Don't be scared, I'm right here



Nutellafrukost, fika och massa prat blev förmiddagen hemma hos farmor. Här hemma har jag inte gjort mycket alls. Försökt samla ihop alla bilder, har dock några kvar att föra över, ska ju ta sådan jäkla tid. Skickat in läxuppgifter, sådär bättre sent än aldrig. Nu ska jag gå ut till mina kaniner för lite rehabilitering. Är i en jobbig svacka och då passar det väl bra att ha massa djur att luta sig mot? 



Kvalitétstid




Sover hemma hos farmor. Kånner att jag måste rubba mig själv genom att inte sova hemma, som vanligt ställer farmor upp! Hon skämmer bort mig med massor av onyttigt. Men det är så det ska vara. There are no limits. Nu mys under filt och ännu mer godsaker. 

I'm friends with the monsters under my bed


Kände att dagens ridpass inte gav någonting. Avslutade med att han fick sträcka ut i galoppen rejält, tårarna spruta. Känner att han behöver några fler dagars vila. Har vart en jävligt tuff period nu för både han och mig så nu får han stå en vecka, ungefär. Tog sedan in minisen Totte. Tränade mer på den spanska skritten, så gullig och lär sig så himla snabbt. Benen flyger åt alla håll men på rätt sätt. Otroligt lugn och snäll för att vara hingst också, vill också ha en liten minihäst. Inte ens över 1m, avlider! 

Nu är det jag som står i köket och lagar mat, ska damsuga nedervåningen också. Äkta hemmafru blev det av mig! 

Lazy day


Ätit frukost, kollat på tv och laddat med energi inför dagens ridpass. Ska bli spännande att se hur han är nu på hemmaplan, utan någon som står och skriker på oss. Blir intensivt men kort ridpass. Hoppas ni haft/ får en bra start på dagen! 

Children of the sun

Saknar min utspridda familj. Båda mina systrar åt två olika håll och människan på bilden ovan. Mosters hjärta. Får se om alla lyckas ses igen snart.
 
Nu ska jag starta mig en film, ta en kopp te och arbeta upp positiva tankar. Lyckats med att få utslag över nästan hela halsen och liten del av ansiktet, bra Evelina. Det går bra nu. 
 

Tisdag



Herregud vilket arbete Bifrost skapat åt mig. Lera precis överallt. Värst av allt hade vissa områden inte ens torkat än. 
Städade sedan hyllan i stallet och vad hittade jag där? En skylt åt mitt lilla hjärta uppe i himlen. Han både stod och försvann i det stallet jag står i nu. 


Efter att ha storstädat halva stallet så tog jag in detta charmtroll. Borstade och tränade spansk skritt. Så roligt att träna dessa minisar, lär sig snabbare pn vad jag hinner tänka, typ. 

Tuffa beslut


Går och lägger mig med ett gäng jobbiga tankar. Drar på några avsnitt av svampbob och kopplar bort världen. Imorgon är en ny, fin dag, ska ta mig en barbackatur på min springare hade jag tänkt och mysa bland mina små hjärtan till kaniner. Mer än så har jag inte planerat, skönt! 

Bara för att jag kan.




Både Nova och Doris växer verkligen som de knakar. Doris är både tyngre och större än lilla Nova. Så himla mysiga! Nu befinner jag mig på mitt rum med en kopp te och massa godis och läser bok. Ska snart kolla igenom alla filmer från helgen och sortera och fixa.

Dagens 3 ridpass


Leiftri var andra gången jag red förutom den gången jag var medryttare på honom. Han är väldigt bestämd, kräver mycket men samtidigt lite ifrån sin ryttare. Är man på honom för mycket är han en tickande bomb och är man på för lite så blir han lång pch tror livet är underbart. Men vi hittade mellantingen och han blev väldigt trevlig. Växte uppåt och tog i med bakbenen. Visste inte hur mycket han blivit riden så det blev ganska lugnt. 
Gullan... Hon hittar sina vägar ut ur arbeten genom att krulla ihop sig. Värre än någonsin faktiskt. Men fick jobba med att ta upp huvudet och driva framåt. Gick bra i slutet! 
Neala skrittades med lite klättring. Himla trevlig häst och en stor ära att få rida. Fick till den trevliga skritten med långa ben och avslappnad. 
Gullade såklart med favoriten också!

Det är INTE okej

 
Något jag inte riktigt förstår är att det är fler och fler som tycker det är "häftigt" med att ha någon slags ätstörning. Kan inte riktigt förstå vad ni menar med det. Men det ända jag förstår är att det INTE är okej. Nej, nej, nej och NEJ. Nu får det vara nog.
 
