Sista augusti

Ridit Ári och Bifrost. Går inte in på detaljer. Sedan packade vi, tvåttade täcken och flyttade. Har nog inte glömt någonting. Nu står han i det nya stallet. Kortfattat och bra, orkar inte gå in på detaljer. Men han kommer få stå ensam ett tag vad jag förstått. Men bra är väl det så han kan vänja sig vid alla individer. Imorgon blir det en promenad till stallet för att ge bebisen frukost och se till så att han mår bra. Lite annat klimat än vad han är van vid. Så lär sova typ.. Nu. Godnatt!


Header

 

Promise to never let go

 
Är det nu det är tillåtet att börja längta till den dagen där alla löv faller till backen och sedan till vintern och dess charm med massa mys? Lite vinter är något jag kan acceptera, iallafall över jul och nyår. 
 
Ska göra som på bilden, dricka te och försvinna in i musikens värld. Just idag önskar jag att man kunde ta ut sin hjärna och låta den tänka utan att jag behöver lyssna på. Sådana här dagar skulle det vara guld värt att ha Bifrost utanför fönstret, den som alltid ställer upp. Säger godnatt till er redan nu

I don't deserve you treating me like this

Efter en skola fylld med en väldigt ointressant föreläsning på fm och på eftermiddagen bjöds det på 3 timmars mattelektion. Trodde det skulle bli dödamignupåengång upplevelse men tiden gick fort och med 2 pauser så gick det! Algebra och ekvationer, love it!! Vår nya mattelärare är också himla bra. Man förstår allt hon förklarar och ser inte ner på en. Den bästa jag haft än så länge iallafall! Nu ska jag hem och pyssla ihop en foderstat åt min häst, älskar det! Sedan göra de jag skrev att jag skulle göra tidigare idag. Trevlig fredagskväll.


I come back, lika a boomerang

Var oerhört jobbigt att kliva upp ur sängen i morse, znoosa en timma och skulle gärna znoosa hela dagen. Men krigar mig igenom dagen och sedan är det helg, härligt!! Efter skolan ska jag hem och städa, lyssna på hög musik och sedan bara ta det lugnt. Ska hjälpa familjen att sortera och städa i källaren, fixa i ordning till kaninerna inför vintern så man bara kan ta in dom när kylan slår till. Det är vad jag ska fixa med. Men först och främst är det skola som gäller. Nu krigar vi!

Ett stort lycka till, till Ida och hästarna hon ska visa på avelsvisningen i romme som börjar idag. Hejar lite smått på gullan att hon drar in magen och är världens finaste häst idag!


Feels like I'm caught in a time, where showing love is a crime

4 veckor kvar... 
 
Efter en dusch som tinade upp min kropp efter ett besök i det "nya" stallet så ligger jag nu och fortsätter värma mig under täcket. Är klar med allting som ska göras så jag tänker dra täcket över huvudet och somna. Hoppas ni har haft en bra torsdag, det har jag haft. 

Nova och Doris

Tog in kaninerna för vägning och oj vad Nova och Doris växer. 2.7 kg väger Nova och hon är den "tyngsta". Dom är 14 veckor så dom kommer växa och bli ännu tyngre. Nu är det nästan gränsfall att kunna ta in båda i en och samma famn. Tjockiskaniner! Nej nu är det dax för att se det missade avsnittet av Idol, tjing.


4 Sanningar om mig själv

1. Jag äter hellre rå potatis än kokt. Kan skära upp en rå potatis och äta den rakt av, jättegott.

2. Jag älskar rökelser.

3. Jag tycker inte om smulor, får panik och drar oftast fram damsugaren och damsuger varje smula jag ser.

4. Jag byter strumpor minst 2 gånger på en dag. Älskar känslan att sätta på sig ett par strumpor.


Efter regn kommer solsken

Ska först och främst be om ursäkt, jättemycket förlåt till alla som vart i min närhet idag. Inte världens gladaste och positivaste, men nu har jag tagit nya tag och är gladare än någonsin. Började med att jag satte mig i bilen in till köping med mamma för att handla. Jag hann inte koppla så snabbt men hon hade en ny låt och då kopplade jag det till att hon köpt en ny skiva. Så jag frågade och hennes blick sa allt, då kopplade jag och det var ju självaste ERIC SAADES skiva som kommit. Visste om att den var beställd men inte att den skulle komma just idag. Men OJ vad glad jag blev, helt patetiskt egentligen. Bästa mamma att överraska mig sådär.

