Kom ihåg

Kom ihåg att DU är värdefull, just DU är otroligt viktig. Kom också ihåg att DU är skyldig att se till att DU mår bra och ta hand om din kropp. Så som det bara finns en jordglob så finns det bara en kropp som den du har och den är unik. Ta hand om den för du får bara en enda. Godnatt på er finisar! ❤️  



Du kommer alltid hitta mig, frågan är bara om jag alltid kommer hitta dig?

Måndag... herregud för måndagar. Rent ut sagt hatar dom. Skolan är kaos och det är en dö-lång dag men som tur är så får man träffa alla glada och galna människor! Finns ingen normal stund med er, helt ärligt. Förutom skolan har jag hunnit titta till Bifrosts sår vilket såg bra ut och det känns himla skönt i mammahjärtat. Nu ska jag tända ljus och kolla på Grey´s, gaaaaah nya avsnitt och allt!! Bästa mami kom in med jordgubbscheescake så det här blir himla mys med en tekopp på det också! 
 
Saknar mina knäppa Köpingsmänniskor himla mycket! Alldeles för länge sedan vi alla sågs!
 
 
 
 

hela gänget

 
Här är alla vi som var på resan, dock saknas det 6 stycken. Men själva resan var också en reunion med alla människor vi träffade på förra året. Det är människor ifrån Liverpool och 2 stycken som arbetar där på hotellet. Så himla galna människor allihopa. 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen, dricka vatten och sova. Imorgon är det åter till vardagen som gäller...

All by my self, i'm here again

Dagen har tillbringats i stallet (nähä?). Ridit min pärla och han är precis som normalt. Stort tack till Evelina som hjälpt mig att rida Bifrost denna vecka. Efter ridpasset släppte vi ihop hästarna så numera går Bifrost med dom andra. 8 stycken helt olika individer. Allt har gått bra och det var inga riktiga slagsmål. Lite sparkar och skrik hit och dit. 








Under tiden vi hade stallmöte där vi diskuterade förbättringar och skötsel av sin häst så fick Bifrost ett sår på helt, helt fel ställe. På något sätt har någon fått tag i läppen och då på något sätt gett Bifrost ett hack i läppen en halv cm ifrån mungipan. Får sådana starka reaktioner och blir så rädd när det händer något på min häst då det är så jobbigt att han ska behöva gå och ha ont. Håller tummarna och pratar med mina stjärnor där uppe så får vi hoppas på att det inte blir värre. Får rida på hack framöver nu. Det är förhoppningsvis inte så djupt så man måste sy. Vet inte ens om det går att sy på detta läge heller... Ompysslat är det iallafall.



Sommarparadiset

Från 30 grader till 2 grader är inget man föredrar. Men vi har haft en o.t.r.o.l.i.g.t bra vecka. Sol, bad, stranden, havet, drinkar, grekisk mat, inget sverige, osv, osv. Ingenting har vart dåligt. Har njutit till fullo! Har också simmat i grotta, snorklat, solat minst 6 timmar om dagen, vandrat, lärt mig att äta tzatziki, levt på frozen yoghurt och en hel del mer. Skulle inte ha något emot att stanna längre. Flyget har också gått bra, öronen har nästan skött sig. Hoppas ni haft en bra vecka.


1 dag, 24 timmar

Exakt 24 timmar kvar tills planet lyfter från sverige. Känns skönt att slippa kylan här hemma en hel vecka. Idag kommer vara en väldigt lugn dag, lugnaste dagen på veckan konstigt nog. Ska göra allt för att hålla mig ur vägen dvs befinna mig i stallet. Inte så jobbigt.. Måste dock hem fort, vill egentligen inte iväg till skolan när en av mina bebisar är sjuk. Hon fick iallafall komma in igår men är fortfarande hängig utan någon anledning. Får hålla tummarna och hoppas på det bästa. Så typiskt nu när man ska bort och allt. Men hon är ingen som ger upp i första hand och tur är väl det ❤


Torsdag

Packar för fullt, ska städa akvariet och sedan hålla koll på min kanin som blivit sjuk på ett sätt jag aldrig vart med om. Dax att sätta fart så jag ikväll kan ta det lugnt och ta igen alla serier jag missat!