Alla suktar efter den perfekta kroppen. Ni kan inte säga att ni inte gör det, för alla gör det på ett eller annat sätt. Dock kan den perfekta kroppen vara på olika sätt, se olika ut, osv. Men en kroppsform som jag skulle tro att nästan alla suktar efter är att vara smal, alltså ha ett visst mått på mage, armar, ben, lår, osv. Vikten ska också ha en speciell siffra för att kunna uppnå "kroppen perfekt". Då kommer jag och gör er besvikna, det finns inget som heter perfekt. There is no such thing as perfection. Nej, nej och nej. Så istället för att uppnå alla dessa "perfekta" mått så kan vi väl må bra, äta regelbundet och träna? Det är ingen människa som mår bra av att leva efter de "perfekta måtten" och vikterna. Alla är olika individer och alla är olika. Jag skulle inte kunna få den kroppen jag tycker är "perfekt", det är omöjligt. Vi alla vet att det är omöjligt att leva upp till att försöka efterlikna någon annan så mycket som möjligt. Så nu vill jag att alla tänker om och tänker rätt och accepterar våra kroppar som dom är innan det går för långt. Viktigast av allt är att ta hand om sig själv, trots allt. 
       
 
 
 
 
 
 

Måndag



Är påväg hem till Anette lite random och rider hästar. Lite spontant är ju kul! Blir där i ett par timmar, får se vad kvällen erbjuder! Är iallafall utvilad för hela veckan så det är ju skönt. Hoppas ni får en bra måndag

Frozen yoghurt



Ni anar inte hur glad jag blev när jag såg denna box. Men det är ingenting i närheten av den frozen yoghurt vi levde på i Rhodos. Gaah vad jag vill tillbaka!! 

Har kollat på Grey's avsnittet jag missade i veckan och väntar nu på att solsidan ska börja. Vart uppe sedan 5.30 så blir säkerligen en tidig kväll ikväll. 

Building my own lego house

Nyduschad och redo för att inta sovläge så ringer mami och frågar om jag ska med in till V-ås och shoppa lite. Inget man tackar nej till. Sova gör man i graven, eller vad säger ni? 


Lärorik helg






Några jättedåliga bilder bjuder jag på! 
Söndagspasset gick bra. Mycket av det vi jobbat med är att väcka honom. Halt-> rygga-> skritt, halt-> rygga-> tölt, osv. Galopp, trav, galopp, tölt osv. Har fått massor av hjälp, han kan förklara på ett så pass bra sätt så jag får ut av det. Han har hjälp oss att öppna de tunga dörrarna för oss. Väntat på detta tillfälle i snart 4 år. Äntligen någon som ser, förstår och hjälper till. Har lite att jobba med om man säger så. Kräver så otroligt mycket energi, men tillslut blir det bra och det tjänar jag på så nu är det bara att bita ihop och få fram det jag vill ha. 






Så bra


Kollat på "Att vara" där Eric var personen han skulle vara. Alltså den killen, finner inga ord för hur otroligt bra han är. Så himla mäktig. En människa jag verkligen ser upp till! 

Vi siktar högre än vad någon någonsin skulle gissa




Det har gått bra idag. Kan inte säga att jag är nöjd med första ridpasset. Han stänger av för mina framåtdrivande hjälper när det blir jobbigt. Humöret har han säkerligen fått ifrån mig då jag gör exakt samma sak. Men på det är han också vääldigt lat och han går runt och bär på hemligheter som jag knappt har trott på. 

Pass två gick mycket bättre. Fick en härlig känsla och luften i steget börjar kännas. Han måste ridas framåt, neråt. Precis som jag gjort. Men 1000 gånger mer energi och framåtbjudning. Ska komma ihåg känslan och fortsätta i samma spår. Har lärt mig så mycket men får inte ner något i text. Blev mycket arbete på fyrkanten, bara gasa runt och få honom att resa sig upp i sina skuldror. När man kommer dit så är känslan oslagbar. Man flyger för en sekund. Han är så sjukt lång i sin kropp vilket gör att hans rygg är svag då han kommit på bekvämare sätt att arbeta på. Men nu är vi på rätt väg! Johann hoppade sedan upp och red och där fick jag verkligen se mitt arbete framför mig. Jag vet exakt vad jag behöver göra men det är ju svårt när det väl kommer på tal då det kräver så otroligt mycket styrka, ork och energi. Men det viktigaste idag är att jag har fått känna på vad han kan. Han kan mer än vad någon någonsin skulle kunna tro. Helt sjukt vad alla poletter föll ner efter pass 2 och efter Johann ridit honom hur alla tränare jag ridit för sett ner på Bifrost. Ingen har liksom trott på oss, och förens nu så är det äntligen någon som tror på oss. Han har trevliga gångarter som han håller på och dom ska vi få fram. Jag ger inte upp. 