Nu ska jag lyssna på idolen, dricka coola och göra klart pratikfrågorna.


Står för det jag tycker

Hemma efter en dag i sura. Fått en förklaring på mitt betyg som jag förtjänar men samtidigt inget jag kan förstå. Invecklat och totalt kaos, men jag är inte dubbelmoralig bara en otroligt bra övertänkare. Enligt mig rider jag för ett C, vilket jag fick men på själva undervisningen på hästen får jag ingenting att jobba på och utvecklas med. Får bara höra att allt är bra. Så där förstår inte jag hur jag kan få ett C om allt är bra? Så det pratade jag med läraren idag och sedan är det upp till bevis om hon skärper till sig och verkligen petar på mina problem. Sedan stod jag över ridningen idag. Även om jag förlorar på det så känns det bättre än om jag hade ridit. Ja, envis och svår att fälla. Det är jag. Men nästa vecka är jag helt klart med på ridningen.

Hade iallafall med mig Bettie Boop idag och hon har vart såå duktig. Hälsat på massa nya hundar, gulleboop. Nu är hon helt slut! Nu ska vi hem och sedan åker jag med mami och storhandlar lite!


Min ögonsten

Skrev det här den 31 juli men inget jag valde att lägga ut då men nu har det iallafall gått 4 år, 3 veckor och 6 dagar sedan min ögonsten lämnade jorden. Min fina Thrandur. Den 30 Juli är ett väldigt jobbigt datum för mig. Det var dagen innan min häst skulle tas bort och den sista dagen att säga hejdå. Även fast det gått 4 hela år så kommer jag ihåg precis allt. Sista dagen var den värsta dagen i mitt liv, den hemskaste mardrömmen man någonsin kan tänka sig att ha, fast nu i verklighet. Du var det första nära djuret som jag förlorade vilket för mig var otroligt jobbigt. Kan fortfarande känna ångesten när jag är i det stallet du stod i och när jag står utanför boxen du stod i och ser framför mig den gången jag skulle släppa taget om dig en sista gång. Efter 4 år kan jag på något sätt känna lyckan över det här, Att jag fick äran att lära känna en häst som dig och fick vara med om allt du gjorde för mig. Världens bästa Thrandur. Istället för att känna sorg så känner jag nu lycka. Tänk att du är grunden till all min ridning. Jag glädje dig och du glädjade mig. Nästan som att vi hade en varsin uppgift. Jag lovar dig att dig gör jag inte besviken. Ska aldrig ge upp, ska komma så långt så jag kan titta upp mot dig och säga tusen tack för att du är grunden till min utveckling och du kan se ner på mig och vara stolt. Har lärt mig så otroligt mycket nu under tiden du vart borta, tack vare dig. Två saker jag lärt mig är att det är tillåtet att släppa taget om något man älskar för den man älskar kommer alltid finnas med dig och vara lycklig och glad över precis allt du gör och att känna mer lycka än sorg när en i närheten lämnar jorden för att jag vet nu att dom som lämnar jorden får det bra.

Jag vet att han alltid är med mig på mina äventyr. Ibland kan jag känna extra mycket närhet av just Honom och det är något jag känner nu och därför väljer jag att lägga ut detta inlägg idag. "Kollar upp och säger tack till min ögonsten för att du är du och för att du gjorde allt du gjorde mot mig". Betyder mycket och min tjänst till dig är att fortsätta ha roligt med ridningen och utvecklas.