En hel dag i stall

Går mot sängen för att lägga mig och läsa boken för att komma undan alla dessa tankar jag har i huvudet. Till mestadels är jag irriterad, otroligt irriterad. Ridpasset på prins gick himla bra, gick också bra att lonera frosten bara det att jag inte såg någonting... Efter det spårade tankarna ur. Hoppas på att sömnen fixar det mesta, puss


18/9

Hoppning idag på Sura. Riktigt kul! Fick rida privathästen idag med, också himla bra. Tippat nog fick vi sluta senare så nu vid 20 i 6 är jag äntligen hemma! Ska slänga in kläder i tvättmaskinen och sedan dra till stallet där både Prins och Bifrost ska få arbeta.


4 dagar

Började rida på grusvägarna, samlad skritt till lång och arbetande skritt, övergångar till tölt och slutligen galopp över fältet och på gräsvägen. Så blev våran uppvärmning. Hoppade sedan av och jobbade från marken, finns inget nyttigare. Man invärkar på ett helt annat sätt. Blev mycket töltarbete och övergångar till trav därifrån. Tempoväxlingar i traven och snabba avsaktningar. Han blev fin och mjuk i munnen och jobbade med hela kroppen. Avslutade sedan passet med att hoppa upp på ryggen igen och köra 8- volter i tölt. Han blev så himla fin och mjuk, välvd och började växa framtill. Så, så, så nära nu.


Ger inte upp i första hand

 
Skrivit klart rapporten, lunchat hästarna, mockat hagen, fyllt vatten, sopat stallgången, packat hö, städat hela nedervåningen från topp till tå, städat hos alla kaniner, pluggat matte, börjat på att packa, tvättat kläder, pluggat häst, läst svenskaboken och ännu är jag inte helt klar. Ska ut till stallet igen men denna gång för ridningens skull. Är klar med alla måsten idag så nu ska jag njuta av en ridtur! 
 

I stallet mår man som bäst


Himla trevlig kväll i stallet, pratat med Kathrine i flera timmar och myst med katten på bilden. Red såklart Springaren, han gick som klockan själv. Fortfarande lite problem i traven, men den kommer. Snart kommer klicket. Nu ska jag göra mina kvällsrutiner, imorgon väntas eget arbete i skolan med gruppen, alltså ingen lärare med. 

Måndag


Spårad idrottslektion, hängt i stylistsalen och fixat håret (ångrar starkt att jag inte valde den linjen), grävt med sked efter jord, gräs och olika växter till vårt projekt att ha i en burk som vi ska studera och haft en otroligt konstig dag. Mycket skratt, underbara tjejer. Tänk er en idrottslektion med bara tjejer...Nåja, nu ligger jag under täcket och värmer upp mig efter en frusen dag. Taggar till en promenad till stallet.   

Blod, svett och tårar blev till frysa häcken av sig och regn

 
Istället för att tävla själv så satt jag nu funktionär en hel helg ute i domarbåset som domarsekreterare. Frysit nästintill konstant. Eller det var någorlunda varmt tills regnet kom och fuckade upp allt. Man kände hur det rann på stolsryggen, det blåste in regn och allt blev blött och där skulle man sitta och kladda med blöta papper och försöka skriva på det också. Herregud. Men trevligt har det vart och man har lärt sig massor av knep bara av att sitta där. 
 
Nu mina vänner ska jag ta mig en varm dusch efter stall, ridning och kaninfix. Imorgon är ännu en lång dag... ser inte fram emot. Hoppas ni haft en himla bra helg! 

Lördag

Domarsekreterare- otroligt stressigt men himla lärorikt. Måste också säga tack till mina himla bra vänner som inte har något med varken islandshästar och sleipnir att göra, Malin och kristine. Tack för att ni är där och hjälper till.