Who is gonna stop me on the road to success?

Före och efter bild. Översta: 2012. Nedersta: 2013. Nästan exakt ett år sedan emellan bilderna. 
 
På en skala 1-5 ligger Bifrost numera på en -3. 5:an är för fet och 1 är för mager. Så i detta läge är 3:an "normal" så -3 är alltså mer än bra för att vara Bifrost.
 
Fick mycket beröm över mitt arbete att få ner honom i vikt och få honom i en fin kroppsform. Allt Johánn har sagt till mig idag håller jag med honom till fullo. T.ex där han sa att Bifrost har potential till att komma upp på en 7.5 i tölten (skala 5-10) men att av honom får man absolut ingenting gratis. Sedan säger han att för att komma dit jag vill så måste jag väcka honom mera, få honom kvickare för hjälperna och hela tiden ha energin som gör att han inte kan fuska. 
 
Han säger så himla mycket bra saker som jag kanske inte har hjälp av till just Bifrost men till andra hästar jag rider på eller kommer rida på. Sugit in alla ord som en svamp och hoppas att natten bearbetar allting. 
 
- Hästen blir vad man gör den till
- En häst är aldrig för ung till att lyssna
 
Hade en fråga i brevet jag skrev till honom om pass. "Är det sant att en 5-gångare får bättre tölt, gångarter över lag om man lägger den i pass?"
 
Han besvarade den lite halvt. Det är både ja och nej då det beror på vilken typ av häst det är. Som i Bifrosts läge så bli tölten bättre ju fortare det går och det visar han när jag gör en passläggning. Då har jag fått upp galoppen och fångar upp honom genom obalans och drivning och då kommer den ökade tölten. Det finns teorier om att en 5- gångare måste läggas i pass för att kunna sträcka ut sig själv i sina "naturliga" gångarter. Den studien gäller inte alla som don säger. Ingen häst är den andra lik och det är de ryttaren själv måste känna efter hur den är och vad som skulle kunna bli bättre.
 
Jag måste lära mig att ge oss själva utmaningar, vara tuffare och hela tiden se till att utveckla vår träning. 
 
Jag är iallafall lättad över att det var positiva saker han sade till mig. Nu kan jag andas ut för det värsta är faktiskt över. Nu ska jag bara se till att rida

Äntligen fredag

Jättetungt att gå upp idag. Bara att veta tanken av att vi måste vara där när man själv vet om att vi inte kommer göra något känns bara ännu jobbigare. Men iallafall så är det här sista dagen innan lov och det ska bli så skönt. Äntligen kommer man få vila ut sig! Lovet kunde inte komma mer passande. Har lite att göra när jag kommer hem innan jag måste iväg till Arboga. Men jag kommer (förmodligen) skriva ut vad Johánn säger om min lilla Bi. Har sätt filmer från när han tränar honom, himla intressant. 
Önskar er en himla bra dag, stå ut. Snart är det lov! 


I used to be the king who nobody cared about


Ändrade planer, som vanligt. Ska istället lägga mig och kolla på serier, invänta på att huvudvärken släpper och skita totalt i skolan och allt runt om mig. Ibland måste det vara tillåtet också. Allt jag inte gör idag, gör jag imorgon. Så blir det. Nu kallar tekoppen och sängen! 


Torsdag

 
 
 Vilken jävla dag. Har varit så trött, frånvarande typ hela tiden. Blir inte bättre när det blir hörförståelse, läsförståelse och sammanfatta en (tillägger: Svår) artikel i engelskan. Sabbade sammanfattningen totalt. Har aldrig fått sådan blackout. Men jag låter framtiden lösa dagens problem. Nu är jag påväg hem och ska tjata med mig mamma ut till Bifrost. Förhoppningsvis går hon med på det. Hoppas ni mår bra där ute! 

#







Tisdagsmorgon


Hur mysigt är det inte att vakna upp och det regnar ute och att det är 2,5 h kvar tills bussen går? Då kan jag alltså dricka te, lyssna på regnet och fixa i lugn och ro. Kommer dock inte bli lika trevligt med regn då jag ska vara ute hela dagen idag... Mocka hagar, fixa thermobars, rida Gullan och fodra står på dagen "att göra lista" på praktiken. 

