13 dagar kvar

Dagarna består av party och vila! Denna mysvovve gör mina alldeles lediga dagar underbara, likaså Bifrost. Får nypa mig i armen och intala mig själv att nu kan jag vara ute i stallet hur länge jag vill, jag kan vila precis när jag känner för det och göra precis vad jag vill, när jag vill med min underbara omgivning! Detta är fantastiskt! Nu lever man! 

Idag kom min storebror hem ifrån Norge. Spontant och dant blev det. Men så kan det va. Inte umgåtts med han på över ett år så det var ju kul att göra det idag! Nu ska jag sova, imorgon är det praktik och näst sista veckan i skolan! 

3,2,1 kör

Oj vad frånvarande jag är här. Men dagarna har bestått av sena nätter och långa dagar för att få in alla uppgifter inför betygssättningen. Igår small det, betygen är satta och det firades med party på Elbafesten. Det är en ö i västerås som fick känna på 96:ernas kaos inatt. Hade trevligt med mina partypinglor! Idag har jag tillbringat dagen åt absolut ingenting! Nu ska jag göra någon god mat och sedan förbereda mig för mellomys hos Linnéa! 

Gårdagens sötaste

Det nykomna fölet 9 dagar gammal 5 veckor för tidigt men lever idag och är pigg och glad! Så liten men såå söt!! 

Efter praktiken igår så tillbringade jag hela resterande tid åt att plugga och sova. Var klar med alla uppgifter klockan 1 inatt och jag har nu inte några arbeten kvar att göra! Den känslan är obeskrivlig! Ledig idag, Men eftersom betygen sätts imorgon så vill jag in till skolan och kolla upp hur jag ligger till i några ämnen. Hoppas ni får er en superbra dag! 

Pluggkväll

Efter en hel dag bestående utav plugg så åkte jag hem till Hannii för ännu mera plugg med mina favoriter. En uppgift inlämnad, nu återstår bara 3 stycken! Det närmar sig ett slut och nästan så man njuter av de allra sista inlämningarna, men bara nästan! På fredag sätts betygen, för nära nu! Imorgon väntas en dag inne i skolan, prat om studenten och förmodligen lite plugg på det. Nu ska jag sova, har sovmorgon imorgon så jag är glad för det! Blir att plugga på förmiddagen! 

Godmorgon

Bästa sättet att vakna på är när Bettie ligger och trycker. Så söt! Godmorgon på er, vilken fin dag vi verkar få! Tänkte tillbringa denna förmiddag åt plugg och stall innan jag börjar städa och fixa inför ikväll. Har en plan på att lämna in alla uppgifter i helgen så är jag helt klar nu i veckan! Gymnasiearbetet redovisas på onsdag och har lite kvar att fixa på det! Men snart så! 

Bra dag

En himla bra dag med min efterlängtade vän Amanda! Tillbringat en hel dag i Borlänge tillsammans med henne och hennes snälla pojkvän. Supertrevligt! Spel, mat och massa prat var dagens aktivitet! Kom hem vid 10, tar två timmar att åka sträckan så var uppe ganska tidigt imorse också! Nu ligger jag i min säng efter en lång dag tillsammans med Bettie Boop som fryser, tur vi kan värma varandra! Hoppas ni haft en bra dag och att ni får er en god natts sömn. 
Idag är det också min partypinglas födelsedag som vi inte får glömma!! Hannii fyller hela 19 år! Stort grattis till min fina vän

Långhelgens planer

Torsdag: Fotografera Linnéa på sin bal. 
Fredag: åka och hälsa på en efterlängtad vän.
Lördag: Plugga, städa och på kvällen är det klassfest hemma hos mig! 
Söndag: Städa, plugga och mysa med mosters hjärta Leah och Rebecca & Kenny såklart! 

Prom

Jag och Elin har krigat bland tusentals människor för att ta kort på alla fina människor. Helt otroligt vad många man känner, inte så konstigt då det är vår årskull -96 som både går på bal och tar studenten i år (!!!!). Helt galet sjukt. Alla var sååå fina med sina partners, balklänning, frisyrer och smink. Jag hoppas de alla får en lyckad bal på slottet ikväll! 