Här hemma har jag, Evelina och Kristine ätit mat, levt på godis och kyckling en hel dag... Hemskt. Kristine har också mött Bifrost för första gången, ni ser första ögonblicket på bilden...

Nu är vi trötta som aldrig förr och ska sova och ladda upp inför morgondagens finaler.


Helgens bravader

Är och kommer vara fullt upptagen nu i helgen så blir inte så mycket energi här. Ska vara funktionär Lördag- Söndag och känner på mig att jag kommer vara överallt och ingenstans även om jag bara ska sitta i domarbåset och skriva på papper. Ska göra mitt bästa att inte ta på mig för mycket saker. Kommer iallafall bli trevligt att kolla på hästar dagarna ut, ser fram emot att se de tävlande. Ett stort lycka till, till er som ska tävla! 
 
Storasyster och hennes pojkvän är här på besök så har umgåtts med dom och familjen hela kvällen. Bubblat och pratat, kollat på tv och ätit onyttigt med mami och nu är det dags för en dusch. Sedan sömn så jag klarar av helgen! Pussen
Anettes fina uppställning av hästarna på tävling får fylla ut bilden för idag. 

Fullt ösmedvetslös

Spårad skoldag, som alla dagar i veckan. Alltså dessa flickor är för galna och otroligt glada! Sedan här hemma hann jag äta för att sedan gå till stallet. Red Bifrost ut med Lotta och Carola, gick sådär. Han blir oftast väldigt ofokuserad och vill helst bara springa som en idiot. Gick bitvis bra. Sedan tog jag hand om Prinsen idag.

Red ute på vägarna och hjälp vilken bra häst. En bra häst i huvudet. Även om han hittar fuskvägar så var han otroligt bra för att bära medryttare som inte är så speciellt kunniga. Så med andra ord ett otroligt, otroligt bra huvud. Kathrine är så duktig med honom också! Jobbade med att få fram pannan och halsen, sträcka ut ryggen och herre min gud vilken trav han får då! Lilla prinsebus.

Kom hem halv 10 och nu ska jag slänga i mig något ätbart, dricka te och plugga till redovisningen imorgon, gaah. Där har ni iallafall min dag!

(Btw, korridoren på bilden är den enda korridoren vi har här på skolan. 33 meter mätte vi ut idad på en av alla våra galna stunder idag. Likaså skåpen på bilden. haha)


Te is the lifesavier

Bästa starten på dagen är att dricka te. Finns inget bättre. Idag har jag två otroligtlånga lektioner, som tur är så överlever jag nog. Önskar er alla en fin och himla trevlig dag! ❤


I'm stupid and i'm super sorry for that

Voltarbete på sutbbåker, tölt och trav på grusväg och hör och häpna, passläggningsförsök. Gick dock inte som jag ville utan blev tölt, pass och tölt alltså ingen ren pass så jag tror jag behöver hjälp med det senare. För er som inte vet någonting om pass och passläggningar så är det en helt ny och annorlunda gångart att jobba med. Han har ju det i sig, sitter i benmärgen. Bara jag som strular till det hela. Men det blir ju bättre för varje gång man försöker. Han var iallafall glad och positiv. Knasbollen!


Nobody said it was easy

 
För er som inte såg Bettie när hon var 1 år, så här har ni att se på. Långhårig och lurvig.
 
Skoldagen gick bra med Boopen med också. Fick rida en häst som inte var ridskolehäst, skulle inte säga att den var jättepigg för skänkeln men fortfarande helt annat än en ridskolehäst. Trevligt med lite annat. Nu är jag hemma och ska ta mig en promenad till stallet, behöver rensa huvudet. 
 
Måste säga tack, verkligen jättetack till alla ni som är mina vänner. Älskar er så otroligt mycket, himla bra och fina är ni allihopa. De som känner sig prickade, ta åt er av det jag säger för jag menar det verkligen. Ni är bäst. 
 