Mitt veckoschema:

Måndag:  Hemma 17.45. Packa åt hästen och träna
 
Tisdag:  Innan praktik packa till kvällen och skriv ut listor. Praktik--> går tidigare 15.00. Hem och duscha, packa transporten och köra hästen ca. 17.00 till Viby. Hem och hämta grejer och åka hem till Y. 
 
Onsdag:  Elmia, mässa i Jönköping med skolan 7.00- 21.00 
 
Torsdag:  Skola, hemma 16.45. Träna på actic. 
 
Fredag:  Skola, hemma 16.45. 18.00 Teori på Viby inför Johann kursen samt. höra hur det gått att rida Bifrost under veckan. 
 
Lördag:  KURS
 
Söndag:  KURS + hagjour. 
 
Såhär ser en vecka ut i mitt liv. Helt galet att jag aldrig kan vara stilla någon gång. Trots att denna vecka är lugnare och mycket roligare på ett annat sätt än alla andra veckor jag har. Såhär ser det ut i mitt huvud och på mitt papper jag skrivit ner veckoschemat på. Älskar att planera och göra ordning och reda av de saker som jag måste göra på en vecka. 
 
 
 

What you need is love


Blev en springtur till och från stallet där jag matade hästen och packade lite. Går inte att packa mer nu än maten och hästen... Vill bara att han ska stå på viby snabbare än någonsin för att jag ska kunna känna mig lugn. När han väl står där kan jag andas ut på riktigt. Ska dock göra mitt bästa och släppa allt och låta morgondagen ta hand om alla problem. Öppnar istället boken och tar mig en kopp te och glömmer allt som händer i veckan för stunden. 

Dämpar söndagsångesten


Äter som om det vore jordens undergång. Men så är det ju inte. Jag bara äter för att jag kan. Iallafall så har jag nu gjort ett veckoschema. Har mycket roliga saker som händer, inget plugg inlagt på schemat och jag hoppas verkligen det förblir så. Säger godnatt på en gång, hoppaser helg har varit bra! 


Söndag



Vaknar utvilad och halvdöd vid halv 11. Så skönt att få sova ut ordentligt. Har hunnit med att rida och fodra hästarna lunch. Nu sitter jag och försöker återfå värmen i mina fötter samtidigt som jag äter godis. Ska göra mig en kopp te och sedan sätta mig och göra i ordning allt som jag måste fixa med inför veckan och när jag är klar med det ska jag ut och vara hurtig för en gångs skull. Önska mig lycka till! 

Går bra nu

Trotsade alla lathetstankar och gick till stallet för att rida Bifrost med bett för första gången sedan hans skada. Det gick huuur bra som helst. Taktren som aldrig förr i tölten, jobbar genom kroppen och accepterar bettet åt både höger och vänster. Blir så glad. Red i högst 15 minuter på stallplanen, blir ju mörkt så jäkla fort nu. Men det gick bra och jag är så himla glad över min häst. 
 
Nu sitter jag och kollar på 17: again. Sac Efron är så otroooligt snygg. Dör en aning. 



Säg hej till min förmiddag:


Så himla intressant att bara sitta och lyssna och se på. Har tagit åt mig massor med ord och hjälper genom att bara se på. Nu är jag taggad mer än någonsin till nästa vecka där jag kommer lämna Bifrost till Johann för att sedan på helgen rida kurs för honom. Känns som att denna gång har vi kommit så långt med alla gångarter att vi kan utvecklas ännu ett steg. Det stora finslipet som är kvar. Ska bli så spännande! Denna gång kan vi få ut något på riktigt av den här kursen.  

"En häst med stressad energi är en falsk energi". Det är så himla många som rider med en falsk energi. Man ska kunna rida en häst med bra vilja i vilket takt och tempo man vill.
 
Några huvuden klokare och har fått respons på så himla mycket man gått och tänkt på.

Next up: städa åt kaninerna! 

Underbara lördag

Hade en himla bra kväll igår, underbara människor. Idag är jag vaken sedan 8, ganska skönt om ni frågar mig. Ska ta det lugnt ett litet tag till innan det bär av till Viby. Kathrine och Prinsen rider nämligen kurs den här veckan för Johann Fridgeirsson så ska dit och se på. Spännande! Annars har jag ingenting planerat mer än att rida hästen min. Kanske kan jag börja rida med bett. Skulle vara bra innan han skickas iväg... 