Hade du vart synlig så hade jag gett dig en puss på din mysmule och världens största kram i din fluffpäls. Älskar dig Gubben min, kommer aldrig glömma dig ❤


Min fina

Bifrost gick jättebra idagmot slutet. I början var vi osams. Han ville springa ifrån med ryggen i backen. Men efter han fått jobba av sin energi genom skritt uppför backar tölt, trav och galopp på spåret så blev det bättre och sedan gick vi in i padocken där vi ställde upp en kvadrat med konerna och där skulle han vända framdelen runt konen vid varje konpassering. Eftersom vi då fortfarande var osams i tölten så fick han jobba på genom tempoväxlingar på fyrkantspåret. Efter ett tag släppte han och blev då bitvis bra. Avslutade med en stabil trav i form UTAN boots. Duktiiiga häst.


Ledig en tisdag som denna

Vad händer idag? Ska dra igång lite musik och städa huset och efter det dra mig mot stallet. Men först mysa klart med min boop, jättemysig! Känns som jag hunnit med en hel livstid idag men det är tack vare mina onormalt verkliga drömmar. Jättedrygt och jobbigt, man kommer inte ihåg vad man gjort och inte gjort.

Min fisk, Hugo 1 har tyvärr dött. Vet inte varför men död var han, stackarn.
Hoppas ni får en bra tisdag!


Överkörd av traktorn

Känner mig överkörd 1000 gånger av en traktor, upphängd upp och ned och skakad från topp till tå. Blodsockerfallet man fick på idrotten där vi skulle gå genom hela västerås för att hitta alla dessa punkter var inte att leka med. Blir för intensivt med lektioner. Efter lunch börjar lektionerna halv 1 och slutar 20 i 5 med endast 10 minuters rast + idrott som sista lektion. Trodde jag skulle klara av att inte klaga men det går inte längre, herregud. Sprungit 5 maratonlopp typ. Vad ska vi hitta för positivt med dagen idag? Dom hittade ormen på skolan och vi hade Anette som lärare. Det blir nog förövrigt väldigt spännande. Nu ska jag ta en pwn, ledig imorgon vilket känns väldigt skönt.


Måndag

Idag är det måndag ifall någon missat det och för mig drar skolan igång på riktigt. Hemskt och sant. Med en lös pytonorm från skolan gör inte saken bättre. Kul att träffa en sådan på vägen... Känns iallafall bra att rutinrna kommer dra igång på riktigt med fasta tider och planer. Hoppas ni får en bra måndag!!


King without a crown

Ännu en dag på chatlottenberg avklarad. Började men fodring, Bifrost fick ståför skjutsen. Världens bästa. När jag var klar med fodringen så kom Evelina, alltid trevligare med sällskap! Sedan började i att träna alla hästar! Ni får bilder istället för text. Nu är jag otroligt trött, ska fixa allt för kvällen och sedan sova! Det har heller aldrig varit skönare att duscha och skrubba hela sig som idag, usch vad skitig jag var. Nu är sängen renbäddad och fräsch också, underbart!


Hästhelg

6 hästar ridna och 2 marktränade, kan inte bli bättre. Kul att få rida så många olika hästar, ingen är lik den andre. Fick rida 3 hästar jag inte ridit förut, alltid lika spännande. 2 unghästar, riktigt trevliga och arbetsvilliga, mycket fina gångarter! Sedan en häst Ida ska visa nu i veckan redan, Mylla. Också trevlig. Inte den piggaste varianten men trevlig när hon väl var trevlig, typiskt sto! Love fick jag också ta mig an, också en häst jag inte jobbat med. Jobbade från marken, löslongerade med inspänningar. Fin trav när han väl får till det! Sedan var det dom "gamla vanliga". Nu är jag hemma och ska ladda upp inför imorgon då det är stallet som gäller då med!


Kungsbyn

Inget ställe att rekommendera om man är ungdom. Skojar inte. Dagen började med ett tal från han som ägde stället om hur värdelösa ungdomar är. Det var ju inga snälla ord han sa heller, så dagen sjunk rejält bara efter 10 minuter. Sen var allting dåligt och om jag får säga det själv så bör älgarna släppas ut. Ingenting blir naturligt för dom, deras klövar var så överväxta och dom gick i en väldigt liten inhägnad för att vara vilda djur. Nej, aldrig mer. Ni får la lite bilder trots allt, älgar har hår på sina horn btw, visste inte.