You don't know how lovely you are

Kan inte sova så tänkte att jag berättar om dagens ridpass. Red på alla grusvägar i tölt. Växlade över till trav och när han börja rolla med galoppinslag så fick han arbeta i galopp ett tag och sedan hitta balansen in i trav. Tröck på rejält och han blir så fin. Svävar fram. Tölten var taktren och framåt och det är huvudsaken just nu, takt och framåtbjudning. Han går med eftergift i alla andra gångarter så eftergivningen i tölten kommer snart när han blir starkare med takten. Tänk att han har blivit så stark i sin trav. Helt amazing. Han blev himla svettig. Beror till största del att han redan snart har en cm tjock "vinterpäls" och det var otroligt varmt på våran tur. Skulle vilja hoppa imorgon så vi får se om jag lyckas hitta en väg och bygga lite naturhinder, spännande!

Ibland kan man hitta hans otroligt smickrande poser... Bebisen.


Cosy

Myser ner mig i sängen med filt, choklad, mango och te. Prefekta avslutet på denna dag. De sakerna är något jag skulle kunna leva på. Behöver inget annat. Säger godnatt redan nu, imorgon väntas sura.. Har med mig vovven som tur är!


Det finns folk till tamefan allting

 I morse när jag stod och vänta på bussen, typ 10 över 7 så såg jag en svart katt bli överkörd. Såg inte vem som körde över för det var i ett möte med lastbil och två personbilar. Men jag såg att en bil stannade och en man klev ur bilen. Gick fram och tillbaka efter dikeskanten. Jag själv såg hur katten sprang ut i höggräset. Eftersom jag såg att mannen gick runt och leta så försäkrade jag mig på att han skulle ta hand om det (vilken idiot jag är) så jag åkte till skolan.
 
När jag sedan kom hem vid halv 1 så tänkte jag att jag kollar för säkerhetens skull så jag tog med mig Bettie och gick över vägen och där låg den. Levande död ungefär. Mannen som klev ur bilen var säkert påväg till jobbet, fördigfixad och inte alls gjord för att gå i höggräs. Jag blir så FÖRBANNAD hur egoistiskt tänkande människor är. Jag menar, vart skulle katten annars tagit vägen hade han tänkt? Den var för det första väldigt skadad och för det andra så var det staket och en skadad katt hoppar inte över ett staket. Är så fruktansvärt äcklad av människor just nu. Man kan tamefan inte lita på någon för ingen jävel har vett nog i sig att tänka mer än på sig själva. Under
en och en halv timma som jag stod där vid katten för att invänta någon som kunde avliva den så både åkte och gick det förbi flera människor och jag blir så otroligt frustrerad, ingen på en och en halv timma stannade, ingen jävel. Tillslut kom polisen som fick ta hand om katten.
 
Har aldrig vart så förstörd och chockad i hela mitt liv att man ens har ett hjärta och lämna ett djur sådär utan att ringa polisen eller kolla om den är död eller levande. Den här katten levde men kunde inte röra sig och det gör ju bara ont över att se att den har sådär ont och man kan inget göra, absolut ingenting och man känner sig så hjälplös. Vad ska man göra liksom? Eftersom katten hade förflyttat sig till en meter ifrån vägkanten så kan den ju inte vara helt osynlig heller och det gör mig också frustrerad. Hur man kan åka förbi utan att kolla om den är död eller levande. Skäms över mänskligheten.
 
Nu är katten iallafall på ett bra ställe och det känns bra i mitt hjärta igen. Men fy på dessa idioter som finns. Vi hittade inte ägaren men genom spridningar så kommer nog ägaren fram förr eller senare. Jättetråkigt är det här, usch.  
 

Min kväll

Bästa sysselsättningen kvällar som dessa. Världens bästa lyssnare är han min springare.


Oh well, hello there handsome

Sitter och kollar på videosar från Parken zoo, tror jag dör en aning. Så sjukt, otroligt bra är han! Lyssnat på hans skiva typ 1000 gånger om. Tröttnar aldrig på hans röst. Har några favoritlåtar på hans nysläppta album är boomerang, stay och in my head. Givetvis är de andra låtarna himla bra men om jag måste välja 3 så är det nog dom jag skulle välja.


