Island dag 17

Jag hade morgonfodringen idag så jag gick upp 6.50 och morgonfodrade hungriga, söta hästar! Sen så var det frukosttime för mig och därefter så fixade jag och Evelina stallet tillsammans. Mös uppe i hagen med alla goshästar och fotograferade massor på vår sista, hela dag! 
Idag var det nästintill vindstilla och strålande sol, nästan så att vinterjackan kunde åka av ett tag! Hästarna njöt iallafall till fullo!! 

Efter lunch så tog vi tag i våra hantverkarkrafter och skrapade lister från färg. Snart är man en fullärd renoverare. Inte går man sysslolös här heller. 
Sen red vi en annan tur idag, lite längre än vanligt och red över floden. Red Hugsyn och glad är jag som satt kvar, två hästar som aldrig gått i vattendrag förut, mycket spännande! Men alla klarade det galant! Så himla häftig natur, ni anar inte!! Bilderna säger ingenting i motsvarande hur det ser ut. Det är så mycket finare i verkligheten! 
Sen red vi iväg på Rispa och Evelina på Trausti. Rispa var krutpaketet själv och kan inte riktigt säga att fokuset var 100. Men så himla kul häst att jobba med! Hon har ett jäkla tryck i sig vilket man inte kan tro då hon är så himla liten och gullig! 
Näst ut var Stjaki i galoppbackarna tillsammans med Evelina och Hlyr. Himla fin häst och vill verkligen göra rätt! 
(Bilden längst ner är snodd från Amanda) 
På kvällen så blev det en spontan tripp till en varm källa där vi badade. Helt sjukt och såå konstigt att sådana bara finns i naturen här på Island! Det var dö- skönt och än en gång tacksr vi Smanda för att hon drar med oss på saker! Nu är klockan sent och jag ska hoppa in i en dusch innan läggdags som egentligen var för några timmar sedan.. Så det är dax att göra något vettigt här i livet! Nattii

Dag 16

En väldigt lugn dag, faktiskt. Vi har fixat stallet som vanligt, fick sovmorgon idag då Evelina fixade morgonfodringen. Direkt efter frukost så startade vi dagen med att rensa skräp och bära ut i bilen. Dagen tillägnades i stormen med att köra skräp och blanda oss med fårbönderna med att lämna fårull. Det var riktigt läskigt idag vad det blåste. Skulle gå med en dörr, ja en dörr (de renoverar) över stallplan och jag kan bokstavligt talat säga att jag flög iväg med dörren... Man såg inte direkt nykter ut iallafall när man gick där över stallplan. Trodde ett tag att jag skulle flyga iväg.

Sen har vi bara myst med hästarna och tagit det väldigt lugnt. 

Dag 15

Tog morgonfodringen idag så Evelina fick lite sovmorgon, urmysigt att gå upp till hästisarna! Dock blev jag, efter min frukost väldigt trött och huvudet värkte så Evelina tog stallfixet och allt sådant så kunde jag vila lite! Skönt och behövligt. 

Efter lunch så tränade vi hästar. Red Hugsyn, Rispa och Hlyr. Hlyr gick jäkligt bra i galoppbackarna och han har börjat forma om sig till en tölthäst nu och vågar ta för sig mer och mer! De andra 2 stona gick himla bra, blåsigt som satan men inget man märker av när man rider. 
Händelsen för dagen var ju helt klart att balen som vi öppnade var varm (?!) som attan. Så det slutade med att jag och Evelina i panik börjar dra ut höet över hela ridhallen. Man lär sig verkligen något nytt varje dag här och ja, idag var det att hösilagebalar faktiskt kan bli varma. Alltid vi och skapa kaos med höbalarna... 

Island dag 14

Fina Smari, som ni ser i bakgrunden mår bättre idag! Känns himla bra, så idag fick han gå ut några vändor i rettir (liten infångshage) tillsammans med Ótur. Nöjd var han! 
Eftersom det blåste så fruktansvärt mycket på dagen så red vi i lilla ridhallen där man nästintill bara kan träna skritt. Red Rispa först, hon är väldigt pigg och blir lätt styv. Men mot slutet efter lite flytt för skänkeln och voltarbete ställd både inåt och utåt så slappnade hon av mer och mer. 
Sen red jag min andra favorit Hugsyn, hon är väldigt känslig och pigg så blev samma arbete med henne att få henne att slappna av och sänka sig lite neråt & framåt. Så himla trevlig häst, jag vill haaaaaaa! 
Vi tar ju hand om ett gäng får, och tro det eller ej så kan jag låta dom pussa på mig om jag står på andra sidan av staketet. Lite rädd blir jag när ett gäng får kommer mot mig och stirrar in i själen på mig när jag ska göra rent deras fålla. 