Nu på em har jag sovit. Huvudvärken slog mig riktigt hårt, likaså tröttheten. Nu ska min kväll bestå av massa onyttigt för att ladda upp inför helgen där jag har tagit ansvaret till att rida Idas träningshästar då hon är borta över helgen.


Taggar älgsafari

Gå upp 5 var ingen höjdare i livet. Sen när det är varmare under täcket är inte heller en hjälpande hand. Nu är det höst och det är så otroligt depprimerande. Vill ha värme. Idag efter skolan får vi se vad som händer. Har inte tänkt så långt ännu. Men önskar er alla en trevlig dag!


Pyssel med syster

Förlänga naglarna med syster fick bli vår kvällssyssla. Kan säga efter mycket kaos och 4 timmars jobb med naglarnaså var vi äntligen klara. Nu ska jag sovaför vet ni? Efter sol kommer regn och jag ska upp 5 imorgon. Måste ta 7 bussen in till skolan för vid 9 ska vi mötas och därefter åka på älgsafari. Låter så kul med älgsafari, att man faktiskt betalar för att åka bland älgar.. Aja spännande!


Två idioter försvinner, två idioter ersätter

Sitter på bussen påväg in till västerås för att möta upp mina fina vänner för lite brunch. Vet inte vad som hänt men jag och frukost har blivit ovänner, är inte hungrig när jag vaknar. Hoppas det bara är tillfälligt för att äta frukost när man är hungrig är så mycket godare än att äta fastän man inte är hungrig. Vid 1 är det arosfortet som gäller, det är bokat fram till 3 men har man tur så kanske man får sluta tidigare... När jag kommer hem ska jag och syster ut till stallet där hon ska få rida Bifrost och förhoppningsvis får jag rida gullis. Ska iallafall bli kul, nu när han blivit så bra också. Tog in Doris och Nova ett tag nu innan jag åkte, dom växer så de knakar!


21 aug

Började dagen med att bli väckt av världens klumpigaste hund, Charlie. Sov hemma hos mitt bästa Y, trevligt! Skolan började halv 1 så man klagar ingenting på't. Fick sluta halv 3 men kom hem vid 5. Trevligt att umgås med sina brudar. När jag väl var hemma hände inte såmycket förens nu på kvällen då min syster tog sig en spontan resa hemåt. Så vi har bubblat och tagit det lugnt. Nu är det film som gäller med massa gott till det. Börjar dagen 1 imorgon och arosfortet står då på schemat.


Min stjärna är tillbaka

Mitt hjärta var såå duktig igår. Vi började som sagt med lite småhinder och han blev väldigt taggad men mot alla förväntningar så höll han galoppen nästintill hela tiden. Varv på varv blev det och vi hade 2 småhinder med 2 galoppsprång emellan. Jättabra och jättekul enligt frosten! Ibland gick vi in på volten och hoppade ett av två hinder osv. Blev alltså lite lydnad på det också istället bara för att springa. Efteråt så tog jag tag i tölten, sååå mycket bättre och mjuk. Han är ännu inte där, dit vi ska men oj vad lite det är kvar tills han blir sådär fin. Körde trav också och herregud, kunde inte sluta le och berömma min Bifrost. Så duktig, stabil och taktren. Nu är vi på banan igen och det känns så otroligt bra! Blir så glad och stolt över honom. Kommer leva länge på den lyckan som uppstod igår.

Efter Bifrost blev det gullans tur. För henne blev det ett intensivt konditionspass, på småstigar i skogen och på klöveråkern. Jättefin och trevlig. Bästa passet hittills. Gulliga gullan.


Det du inte hann med eller klarade av idag tar du igen en annan dag

Ännu en skoldag avklard, känns bra. Fått ännu mera information om ingenting, typ. När det kommer till ointressanta och onödig information så har jag lärt mig att sluta lyssna, stänger av och glömmer bort att tänka. Nu är jag iallafall påväg till stallet där jag tänkte rida min springare. Nu är vi taggade på lite småhinder så vi kör på det, efter vi hoppat lite blir han himla lösgjord så då tänkte jag ta mig an lite tölt. Efter Bifrost så tar jag en tur med Gullan. Får se vad vi hittar på för kul! Hoppas ni haft en bra dag i skolan och till mina köpingsbor som avslutade sitt sommarlov idag. hoppas det känns bra! Blue man is waving for u all, say hello.