Bra men spårad dag

Känner att jag måste släppa all kontroll på skolan och bara göra det lärarna säger åt oss (om dom säger åt oss). Alltså skolan kan nog inte bli mer kaos. Kaos på lektioner och kaosiga lärare. Alltså nej, släpper allt.

Ska ta en promenad till stallet, rensa tankarna hos min bästa soldier. Ingen ridning idag, bara massa mys och onyttigheter för min pållens del. Stannar där kvällen ut! Dimman imorse var ju verkligen inte att leka med. Man såg typ 10 meter, om ens det och sedan en vit vägg. Överlevde bussturen till skolan, score!


Börjar på bästa sätt

Vakna med nrj, kanin och hund i soffan, helmys. Idag är det en mördarskoldag, otroligt lång skoldag med andra ord. Men får iallafall umgås med mina galningar en hel dag, det är inget man klagar över. Hoppas ni får en bra måndag. Kom ihåg att le, inte för att ni måste. Men för att ni kan! ❤


Med lite musik så funkar allt

Helmysig dag med familjen och daniels flickvän. Bubblat, ätit pizza, fikat och pratat och planerat kring Rhodos. Älskar att planera... Ni som känner mig vet att ordning och reda är något jag lever efter. Har också hunnit stryka av allt som har med plugg att göra så nu är det bara det roliga kvar. Ska stortstäda mitt rum och sedan gå ut till stallet för fortsatt positiv-energiinsamling. Kärlek till dagen!!

Också ett stort grattis till alla Sleipnirare som tävlat på alla olika håll och kanter till de bra resultaten! Jätteduktiga!!


We are always under pressure

En vecka och 6 dagar kvar tills jag lämnar detta land med bästavän, ska bli så skönt och nedräkningen börjar verkligen på riktigt nu.

Idag måste jag tvätta, märkte att tvättkorgen svämmar över. Ska också ut till stallet och putsa sadel och träns, trickträna Bifrost från ryggen och ta en lugn skrittur och arbetas i lång, låg form i höggräs. Inget tufft pass idag då han blivit riden ganska hårt nu den senaste veckan. Har lite skolarbeten att ta tag i också, så jag har lite saker att göra. Hoppas ni får en fin fin söndag! ❤


I only miss you when I'm breathing

 
 

Sunny satudray

Städat akvarium, ridit, sopat stallet x3, tricktränat Bifrost, släppt ihop Bifrost med Asse och tagit en powernap är det jag hunnit med idag. Är helt slut i kroppen. Egentligen var planen att åka hem till Sofie och ha en trevlig kväll där med alla brudar men det blev inget av det och istället ska jag vara här hemma och ta det lugnt! Kan behövas det också. Känner mig som en grottmänniska, helt ärligt. När träffade jag mänskligheten sist? Ingen aning. Aja, nu behöver jag mat i magen!


Fredag

Såhär såg min fredagskväll ut, så mys!


Forgive me

Biogasanläggning, komposter och obeskrivligt illa lukter bestod min förmiddag av. Skojar inte när jag säger obeskrivligt illa lukter... Tänk er den värsta stanken ni någonsin har känt fast typ några fler gånger värre, om det ens räcker. Så luktade det. Med tårar rinnandes från ögonen, rysningar på hela kroppen och redo för att spy beskriver upplevelsen tydligare. Näej, usch!

Efter lunch blev det mattelektion precis som vanligt. Kalla mig galen, men än så länge är det roligt och kan acceptera en mattelektion på 3 timmar en fredagseftermiddag... Hoppas ni har en fin, fin dag!


Feels like paradise

 
 
 
 
 
Nya skor, riden och ompysslad har min häst blivit idag. Jobbade med att ställa igenom nacken genom slalom ute på stubbåkern. Därefter lite skänkelvikning, påbörja att lära honom flytta undan skänkel i traven och sedan det vanliga galopparbetet. Blir dock så frustrerar för det är så, så, SÅ nära att allt går igenom. Att vi kommer över tröskeln och allting lossnar. Frustrerad, men ska låta det ta sin tid. Ju längre det tar, desto bättre blir resultatet. 
 