Bifrost, stjärnan i mitt liv

Bifrosts planer:
Vi fortsätter träna på överlinjen och tempot. Det allra viktigaste nu är att han fortfarande tycker att allt är roligt, även fast att det blir lite jobbigare. Jag ska börja åka till banan och träna, träna pass och fortsätta hålla hans bra träningsform. Jag har inga tävlingar inbokade och det är ganska skönt. Jag fick ett kvitto på hur han utvecklats från tävlingen i vintras och fick också mycket beröm över hur fin han blivit från de som inte sett honom på länge. Så det är bara kul! Men just nu ligger vi lågt och fortsätter träna hemma! Ska boka in en lektion för Ida inom kort, behöver hjälp med huruvida vi ska gå vidare i utvecklingen nu. 
 

Vad du än gör, fortsätt alltid framåt

Idag är dagen då mina underbara vänner kommer stå på torget och se ut som prinsessor. Mina fina vänner ska ha en bra dag och jag mår så bra utav det. Ska dit och fota åt Linnéa, denna gång är det hennes tur att vara framför kameran! Annars då? Sovit i mängder, tillbringat min förmiddag ute på altan och pysslat om mig själv och mina kaniner. Nu ska jag städa mitt rum innan jag hämtar upp Elin och drar oss in till Köping! Hoppas ni får er en bra Kristi Himmelfärdsdag! 

Oj vilken vecka

Solat solarium för första gången i hela mitt liv. Vart anti mot det, och är fortfarande. Men någon gång ibland skadar inte och det var otroligt skönt att få lägga sig där och "slappna" av. Var dödsrädd och panikslagen, men bättre det än att springa runt hemma som en yr höna. Eftersom detta var dagen innan hästskötsrexamen så var jag ett nervvrak och stressad över examensdagen. 

Igår var det hästskötarexamen och dagen bestod av alla slags moment man kan tänka sig. Teoriproven var lättare än vad jag föreställt mig så det var ju ett plus! Men efter alla moment, prov och svackor över att "nu kanske jag inte klarar det" så fick jag resultatet att jag klarat det! Den känslan efter en häktisk dag! Som man kämpat för denna dag! 

It's s new life

Detta vill jag göra. 
Haft en bra dag. Verkligen slutspurten nu. Praktik idag där jag fick dra loss skor och fixa massa annat. Ryggen dödar mig idag, det sliter mer än vad man anar. Ska försöka hålla mig ifrån skador fram till på onsdag. Lyckas jag? Nej.. Har ont i båda handlederna och har fetaste bulan på huvudet. Men det kunde ju såklart vart värre! Setat hela kvällen och tragglat med min engelskauppgift. Den sista inlämningen och redovisningen för Enelska 7. Det är verkligen läskigt att man nu kan planera enda dag fram till studenten, det är så nära!! 

Söndag

Saknar Island...
Denna dag har tillbringats åt mina kaniner, kört bil till Therese och firat henne och kramats med mosters hjärta samt pluggat #dag2 med Linnéa. Mysigt avslut på denna helg. Men mina kaniner... Nova och Doris har lyckats smita ut ur buren inatt och det skulle inte vart några problem om det inte vore så att vi har en lös kanin/ vildkanin utanför mina kaninburar. Troligtvis är denna kanin också en hane. Så det innebär att mina två hjärtan till största sannolikhet är dräktiga. Hur otur kan jag ha? Har muttrat om det hela dagen och tänkt "om jag var ut sent igårkväll så skulle detta aldrig hänt..." Men nu är det som det är och vi får hoppas på mirakel. 

Nu ska jag sova. Ny vecka, mindre dsgar kvar till studenten. Läskigt nära nu! 

Funktionär

Sådär då var dagens funktionärsjobb avklarad och också helgens. Fina hästar, glada ryttare och många utav dom vart SM- kvalade! Resultatet av idag är en solbränd Evelina och mört huvud. Men har det någonsin stoppat mig? Nej, en dusch på det här och sen laddar vi upp med pluggkväll tillsammans med min favorit, Linnéa! 