Make your stars prowd of you

Är hemma efter en kort dag i skolan. Bara upprop och information. Roligt att träffa alla människor igen! Fick vårt schema och kan säga att min fritid är så gott som förstörd. Har räknat ut nu att jag kommer komma hem 20 i 6 från måndag- onsdag och 20 i 5 torsdag- fredag. Men ingen idé att klaga längre, acceptera läget och kämpa på! Efter skolan gick jag och bästavän iväg till parken med en varsin sallad för att prata lite. Tog därefter bussen hem och här hemma har jag bara tagit det lugnt, ätit mat och duschat. Ska nu starta någon bra film och dricka te.


Back to normal

Även om första dagen och säkert första veckan kommer kännas så sjuukt onödigt så ser vi det numera positivt, varje onödig skoldag är lika viktig som alla andra skoldagar. Var det positivt nog? Aja, försökte iallafall! Hoppas ni får en bra dag. Är lite avundsjuk på er som har sommarlov fortfarande...


Mål för vardagen

 
Nu när vardagen, skolan och alla rutiner drar igång så har jag några mål jag ska uppnå under skolans gång:
 
* Inte ha för höga krav på mig själv. Ta allting som det kommer. 
 
* Tro på mig själv.
 
* Tro på att jag klarar en skolgång utan press. 
 
* Komma ihåg att ha bra dagar. 
 
* Våga släppa taget om kontrollen. 
 
 
* Se mer positivt än negativt i mig. 
 
* Vara glad och trevlig även om dagen har vart skit. 
 
Här kommer massor med bilder från min sommar.
 
 
 
Angående mig och Bifrost så blir det inga inplanerade tävlingar på ett tag. Vi tänker satsa mer på att träna och utvecklas och hålla kvar i det som gå bra nu. Vi har en inplanerad kurs för Johann v.42, annars ska vi fortsätta rida för Ida och träna precis som vanligt. Inga latheter men fortfarande ingen press. Here we gooo
 
 

Aug. 18, 2013

Det regnar, min häst är bra, jag är inte bra, dyngsur, förbannad och skolan börjar imorgon. och nej det är inte ett dugg synd om mig, är bara så otroligt arg. vilket gör att minsta lilla fel blir världens största och för tillfället skulle jag kunna skrika åt vem som helst. Livet är så jävla positivt ibland. Hade in mina goskaniner ett tag på eftermiddagen, så mysiga och trygga i sig själva. Bara breder ut sig och somnar på soffan, gullekaniner!


Sorry that i'm out of your way

Vaknade halv 6. Jag menar, varför? Aldrig vart argare på min kropp. Men efter lite frukost och svampbobs kollande så lyckades jag somna om någon timma iallafall. Har nu ätit frukost #2 och tänkte snart bege mig ut och träna lite styrke. Resten av dagen kommer bestå av myskläder, godis och filmer. Förutom den tiden jag ska till stallet. Har tänkt länge nu att jag ska sätta upp hinder och hoppa lite, kanske blir idag beroende på hur många som är i padocken. Har kvällsfodringen också, finns inget bättre! Hoppas ni får en trevlig dag och en härlig söndagsångest!


Slow it down

Vill ni höra om min väldigt intressanta dag? Ni får göra det oavsett. Haft lördagsångest inför söndagsångesten, typ. Har setat framför tv:n och kollat på friidrotts VM. Maraton är väl om något brist på liv? ingen frisk människa orkar springa i 2h och 9min? Lär ju vara rätt tråkigt. Men respekterar dom som springer hela rundan. Herregud Vad uthålliga! Eftersom jag setat klistrad framför tv:n hela dagen så känner jag ett stort behov av att röra på mig för att kunna sova inatt. Så tar mig ut på en liten runda. Inte lika lång som maraton dock, hääh.