It makes my heart goes like

Matteprovet gick åt helvete. Ursäkta men fan! Blir så besviken, kände att jag hade koll på allting men visade sig att det inte var så. Taggar F och omprov nästa vecka förhoppningsvis. 

Nu till något roligare. Ikväll kommer 3 otroligt saknade vänner hit. Ska bli så mys att träffa dom, så länge sedan sist! Hoppas eran fredagskväll blir lika bra som min. Ta hand om er!! ❤️



Ni har la inte missat?

Älskar, verkligen älskar att snön har anlänt. Även om den inte kommer stanna, men det är en annan sak. Även fast jag hatar vintern så längtar jag iallafall till den för ju fortfare den kommer, ju fortfare kommer sommaren. Tycker också att om det nu måste regna och hålla på så kan det lika gärna snöa för att få det lite ljusare. Man blir så depprimerad av höstregn. Nu väntas iallafall en skoldag. Vet inte mer än att på eftermiddagen har jag matte och matteprov, (lycka till Evelina). Taack!! 




I will never win this game without you


Uppdate från ögonblicket:
Te, mattebok, musik och ansiktsmask. Matteprov imorgon så ska kika över det vi gått igenom och plugga lite. 
Under tiden så bjuder jag på en bild ifrån dagens spårade lektion. Bland dessa människor går man aldrig utan ett léende, ni är fööör underbara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

To let go is not to deny, but to accept

Världens bästa Ári... har aldrig träffat en häst med sååå mycket personlighet som syns. 
 
Ännu en torsdag gjord. Bara jag som vill skapa en ny dag, eller typ byta namn på veckonamnen varje vecka? Det känns som att det är torsdag varje dag. Man hinner knappt andas innan det är dax för ännu en torsdag. Anyway, sitter och laddar upp både fysiskt och psykiskt till att ta mig till stallet. Just idag skulle jag inte ha något emot att stanna inne hela kvällen och bara kolla på film. Men det är ju tur att när man väl är i stallet så är alla bekymmer borta. Bäst att sätta fart! 
 
 

It's a feeling I can´t explain

Något jag måste bli bättre på är att ta bilder. - notice till mig själv 
 
Dagen har vart så himla bra. Har stått emot allt dåligt och vart glad och positiv. Har hunnit med att vara en äkta hemmafru också. Städat, bakat, lagat mat och nu på kvällen vart med mamma på Idérika rum där jag har pysslat lite. Så sjukt längesedan. Det är bra att göra saker man annars inte brukar göra är väl det som gör att man mår bättre? Drar mig själv lite ut ur "vardagsbanan". 
 
Att jag redan nu vid 9 är klar med allt jag måste göra känns otroligt bra. Nu är det bara att ladda om för en ny dag. Hoppas eran dag har vart bra, puss

Njuter

Kvällslyx på högsta nivå: 



Tandläkartid

Så skönt att jag har en tandläkartid just idag. Stannar hemma hela dagen för jag känner att åka till sura är inget jag gör bara sådär.. Men idag ska jag göra saker jag annars inte hinner med. Ska städa lite, plugga allt som behövs bl.a 2 svenskauppgifter och körkort och sedan fylla i lite papper. Har lite att göra, men ska önska er alla en himla fin dag. Ta hand om er. 
 

Hädanefter ska jag må bra

Ännu en praktikdag avklarad. Mockat hagen, survat hovis med hästar, flygit som en vante efter en åring, mindre vacker syn. Fodrat och fixat har vi också såklart gjort.



Påvägen hem blev det ändrade planer. Hade tänkt skippa stallet helt men efter ett samtal så tog jag på mig ansvaret till att mocka, fylla vatten och packa mat. Så jag "hann" med att rida och fixa hästen. Kastade sedan i mig lite mat och åkte med mamma för att hjälpa henne städa på hennes arbetsplats i Idérika rum. Nu önskar jag att jag var klar med alla måsten, men ska skriva ihop en krönika och plugga matte. Ja, då kör vii! 



Promise to never let go

Blev iallafall ett bra avslut på denna måndag. Perfekt ridpass på Bifrost, mysa ner under täcket med te, äpple och kanel och bara ta det lugnt. Ska starta en serie och fortsätta ligga kvar under täcket tills imorgon. Så extremt kallt överallt för tillfället. Hatar, verkligen hatar att frysa. Värsta som finns.  


Söndag

Söndagen har tillbringats i strömsholm där bästavän och hennes Pinterus har tävlat. Så fiina! Efter 5 timmar så bagav jag mig hemåt där jag tryckt i mig lite sallad och sedan har jag hängt i stallet med hästen min. Longerat och busat lite. Nu ska jag duscha, ta en kopp te och äta lite kakor. Min helg har vart toppen, hoppas eran också vart det! Nu taggar vi inför en ny vecka i skolan! 