I will never be good enough

Denna hund betyder något så oerhört mycket för mig. Världens bästa Bettie Boop! Har tillbringat denna fina dag ute i stallet där jag och Evelina lagt ner största delen av tiden till att fota vårt gymnasiearbete som inefattar nästintill allt du kan tänka dig att en hästskötare ska göra. Vilket är väldigt mycket. Men börjar se något slags slut på detta, men bara nästan. Nu ska jag sova, imorgon är klockan ställd tidigt för att vara funktionär på hemmaplan. Kommer sitta i mitten som sekreterare, alltid lika kul och intressant! 

Våren är här

Knäppte lite kort häromdagen. Våren är nog den finaste tiden på året enligt mig. Älskar att se att allt blir grönt och att miljön får lite färger än bara grått och trist. Men sommaren kommer nog alltid vara den bästa månaden för mig, med tanke på värmen... 
 
Mina dagar är proppade med stress och att komma in i rutinerna igen kräver sin lilla tid. De sista arbetena är påväg att göras och lämnas in. Kämpar på med mitt gymnasiearbete, men nu äntligen så har jag en plan med det hela! Imorgon ska jag vara ute i stallet och fota mera till gymnasiearbetet och fortsätta sammanställa arbetet. 

Bifrost 2015-05-06

 
 

When you don't get credit for what you do

Jag är så glad dagar som dessa att jag har min häst. Som inte får mig att känna mig värdelös. En dag som denna där man tar skit som om det vore det enda man gör så längtar man bara ut till lyckan i mitt liv. Han som utvecklas för min skull, han som ger mig pussar, han som får mig skratta och må bra. Det är min häst det. Pappa följde med och fotade oss så det kommer upp bilder senare idag!

Nu ska jag plugga. Slutspurten! 

Back to reality

Oj vad jag hunnit med idag! Praktik från 8.30 till 13.30 då jag skulle vara på möte klockan 15.00. Blev mycket gjort ändå, vanlig stalltjänst, morgonfodring och ridit 2 hästar.

Mötet idag gick inte felfritt någonstans. Men nu ska jag, jag menar det, jag ska fixa detta. Skita i allt, om vad huvudet säger till mig och vad människor säger. Jag ska köra på mitt sätt. Min kropp är viktig och förtjänar inte att bli behandlad som den blir nu. Jag ska bli ett med min kropp, enkelt att skriva, svårare att göra. Det kommer ta tid, men fasiken vad värt allt kommer vara i slutändan! Ska jag vara helt ärlig så blev det frustrationsshopping inne på hööks= mycket farligt. Det blev ett nytt träns till min stjärna med diamanter, en ny grimma + grimskaft och hästgodis åt pållen min. Har länge gått och tänkt på att köpa tränset, men aldrig blivit av. Men nu så! 

Dröm som blev sann

Så... Hur ska man sammanfatta sin livs resa utan att börja gråta? Att resa till Island har vart min dröm sedan jag föddes ungefär. Att få rida på Island, ja det var min dröm. Att få se naturen, ja det var min dröm. Men att få träna hästar på Island var mer än vad jag någonsin begärt, men betydligt häftigare. Att fästa mig vid hästar på Island var något jag aldrig drömt om, för jag trodde aldrig någonsin att det skulle hända. Men det hände och OJ vilken resa. Vilka människor, vilka hästar & vilken natur! Att jag hade det mest bästa tänkbara sällskapet med mig är inte heller helt fel! 
 
I 3 veckor har jag förälskat mig mer i denna ras, om det ens är möjligt. Jag har hittat min favorit på Island och lärt mig massor av nytt. Allt detta tack vare min skola, Anna & Elin och såklart Sigfus & Josefine som tog emot oss som praktikanter. Tusen tack för det och jag hade aldrig åkt iväg utan min fina Evelina. 
 
Under dessa 3 veckor har jag fått massor av nya ideer och kunskap. Jag har upplevt Island på riktigt. Jag är oändligt tacksam för denna resa! Den kunde inte blivit bättre. Jag kan lugnt säga att detta inte är sista gången jag åker till Island och som det ser ut idag så är jag inställd på att åka tillbaka redan i höst och jobba åt Josefine & Sigfus! 
Tack Island för denna gång, I'll be back! 
Bless

Min lördag

Jag spenderade min lördag med Evelina hemma hos min syster! Mös med älskade Leah, åt langos och kollade på film! Urmysigt och en väldigt lugn dag! Åkte hemåt vid 9 och kom hem ca 11. Då fortsatte min myskväll med Marsmallows och vin! Så gott. Perfekt lördag! 

