska jag laga lite mat, plocka och tvätta i hög musik. Efter maten blir det en snabbis till stallet och rida min lilla stjärna. Ikväll kommer mina favoriter hit för idolmys. Underbart! 

Måndag

Direkt efter en totalt värdelös dag i skolan av vår profilvecka så blev det jobb. Hur snäll är man inte som tackar ja mitt i veckan? Himla kul att se alla igen och deras reaktioner när dom ser att det är jag. Så söta! Dagens höjdpunkt helt klart. Nu ska jag duka undan bordet och sedan sätta på en ansiktsmask och kolla på PH. Kramis

Voj, voj

Herregud vad trött jag är idag! Min helg har förövrigt vart grym. Deras nya hem var så, så fint. I lördags blev det en god middag med gäster och vinkväll. Himla trevligt. Söbdagen blev det lite shopping, köpte en ny väska och börjar bli lite kär i den nu. Jag har jättesvårt för att bestämma mig för både väskor och skor... Men hittade faktiskt ett par svarta skor också. Himla nöjd! Nej min helg har vart jättebra, Emmy har blivit så stor!! Mosters hjärta. Kom hem ganska sent söndags kväll, men det gjorde absolut ingenting. Vet ni vad det sköna är? Ingen annan är hemma förutom jag och Hampus på en hel vecka. Himla skönt faktiskt! 

Bra start på dagen

Vandrat flera mil med en övertaggad liten Totte på hingstutställning. En bra start på dagen med trevliga människor. Totte hade energi gånger tusen och ville helst explodera när som helst. Vet inte hur många gånger man fick en galen Totte på sig. Han blev senare under dagen mycket lugnare och slappnade av mera och visade en fantastisk trav. Tyvärr så drog skritten och benställningen ner skiten dock osann bedömning på benställningen så han kom inte vidare. Jäkligt tråkigt men Totte är fin oavsett! Nu ska jag, min lillibror och Bettie åka till inte Södertälje, utan Nykvarn och hälsa på mosters hjärta och bästa syster. De har flyttat till Nykvarn så ska få se deras fina nya hem! Blir en bra helg! 

Open your mind

Kom hem för en stund sedan efter en mysig tacokväll hemma hos Evelina med hela gänget. Underbara och glada människor! Blev tidig hemgång då jag vill få lite ordning på saker innan jag åker imorgon. (Som jag återkommer till imorgon). Men först nu imorgon bitti så åker jag, Lotta och minihingsten Totte på utställning. Nervöst värre! Nu får totte sköta sig! Vi har iallafall lagt ner så mycket tid vi bara kan för att förbereda inför morgondagen så vi kan nu inget mer göra än att bara göra det vi kan. Håll tummarna för Totte imorgon, nu måste jag sova. Berättar hur det går imorgon! Kram

Äntligen fredag

Sovmorgon, möte och därefter skola. En vanlig fredag med andra ord. Dock så åker mina föräldrar idag till Rhodos så när jag kommer hem har jag ansvar för hus, mat och inhandling av mat. Vuxet värre. Det ska nog gå bra! Annars har jag ju min snälla farmor som kommer och rycker in om så behövs. En lektion idag om vi inte räknar med mentorstiden, himla skönt! Hoppas ni får en bra dag i solskenet! 

Just smile

Fullt upp. Setat med mördarläxan själv ifrån psykologin, överlevde dock. Men ändå, jäkla läsande. Ska jag vara ärlig så har jag läst hela kvällen. Inte bara psykologi utan också politik. Haha är jag sjuk? Börjar tro det. Nej, men lite koll vill man ju ha och det visade sig att det partiet jag vart mest inriktad på att rösta på inte alls visade sig vara något i min smak. Just politik och sådant där är ju himla individuellt, så tänker inte skriva vad jag tycker då det också kan vara det mest ointressanta som finns. Men antar att det inte bara är jag som är helt vilsen i denna konstiga värld? Nej nu ska jag fälla ihop datorn och städa det sista i rummet. Fått ordning på de flesta papper, det känns super! Godnatt med er

Torsdag

Retorik på Svenskan och känner att koncentrera sig i 3 timmar är överkurs. Kikar in här istället och önskar er en bra dag! 

Jag blir inte klok

Är så glad över min vackra häst. Han gick som aldrig förr idag, och det är bara början på något nytt! Mådde så bra uppe på hästryggen. Man ler, man fokuserar på någonting bra och mår jäkligt bra helt enkelt. Börjar fundera på om häst faktiskt är mitt drömyrke. Förstå att bara gå ut genom dörren och ta hand om sina vänner för livet. Det skulle ju verkligen vara något. Jag är så otroligt trött på människor. Jag har gjort många misstag här i livet, jag säger inte att jag är felfri och gör alltid kloka val för det gör jag verkligen inte. Men när vuxna människor beter sig som skit rent ut sagt, då blir man så himla ledsen. Nej.. att vissa energier kan dra ner en till botten verkligen är jäkla jobbigt. Men oavsett vad så är jag glad för allt jag har idag. 

Suradag

Min myshäst! 
Hej på er! Mår ni bra? Min dag består av stall och att få umgås med dom bästa jag vet är inget jag klagar över. Helt underbart. Även om jag psykiskt inte kännt mig så bra. Ibland känner man sig otillräcklig och vad man än gör så blir det bara fel. Men så får det lov att vara ibland. Nu har jag precis kommit hem och ska iväg igen till mitt egna stall där hovis kommer ut. Tjing

Det blev en sådan dag

Mjukisar, skön tröja och massor av te och sömn bestod min dag utav. Givetvis skola också. Detta är en dag där det flesta är lite jobbigare, både tankar och över huvud taget vara vaken. Känner mig fortfarande halvkrasslig, ni vet feberkänsla utan feber? Jobbigaste som finns. Men det är bara att leva med det. Har haft egenvård idag och vad gjorde jag då? Jo, jag sov. Hade huvudvärk och var extremt trött så några timmars sömn mitt på dagen blev det allt. Nu ska jag fortsätta mysa runt och försöka sysselsätta huvudet med annat att tänka på. Damma lite och fixa hos mina smådjur. Hoppas ni haft en bra dag! 

1:a september

"Skola" fram till lunch. Egentligen kom vi dit och gjorde... Absolut ingenting. #somvanligtkaos. Men inte är vi negativa för det. Fick tillbringa en hel dag ute i stall med min underbara vän. Det blev först Charlottenberg där Stjarna fick sig ett pass. Började dåligt med en skenlänga på åkern... Kanske inte världens smartaste att rida där helt ensam på en galen häst. Evelina fotade lite också, kul! Sedan bar det av till det andra stallet. Bifrost gick super mot slutet och fick tag på arslet rejält på slutet och bitvis släppte han sjujäkla bra! Bara fortsätta jobba! Blev sedan en ponyPowerwalk med Totte och Evelina med Ture. Växlade med lite jogging. Klagar jag på min dag? Inte ett dugg! Nu blir det dusch och sedan kvällsmål! Hoppas ni haft en bra dag!! 


RSS 2.0