Tonight we own the night

Här om dagen hade mamma sians här hemma. (ett medium som kommer och pratar om andar, får kontakt med andar) De fick kontakt med min morfar. Mediumet beskrev honom noggrant och man kan inte ta fel, det var han. Mediumet berättar också (som får mig börja gråta varje gång jag tänker på det) att bredvid sig har han en stor svart hund som han tar hand om. Vilket inte kan vara någon annan än Trixie. Så alltså har min morfar mötit upp Trixie från ögonblicket hon slocknade och tagit hand om henne sedan dess. Förstår ni hur det känns? Efter 3 år så får man en bekräftelse att mitt allra finaste hjärta har en trygghet. Gråter av glädje och stor lättnad. 
 
Hur vet jag att detta är sant, hur kan jag tro på det här? 
Är sakert en fråga många av er ställer. Det här mediumet som höll i siansen har aldrig träffat min mamma, bara mamma som bokat en tid med honom. Han är väldigt noga med att man inte får säga någon information om sig själv och sitt liv för det vill han känna in själv. Han känner ingen som är där och han beskriver deras döda släktingar/ vänner till punkt och pricka. Därav att jag tror på vad han säger.
 
Jag själv är väldigt intresserad av sådant här så runt den 9 november ska jag gå en helgkurs där jag ska få lära mig hur man öppnar upp sig till andevärlden. Låter jätteflummigt, men det skulle vara otroligt givande för mig. Jag tror också att det skulle hjälpa mig och min stressiga kropp att lära mig hur man stänger av och lyssnar på min kropp och själ. Ska bli spännande iallafall! 
 
 
 
 

Hall of fame

Dagens alla måsten är över och förbi. Tanttölten blev otroligt lyckad! Tack för hjälpen alla, utan er hade det inte gått alls. Trots att vi samanlagt var 3 ungdomar... Bra avslut på detta år. Nu taggar vi planer för 2014 vilket jag tror kommer bli ett riktigt bra år då alla ungdomar kommer byta klubb och samla sig i sleipnir. Mycket spännande! 
 
Har duschat, firat bror och mamma med syster som är här på besök. Har inga mer planer än att ta det lugnt för en gångs skull, bara släppa allt och njuta. Göra det jag känner för. 



Partyfredag

... Ute i stallet. Gick prima att klippa hästen. Stod lös och helt stencool. Skulle aldrig hända om det var 2 år tillbaka. Skäret höll ut som tur var och nu är hästen halv. 






Alla känslor kommer på en och samma gång

Råkade radera inlägget jag skrivit, deygt? Mjaaa, en aning! Vid halv 6 kommer iallafall E hem till mig och vad händer på vår fredagskväll? Jo vi ska raka häst. Troligtvis blir det en halvrakning. Hade också tänkt vänta tills november- december men eftersom värmen skiftar något så brutalt så har han fått himla mycket päls och inför kursen som kommer befinnas i ett ridhus så kommer han dö av värme ungefär. Har förövrigt lite planering kvar att göra inför morgondagens tanttölt. Kommer bli såååå skönt efter morgondagen. Att äntligen kunna få planera mina helger hur jag vill. Underbart! 


Onsdag i all ära

Dagens händelse: Ute på ridtur och var ungefär 10 cm ifrån att rida över en katt. Hade inte den börja springa så har nog den blivit mos. Herregud. Mitt på vägen bland alla löven..


Nu är jag ä.n.t.l.i.g.e.n hemma och är mätt för flera veckor framöver känns det som nu. Ska duscha, plocka ihop alla kläder jag har utspritt över sängen och sedan sova. Blev inte mycket sömn inatt alls då det var alldeles för mycket i mitt huvud. Ska bli ändring på det och imorgon är det en bra dag! Pusshej

Let the rain fall

Är jag död eller levande, vaken eller sovande? Ingen som vet. Vilken otroligt lång dag. På praktiken har ett ex antal svordomar flygit ur munnen under tiden vi mockade hönshuset. Ja, herregud! Ruttna ägg, fjädrar och MÖSS bjöds det på. Panik, tårar och ja.. Allt det där. Mockat hage med traktorn, dunkat musik och fått träning för hela året. Skojar inte. Aldrig i hela mitt liv har jag skyfflat så mycket bajs på samma tid och dag. 