Dag 19, hemfärd

Uppstigning halv 5 och fixa sig och gå ner till hotellfrukosten, vilket inte var så mycket att skryta om. Men men! Allting flöt himla bra inne på flygplatsen, när vi kommit igenom alla jäkla folkmassor och kontroller, osv så shoppade vi loss inne på taxfree. Isländskt godis i mängder! Sedan gick vi i andra butiker och hittade massa kul att köpa. En utav dem var North 66 där jag hittade en übersnygg mössa. Deras jackor är to die for. Första gången jag helt ärligt shoppat så mycket och gått runt och kollat i butiker ända fram tills boarding. Mysigt var det! Flygturen gick superbra! 

Fräscha flygplan och lägg märke till norrskenet på första bilden. Fiint och påhittigt! 
Det första jag gjorde när jag kom hem var att packa upp allt roligt jag köpt till familjen och mig själv. Sedan begav jag mig snabbt ut till stallet och pussade på min stjärna! Min fina pojke! 

Efter stallet så hade mamma bokat bord på Kirin för att fira min hemgång så det blev kinamat med familjen. Mysigt! Sedan var det hemfärd som gällde då min Älskade Linnéa, Hannii och Frida skulle komma och mysa med mig. Blev en himla trevlig kväll med spel, isländskt godis, snnat gott och trevligt sällskap! 
Nu ska jag sova, imorgon ska jag till min älskade Leah! Såklart Rebecca och Kenny också, Charlie får man heller inte glömma! Kramis

Och ja... Hur känns det att vara hemma? Helt ärligt känns det förjävligt. In i nya rutiner (gamla?) och åter till verkligheten. Är glad att få träffa min familj och mina älskade djur igen! Bästa Bettie har aldrig vart så glad, gullegosen ligger och snarkar i min säng nu! 

Dag 18, sista dagen på Vestra- Geldingaholt

Vi tog på oss stalltjänsten precis som vanligt. Evelina tog morgonfodringen och sedan hjälptes vi åt i stallet. Sista gången vi ser hästarna, iallafall för denna gång och det är riktigt tungt! Till och med fåren var ett moment som var svårt att släppa. Denna morgon snöade det, mycket och stora flingor. Urmysigt! Inte så himla mycket blåst, tackar för det! Alla hästar mådde bra och stallet gjorde vi rent. 
Sedan packade vi, alla hästgrejer, vanliga grejer och hjälpte Amanda med att städa hela huset topp till tå! De skulle nämligen få gäster. Jag rekommenderar verkligen guesthouse Denami, superfint. 

Eftersom det var valborg och att det inte firas på Island (vad man nu firar...) så gjorde vi vår egna brasa. Tände deras pepparkakshus som stått och dammat i ett rum. Sjöng 1:a maj visor och hade det trevligt! 

Sen var det dags för att packa ner det sista, fikade med alla på Amandas himla goda kakor och därefter så städade vi ur vårt rum från topp till tå. Vid 18 så rullade bilen mot Keflavik. Kramade om alla goa människor och sedan så vände vi ryggen mot ett fantastiskt äventyr. Snälla Ullrika körde oss till hotellet på flygplatsen! Vi kom fram ungefär vid 8 och checkade då in i ett väldigt fräscht hotellrum! Hade förväntat mig värre! 
Sedan sprang vi ner till resturangen döhungriga och åt en god hamburgertallrik. Närni btw besöker Island, smaka deras "fanta", Appelsín, så mycket godare än svensk fanta... 

Gick över till flygplatsen och checkade läget samt köpte på oss lite godis. Man måste ju ha något gott att äta på hotellet liksom. Sen så var det dags för att packa väskan mer noggrant och därefter sova. Vi skulle upp halv 5 för att hinna med både hotellfrukost och flyget som går ungefär halv 8. 

RSS 2.0