Hjälp vad jag kommer sakna detta ställe. 4 dagar kvar... 

Dag 13

Hela natten har vi hållt koll på denna gosse, sammanlagt gick jag upp 4 ggr för att tempa, kolla puls och andning/ minut samt se till så att det var aktivitet i magen och att han inte låg ner. Han hade hög feber efter att febernedsättandet gått ur så veterinär tillkallades som kom ut vid lunch och gav honom mer botemedel. 
Inte många timmars sömn men ändå så åkte vi iväg med snälla Amanda som jobbar här åt Josefine och Sigfus på en guidad tur, lett av Amanda själv. Det blev Golden Circle och ett sv stoppen är Geysir, ett annat stopp är där kontinentalplattorna har krockat och bildat en stor spricka och det tredje stoppet är vattenfallet Gullfoss. Ashäftiga ställen och man blir bara mer och mer kär i detta land! Dock så kunde vädret vart på vår sida och inte blåsa så himla mycket, men inte då! Var nära att man lättade iväg, speciellt vid vattenfallet! Minusgrader och iskall vind är inte mysigt alls, men det är himla tur att naturen är fin!! 
Eftersom Amanda råkade ramla av här om dagen så bjöd hon på tårta, eller snarare 5 tårtor. Himla gott var det iallafall! 

Eftersom Smari blev bra och inte fick någon feber efter att behandlingen gått ur kroppen så behövs ingen vakning inatt. Han fick en koll innan vi skulle sova så man kan i lugn och ro försöka slappna av. 


Island dag 12

Börjar med att säga att det är väldigt, väldigt kallt här. Hacka is har jag inte gjort på flera år, men just denna tid på året känns jättekonstigt! Blåser svinkallt och är allmänt kallt, men det är sol och glad får man vara för det! 
Mysmorgon uppe i stora flocken! Så himla gosigt och så mycket kärlek man får där! De är 47 stycken individer och är så himla snälla med varandra! 
Red idag lilla Rispa ut tillsammans med Evelina och Sonata, gick sådär. Var äkta stoig och inte alls arbetsvillig. Men ändå är hon himla trevlig, krutpaketet! 

Red också Hugsyn ut tillsammans med Evelina och Gustur, gjorde tabben att inte ha boots på henne så hon blev väldigt passtaktig. Men vi jobbade på det och hon blev väldigt bra och hon travade till och med! Fina, fina Hugsyn! 

Sen red jag Trausti ut i galoppbackarna tillsammans med Evelina och Hlyr. Trausti älskade galoppbackarna! Det var så häftigt för vägen går längs stora hagen så vi fick med oss alla 47 busfrön ifrån hagen busandes bredvid oss. Så himla fina vidder!
Dagen rundades av och vi tog in hästarna och kvällsfodrade. Dock slutade kvällen inte som vi tänkt oss. Smari, en häst i stallet som står inne på box om nätterna tillsammans med 9 andra fick kolikkänningar. Hög feber och tendens till att vilja lägga sig ner. Veterinären var ut, gav febernedsättande och det blev lite bättre även om tarmaktiviteten inte var så bra. Det blir att vaka inatt, jag och Evelina kör varannan timma så vi avlastar varandra. Hoppas det går över snabbt, lilla Smari! 

Men en rolig sak hände faktiskt under kvällens gång. Pizzavagninn som Josefine tjatat om hela tiden vi har vart här var äntligen (haha) i byn här. Så vi gav oss iväg för att köpa pizza från denna lilla vagn från bilden nedan och faktiskt så smakade det himla bra!! 
Nu måste jag sova en timma innan jag ska upp igen! Kram

Island dag 11

Vi gjorde stallet precis som vanligt, gå upp 6.50 och morgonfodra mysiga och hungriga hästar. Därefter gå in och äta frukost och sen ut igen för att fixa stallet, släppa ut hästar. Sen hade vi en lugn förmiddag innan vi tog in alla hästar Hugsyn & Rispa som jag rider samt Hlyr, Glod, Sonata, Gustur, Stjaki, Galdur, Fengur & Trausti. 

De hästar jag red gick superbra! Hugsyn blir bara bättre och bättre och Rispa gick som en klocka. Fick också rida Hlyr  idag i galoppbackarna. Han älskade dem när han väl såg dom, men ångrade genast hans iver när han insåg hur jobbigt det var. Utsikten på galoppbacksturen var amazing! Helt såld!!
Sen avslutar vi dagen med att fodra klockan 6 & förbereda morgonfodringen så att det blir enkelt att bara kasta in maten på morgonen därpå! 