Mist och Ári fick bli ridna av mig idag. Mist är ett litet busfrö med galet mycket energi. Ári var idag helt gudomlig att rida på. Går inte att beskriva med ord, men den hästen ger mig så mycket. Mer än vad någon annan häst någonsin gjort. Man sitter och ler som en idiot från början till slut. Hade man pengarna så skulle jag göra allt för att få det lilla charmtrollet. 

När jag kom hem kastade jag mig ut till stallet där jag lovat att rida Kathrines Prins. Blev beordrad att rida på stångbett så jag gjorde det och JÄVLAR vilket humör hästen har. Så jävla förbannad. Tycka om stångbett är något han absolut inte gör. Slängt sig i diket, styvat sig otroligt mycket, försökt slita till sig kontrollen, kastat in mig och han själv i trädet så vi fick lirka oss ur en gran... Herregud. MEN jag fick igenom det jag var ute efter. En tölt som var taktren, eftergiven och ett arbete från bakdel till framdel. Man måste vara så otroligt snabb på honom och alltid ligga steget före så han inte slänger sig in i trav och trycker ner ryggen. 

Stressade sedan hem till styrelsemötet och nu vid halv 10 är jag klar med dagen. Förstår inte hur jag orkar hålla mig vaken? Nu ska jag äta lite ytterligare mer då den fronten blivit lite glömd idag. Inte okej. Hoppas ni haft en bra idag. 










 


Inga fötter på marken och kan fällas av minsta lilla

Ganska akward början på dagen, tur bestie räddade den situationen. Annars så har jag hängt på Fryxellska skolan och marknadsfört Real på vår entrepenörskapslektion. Delat ut goodiebags och pratat med 98:or. Ska jag vara helt ärlig så är de mycket mognare än 97:or. Haft "vanliga" lektioner på eftermiddagen och haft samtal med rektorn. Ingen idrott idag= sluta tidigt. Så jävla skönt ska ni veta! Utöver det här så nämner jag att min skola är rent ut sagt kaos. Ska jag stava det? K A O S ! ! Alla lärare går om varandra, lektionerna kastas om som jag vet inte vad, vissa lärare är så otroligt bittra, information ifrån skolan är inte den bästa och lektionsalarna är så kaos. Stökigt och kan inte direkt säga att det är någon arbetsro på skolan förutom i grupprummena. Blev en liten klagomur det här, ibland är det tillåtet. Nu ska jag göra två saker jag tycker om att göra, rida och sedan städa! Puss


What are words if you really don't mean them when you say them?

Vart i stallet nästintill hela dagen. Ni kan aldrig ana hur lycklig jag är över Bifrost just nu. Regnar guldstjärnor på honom för tillfället. Nu på kvällen har jag "gjort om och gjort rätt" efter mammas jobb med att plasta in golvet och väggarna i Novas och Doris bur. Herregud... Vi är så olika när det kommer till noggranhet. Nu är det slätt och fint och alla kaniner är nu inne i stugan. Underbart! Nu blir det en kopp te och filmmys med mig själv! 



Söndag

Måste snart bege mig till stallet då det är min dag att ta hand om hage, mat och vatten. Har också skrivit upp mig på lunchning så måste hinna rida innan dess. Tänkte rida i skogen idag igen och kanske hitta någon ny ridväg? Vore inte helt fel. Efter stallet ska jag själv träna lite har jag tänkt. Får se hur länge den tanken räcker. Hoppas ni får en bra söndag! 


This is what it feels like

Jättetrevlig ridtur, Kathrine följde också med så vi blev 4 styckna med galna hästar. Blev hopp i skogen, klättring och tölt på grus och gräsvägarna i regnet. Min pålle får en stor guldstjärna både på att vara otroligt duktig, taktren och fin i hela kroppen i tölten och på att vara otroligt bra på att få mig le. Min gulleponny, positivt laddad är man. Mungipan läker snabbt och säkert ihop så vi håller tummarna att det hinner läka innan han skickas iväg till Johann. Nu har jag bakat bullar med hör och häpna, pappa. Hoppas att dom smakar bra! Ska snart ut med mamma och bygga en kaninbur till Nova och Doris.
Har också städat akvariet idag, blev tvungen att övervinna min stora obekvämlighet till att röra fiskar då en av fiskarna hoppade ur skålen jag satte dom i. Inte det roligaste ögonblicket direkt, men ibland måste man offra sig. Fisken överlevde som tur var! 