Nu mina vänner ska jag ta en dusch, äta nötter och kolla på idol och PLL! Bästa mamma kommer hem med nötter, då leker livet. 
 

Onsdag

Är helt slut. Litterally, vill ha mer timmar på dygnet. Har vart i stall hela dagen idag. Började med Sura och sedan hem för att fixa i mitt stall. Red Bifrost som fick tölta som aldrig förr, galoppera på stubben bland alla balar, galoppfattningar i uppförsbacke och resultatet blev en väldigt svettig häst. Sedan var det styrelsemöte. Att vara mig efter ett styrelsemöte inför tävling är inte bra. Huvudet går på högvarv efter olika slags lösningar. Får se när jag får sova med andra ord. Tog mig en behövlig promenad till stallet iallafall, så mys att kunna borsta sin häst när man vill. Nu ska jag fortsätta leta efter ro och tagga för en dag i skolan imorgon!


I can't even dance the pain away

En full onsdag är vad som bjuds på denna vecka. Först är det Sura som gäller, ridning och hela köret. När jag kommer hem måste jag iväg till stallet på en gång för att fixa kväll åt min häst och vara hemma innan halv 7 för då är det nämligen styrelsemöte här hemma. Det är allt som jag ska lägga energi på idag, men roligt att ha lite inplanerat. Nu ska jag äta frukost och sedan mata mina kaniner! Det är snart dax för huliganerna dvs alla 4 att komma in i sin stuga, snart vinter...


Höjdpunkten

Våfflor med hallon och blåbär fick min otroligt sena lunch bestå av. Himla gott! Förutom att laga mat så har jag skrivit på projektarbetet, städat rummet, klippt och rakat Bettie och såklart legat framför tv:n med Boop som extravärme under filten. Jättemys! Nu ska jag ta tag i några mattetal


Hemmadag

Sovit hela förmiddagen, jätteskönt! Ska inte göra så mycket mer än att kolla på tv och film idag. Framåt kvällen drar jag mig till stallet och fixar lite!


Den obekväma tystnaden

Ska börja med att säga att ÅH vad glad jag är över Bifrost. Började med en lugn tur med Lotta, tog sedan egen tur med samlad galopp till maxad galopputsträckning, tölt och trav. När vi kom ut på grusvägen blev han sååå fin. Gjorde en travövergång och direkt hamnade han i världens välvning och bogarna blev bara lösare och lösare. Ingen kan nog förstå min känsla, lyckligare än någonsin! Kom hem från stallet halv 9 och nu är det idol som gäller. Imorgon står jag över skolan, behöver "krya på mig lite". har inte tid att bli sämre. Godnatt


2 september

Redan inne i september?! Herregud vad tiden går fort! För två månader sedan så låg man ju och stekte i solen, badade och lyssnade på hög musik utomhus. Skulle inte sitta helt fel för tillfället!

Sitter på bussen påväg mot centralen där jag ska möta E för att köpa något ätbart att äta på eftermiddagslektionerna. Efter skolan ska jag till stallet och stannar förmodligen där så länge jag vill. Ska rida, träna kondition och hitta lite nya och bra ridvägar. Spännande det här. Men nu börjar jag känna mig lugn och jag börjar få koll på allting. Skönt! Ha en bra måndag hörrni!

Ni får några bilder på Love (den svarta) och på "Gullan" från visningen. Så fina!


Svikare finns överallt, även dom som står dig väldigt nära

Hatar beslut
 

Ridit dessa toppenpojkar idag. Bifrost gick bra efter ett tag då han slappnade av mer och mer. Fick till en bra eftergift i traven på volten och en otroligt mjuk och fin galopp med eftergift på "rundan". Han fick också sträcka ut ordentligt i galoppen, pigg som vet inte vad idag. Det går la över. Nu ska jag och min förkylning ta och sova så jag orkar med en skoldag imorgon. 
 
 
 
 

RSS 2.0