Island dag 10

Vi började dagen med att fodra, fixa stallet och åka upp till stora hagen och kolla till hästarna. Mös himla mycket med gosisen på bilden! Så kärleksfull häst och finns inget bättre sätt att börja en dag på än att bli omringad av 47 hästar som vill ha kärlek!
Sen har vi tagit in massor av hästar som skulle ridas senare. Vi borstade alla 10 hästar och gick sedan in och tog en liten paus! 
Red sen Hugsyn frá vestra- geldingaholt, en pigg och glad 5- gångare som bara blir bättre och bättre! Fick agera draghjälp åt Sigfus när han skulle lägga pass på sin überflotta 5- gångshäst! Gick jäkligt snabbt men gulliga Hugsyn älskar att galoppera snabbt så hon var perfekta draghjälpen! Vi tränar mycket på överlinjen, takten såklart och traven! 
Sen red jag denna docksöta häst, Rhispa frá vestra- geldingaholt. Hon är liten, söt och superpigg. Jättetrevlig häst och jag börjar för varje gång jag rider henne förstå henne mer! Energihästen! Blir så glad av att rida dessa två, perfekta projekt! 

Efter ridningen så avslutade vi dagen med fodring av samtliga 33 hästar. Nu står alla och äter och själv så väntar vi på mat! 

Dag 9

När vi vaknade imorse så chockades vi av... SNÖ! Hela landskapet täckt av snö, som lyckligt nog smälte bort under dagen! Vi har för det mesta tagit det lugnt fram till kvällen då vi tog oss en ridtur med Sigfus Sigfusson och hans fina häst! Red Hugsyn som var pigg och kände inte riktigt för att arbeta. Men fin är hon ändå! Nu har vi nattat hästarna och själva så inväntar vi mat! 

Morgontrötta hästar

Det bästa som finns är att komma ut till ett par nyvakna hästar och ge dom mat. Så mysigt när de sträcker på sig och inväntar maten! Stallet är klart och jag och Evelina har precis avslutat storstädning av nedervåningen och vårt rum. Det är snart dax för lunch innan vi kör igång med resten av dagen! Vad nu det blir återstår att se! Hoppas ni mår bra, kram

Dag 8

Ledig dag idag, men vi tog på oss fodringarna och stallfixet ändå. Sen sov vi hela dagen ungefär fram till kvällsfodringen, kollade på film och bara var helt utslagna! Sådana dagar behöver man verkligen. 

Dag 7

Strålande sol hela dagen med blåst. Böttre med blåst än regn helt klart! Vi gör ju som vanligt våra sysslor, fodra morgon + kväll och sen fixa stallet däremellan. Red också idag på Rispa och Hugsyn, går bara bättre och bättre! Duktiga tjejer det där! 

Dag 6


Strålande sol hela dagen, så himla härligt! Ridit och fixat alla hästar. Red Hugsyns och Trauster i solen och båda två var himla trevliga. Hugsyns var himla pigg och glad, hon blir bara bättre och bättre! 

Dag 5

En regnig morgon, kollade den stora hagen och alla hästarna stod med rumpan mot vinden bakom ett berg och skyddade sig mot regnet och blåsten. 
Vi gick även med fölet på bilden till den stora hagen, Strokkur som är en inackordering som precis kommit till Vestra- geldingaholt. 
Red också idag på Lhyr, en häst som precis är töltsatt. himla trevlig och söt. Eftersom det var första gången jag red honom så kände jag bara på hurdant han fungerade. Sen så red jag också Hugsýn, det svarta stoet. Hon var mycket trevligare idag, blir bara mer kär i hästen! 
     
 
På kvällen så åkte vi iväg med Sigfus pappa, Sigfus och kollade på tävlingar en fredagskväll. Helt annorlunda jämfört med Sverige. Massa ungdomar, barn och fullsatt läktare och kollade på tävlingar. Väldigt fina hästar var med och det var en rolig upplevelse! 
 