I'm gonna pick up all my pieces and build my own lego house

Godmorgon på er alla! 
Har ätit frukost och haft en lugn, mysig morgon med lugn musik. Vid 2 ska jag rida en tur med Lotta och Carola, eftersom hans sår fortfarande är i läkarprosess så tar vi det lite lugnare än vanligt och då passar denna tur otroligt bra. Annars ska jag bara vara hemma och fixa med kaninerna och fiskarna. Måste också fixa lite med Tanttölten som sleipnirs ungdomar, dvs jag och Maria anordnar för de vuxna i klubben. Måste göra startlistor och fixa lite. Hoppas ni får en bra lördag! Bästa Bettiemys på morgonen! 



Forgive me for my flaws and mistake

Ett bra avslut på denna dag blev i Köping med Carmen som sällskap. Jättelänge sedan vi sågs så det var ju himla kul att ses igen! Vi har vandrat runt halva köping, massa prat och tedrickande. Hann också se på en film innan jag var tvungen att dra. Trevlig kväll med andra ord! Otroligt vad en människa kan fylla en med positiva tankar för stunden. 
Nu ska jag sova och imorgon när jag vaknar ska jag reda ut allt jag ställt till med idag med mitt humör och sedan göra allt jag känner för. Har en hel del att sysselsätta mig med. 

Duktiga Bifrost

Hade inte så stora förväntningar på att rida med hack. Men det fick jag ångra för åh vad mitt hjärta ställer upp för mig. Han gör verkligen allt jag ber om. Drog en kort galoppsträcka och jag höll kvar i fattningen, jag brukar alltid lätta och driva tills han hittar balansen men inte denna gång och han höll allt. Man kände hur han bara reste framtill och hur bakbena arbetade och en otroligt välvd hals och nacke. Fick alltså ångra mina förväntningar på att rida med hack. 
 

Ut med min stjärna

Dagen har vart ganska jobbig. Både låg och jätteseg. Inte alls meningen att se nere ut, men ibland så har man inte ork nog till att utstråla glädje. Så nu drar jag ut med min energikälla till häst och njuter av hösten i ensamhet. 


All you need is love

Känner mig mördbultad, litterally. Helt slut i kroppen. Idag för ungefär första gången så var sura bra. Vi fick rida privathästar på förmiddagen. Dvs, känsliga hästar. Fick rida Castello och mjaa herregud vilken skillnad. Jättetrevlig, verkligen!! Kicken man får när man ökar traven och man bara svävar fram, ja otroligt kul! På eftermiddagen var det ridskolehästarnas tur. Fick rida Puffs. Alla som inte vet vem det är har missat något... Alltså världens klump. Skojar inte. Dock kan jag inte säga att det inte gick bra för jag fick igenom det jag ville. Men fortfarande... Herregud. Ska jag också vara hemsk och säga att idag red jag med sporrar för första gången i hela mitt liv. Inte stolt över det. 
 
Blev ingen ridning på min pålle. Har haft ont i huvudet och mått allmänt konstigt sedan jag kom hem så han fick bli ompyslad idag igen. 
 
Oj vilket hästinlägg... Aja! Ska jag skriva med att jag bakade då mitt sötsug var alldeles för stort. Äppelpaj skulle jag göra. Dock misslyckades jag totalt. Blev asäckligt! Bättre lycka nästa gång! Nej, nu måste jag sova. 



Ibland så

Kyckling, pommes, kokt majs och bea fick maten bestå av. Eftterätten blir jordgubbscheescake, beroendeframkallande bakelse! Ska snart iväg till stallet och sköta om min pållebus. Efter stallet blir det en varm dusch, en kopp te och kasta mig under täcket och kolla på film. Är så otroligt trött. Helt galet! 




1:a oktober

Nu är det höst på riktigt! Oktober månad och allt, helt galet. Vart tog september vägen liksom? Dagen på charlottenberg tillsammans med Evelina gick bra. Vi har mestadels survat hovslagaren med hästar, longerat Ári (herregud, han är t.om rolig att arbeta med från marken. Lyssnar på minsta lilla vink) och ridit Neala. Neala är Idas förstaklassto och SM häst i avelschampionat dvs riktigt fin. Himla trevlig! Sen det gamla vanliga fodra och stressa till bussen. Alltid vi som lyckas. Nu ska jag iallafall ta fram mina matlagningskunskaper! 





Godmorgon

Sovmorgonsmys. Vakna klockan 9, sätta sig i soffan och äta frukost. Finns inget bättre än att kunna dricka te utan att stressa. Börjar klockan 11 hemma hos Anette. Vi ska nämligen praktisera där igen den här terminen så det ska bli himla kul! Hoppas ni får en himla bra dag! 


RSS 2.0