Dag 4

       

Händelserik dag, haft fullt upp hela tiden med massor att göra. Det började med att en vattenkopp läckt så bäddarna var helt dyngsura.. Så blev ett göra med det. Sen skulle plastbilen komma, som kommer och hämtar plast varannan månad. Så vi fick packa hösilageplast och fixa. Sen har vi också hunnit med att rida, vila middag därimellan, fika, och äta massor. Idag red jag Rispa igen, den lilla fuxen och fick sen även rida Hugsins. Ett sto som inte blivit riden så mycket, så hon var lite stel, passtaktig, men bitvis gick hon väldigt bra. Det blir förmodligen en turridningshäst utav den pållen. Typisk 5- gångare! 
 
Sen har vi fodrat och fixat. Kollat till hagen, som görs varje dag. Den stora hagen på 200 hektar. Helt sjuka hagar! 47 hästar går där och hemma matar vi ungefär 24 på lösdrift och 11 på stall. Samt matar vi också fåren. Vi blor äkta fårhedar här borta! 

Efter stallfixet så tog Sigfus oss med på en guidad tur i bilen. Helt sjukt vad fint det är och otroligt sagolikt när man på de evigt långa grusvägarna ser hästar som går på vägarna och lever där på de stora markerna. Nu ska vi sova, imorgon är det uppstigning kvart i 7, precis som vanligt! 

3:e dagen

Att vakna, gå upp och morgonfodra dessa sötisar till hästar kan jag lugnt stå ut med. 
Att sedan gå in och äta god frukost till denna utsikt är oslagbart. Speciellt idag när det inte var regn i luften, utan faktiskt vart uppehåll och bitvis sol hela dagen. Är det uppehåll och ingen dimma så kan man se vulkanen Hekla och massa glaciärer och fjäll. 
Vi red även idag och jag fick rida en liten, pigg och trevlig häst vid namn Rispa. Att rida i denna vackra och otroligt fina natur är helt magiskt! Evigt långa grusvägar och bara tölta på i evigheter är något man inte kan få nog av! Helt kär! 
Vi jobbar hela dagen lite till och från, vi städar, fixar, hjälper Josefine med sitt guesthouse och är i stallet. Vid kvällen så är det intag och dags för kvällsfodring. Urmysigt. Älskar stället, miljön och Island. 

Tisdag

Eftersom jag befinner mig på Island i 3 veckor så kommer det bli mer hästinlägg än vanligt här. Vi har precis morgonfodrat alla hästar, och nu sitter vi själva och äter frukost. Vad som händer idag får dagen själv bestämma. Är glad iallafall och så mysigt att fodra glada hästar, över 80 hästar står nu och mumsar frukost i det vackra landskapet! Hoppas ni får en kanonbra dag! 

Dag 1 på Island

Dag 1 på island började med ungefär 4 timmars sömn, efter flygtur och bilresa till vestra- geldingaholt. Det är blåsigt, regnigt och typ alla väder på en och samma gång. Men trots det så är miljön superfin. Vi har känt in oss på stället idag och jobbat lite. Josefine och Sigfus är jättetrevliga och rummena vi sover i är rena lyxen. Superfina och fräscha! Så ja, detta kommer gå superbra! Kommer inte vilja åka härifrån...

Vi draaar

Nu åker jag och Evelina till Island i tre veckor, äntligen! 

Idag smäller det

Sista dagen hemma på 3 veckor och jag tänkte tillbringa den åt stjärnan på bilden, min Froste. Den som tar hand om Bifrost när jag är borta är min snälla mamma, Jenny och Ingi. Ingi är den som också kommer rida Bifrost medan jag är borta. Såklart så kollar de på gården till honom också! Känner mig trygg i att så många håller koll på honom, bara jag som är otroligt känslig att lämna min häst så pass länge när man är van att se honom varje dag. Men 3 veckor går snabbt och inte tror jag att jag blir utan hästar. 
 
Hur förbereder jag när jag ska resa bort såhär länge? Jag har skrivit lappar om vad han ska ha för mat, i hans ryktlåda så är det tydligt uppmärkt vad han har för normaltemp, puls och andning så ifall det händer något så ska de kunna veta hur han. Jag har berättat vart alla saker finns och också skrivit upp det allra viktigaste som vart termometer och stetoskop finns. 
 
Allting är klart, nu är det bara för mig att släppa taget i några veckor! 

I'm alive

Haft väldigt lite tid och väldigt mycket att göra, därav ingen uppdatering. Pluggat, packat, tvättat och vart överallt och ingenstans. Hade iallafall en mysig kväll med mina fina vänner, Frida och Linnéa. Världens bästa! Sista gången man ser dom på 3 veckor. Hur ska man överleva? Känns som jag ska vara borta flera år! 

För er som inte förstår, frågan är om jag själv ens förstår? Så åker jag iallafall till Island i tre veckor på praktik i Vestra- Geldingaholt hos Sigfus Sigfusson och Josefine Denami. Ska bli så himla kul och har verkligen sätt fram emot denna resa. Bara stänga av sig från omvärlden och bara arbeta med hästar och stall! Det är livet! 

Då kör vi

Studentkryssning står dagen i ära, mina partypinglor är med och vi är redo för att göra kaoz på havet! 

Magiskt

Blandade gräsvägar med skogen idag på min filur som gick bra idag! Skogen jag rider i är helt knallgrön av mossa och helt plan, magisk är den. Speciellt när dolen ligger på! 

I just need to say goodbye

                    
Känslomässigt instabil dag kan man lugnt säga. Redan vid frukosten så slog det mig att om mindre än en vecka så ska jag lämna min ögonsten i 3 veckor och det gör ondare än vad någon kan förstå och det är så  himla svårt även fast jag vet att han blir väl omhändertagen. Blev pyssel och mys ute i stallet och många tårar fällda innan min Frost visade vad han gick för, luftiga fina steg, med trevlig framåtvilja. Min älskade häst vet hur man lättar upp mattes hjärta! 
 
Tillbringat dagen av plugg, packning och mys hemma hos min fina Linnéa. Nostalgimys med 101 dalmatiner och te, underbart! Nu ska jag plugga, fixa och hålla mig vaken ett tag till. Imorgon väntas en spännande resa!
 
 

I'm a mess right now

Min påskafton i bilder. Bus med mosters tokfia och massa mys med lillfiluren. Helt sjukt vad man inte kan få nog av bebismys! Avslutade min perfekta påskafton i Arboga med massa trevliga människor. Bland annat min fina vän på bilden som är min äventyrskompis i alla lägen! Nya och kända ansikten, himla kul var det och det blev också utgång där man träffade ännu fler trevliga prickar.

Denna dag har jag mått förvånatsvärt bra, hängt på åsby och fikat i mängder! Nu ska jag klä på mig och bege mig till mannen i mitt liv! Kraam 

5 ovisade bilder från mobilen

1. Vet inte hur mycket bilder jag har kort på om hästsaker, hästskador, sjukdomar, osv. Är det intressant och nödvändigt så sparar man det alltid! 
2. En bild på min otroligt söta kanin Nova. Vi satt ute i vintersolen och njöt!
3. En otroligt muppig bild..
4. Fulla och glada. En av alla galna utgångar!

5. Denna är himla intressant och självklart handlar det om hästar! Hade ingen aning om att de förlorade mycket svett och hur mycket man måste ersätta. Helt sjukt! Ni får tänka på att denna förmodligen är uträknad efter storhäst, så en ponny behöver förvisso inte lika mycket men ändå en hel del! 


I'm gonna show them they are wrong

Är helt slut i kropp och själ, men sista skoldagen är gjord innan lov och 3 veckors praktik, det känns himla skönt. Dock är det massa uppgifter som ska lämnas in, men har iallafall en plan och ska göra mitt bästa att följa den! Lämnade in sista uppgiften i Svenskan idag och går nu ut med ett A i Svenska 3. En klapp på axeln och kan släppa den kursen och beta av nästa! 
 
Efter skolan så däckade jag i sängen, slängde i mig mat, pluggade och begav mig ut i stallet för att rida Hilmir och fixa Bifrosts och Hilles boxar. Red i solnedgången som värmde otroligt mycket och lös upp allt så himla fint. Stannade och bara njöt av friheten för en stund. Man ska vara glad för det lilla, lilla man får och fånga just det ögonblicket. I sådana stunder så kan jag känna att själen rensas från allt det dåliga och man blir fylld med massa positivt. Även om det positiva bara räcker för stunden så har man iallafall fått en gnutta bra för dagen. 
 
Nu ska jag sova, imorgon väntas det 6 timmars arbete på morgonen. Natti
 

Ta mig tillbaka

Efter en dag på stora ekeby med aktivitetsledarskap där vi hållt i aktivitet för 6, 7 & 8:or så slutade vi strax efter lunch och kunde så njuta av stallet i flera timmar ute hos Bifrost. Sopade stall, packade och fixade allting och red även en sväng med Evelina in till samhället och svängde förbi mitt hus. Strålande, värmande sol och tussilago, vårkänsla på topp! Så fint! 

Kvällen har tillbringats åt plugg, fått undan lite uppgifter och jag börjar se slutet på detta eviga plugg! Imorgon kör vi sista riktiga skoldagen på 6 veckor, woop! 

RSS 2.0