Spontanlektion

Blev en spontanlektion för Ida. Jättebra och välbehövligt. Fick låna hennes boots eftersom Bifrost trampade sönder sina. Funkade jättebra och nu fick jag tag på honom ärligt. Vi började i padocken där han var otroligt fin, fick en bra känsla. Sedan red vi ut, hon på hingsten Love och jag på min frost såklart. Gick bra ute med. Har haft problem med raksträckor i tölten då han blir passtaktig så fick mycket hjälp med det. Fick fram tempot och energin riktigt bra, avslutades med ökad tölt utan pass på vägen hem. Duktiga pålle. Ibland kan man tro att Ida kan trolla genom att bara kolla på hästen. Efter ridpasset var både min mage och ben helt slut och då red jag inte fullt ut då den ökade tölten blev bitvis travtakt vilket betyder för lite drivning. Fy på mig. Iallafall så ställer min häst upp oavsett. Vi har kommit en bra bit på vägen och nu börjar det hända grejer på riktigt, blir så glad!!


Dagens frukost

Fruktsallad, macka och grönt te fick min frukost bestå av. Bra start på dagen.


16 Augusti

Vart vaken sedan 8 tack vare en liten, men otroligt dryg fluga. Ska ta mig upp ur sängen och göra mig en god frukost. Idag har jag inget inplanerat mer än stallet och det är ganska skönt, bara ta det lugnt och se vad som händer. Hoppas ni får en bra dag!


I'm asking you to forgive me

Skräckfilmsmys hemma hos Phenniferm fick kvällen bjuda på. Bra men jobbig film... Totalt efterblivna. Är nu hemma efter att ha kollat på stjärnorna, jättemånga stjärnor. Helt facinerad... Blir uppe ett bra tag till. Har kommit in i en jättejobbig sov-period. Kroppen är trött men inte huvudet. Ingen bra kombination.


Trivs som fisken i vattnet

Efter stallet styrde jag och mamma om till både affären och djuräffären. Fick med oss fiskar hem till mitt akvarium. Blev inte så många dels för att zoo-butiken inte hade så många att välja mellan och för att jag vill se hur många som överlever, om akvaruimet är rätt osv. Än så länge ser dom levande ut! Så länge dom är små och i vattnet så är jag lugn. Är också på jakt efter en otroligt ful fisk som är så ful så den nästan blir söt... Aja, får gå på fiskjakt!

Nu har jag precis ätit. Eftersom pappa är borta en vecka från och med idag så passar vi på att äta rätter som inte han tycker om. Vilket idag blev lax. Lax och kyckling är något jag skulle kunna leva på. Eftersom pappa inte tycker om fisk alls så äter vi det väldigt sällan... Så vi får passa på nu. Idag släpptes också musikvideon till Eric Saades låt "Forgive me". Massor av kärlek till låten och till honom, så otroligt begåvad. Nej, nu ska jag äta naturgodis och kolla på någon bra serie!


Två stjärnor

Två stjärnor ridna idag varav en utav dom är en flodhäst. Visserligen har hon gått ner halva sin vikt men hon är fortfarande fet. Visning om 3 veckor för hennes del... Så det blir en heldel jobb för både henne Och ida. Bifrost gick bra, jättefin och mjuk i nacke, hals och bog samt resten av kroppen. Dock blir jag ju så arg på mig själv som latar mig. Man blir ju så när det gäller ens egna häst, man tänker att "vi tar det någon annan gång" när man egentligen ska ta det på en gång. Skärpning på mig!


Dreaming about the things that we could be

Solning och träning får stämpla hur min morgon fick se ut idag. Det är två saker jag velat göra länge, men inte haft ork till. Nu känner jag mig pigg och fräsch. Har också byggt lite på kaninburen, högre staket då det verkar som att Nova har ett stort hat mot Hodina. Måste planera om. Nu blixtrar det och dundrar här så ska ta det lugnt tills det är över och förbi!


Time to face it

Bettie har fått en ny lekkompis, Pyret. Så roligt att se Pyret också, min äldsta kanin hoppar och busar. Säkert över 9- 10 år. Gamla farbrorn! Har annars prövat släppa ihop Hodina med de två nya, gick sådär. Dom får gå i sepparata burar ett tag till. Så det har jag fixat med hela eftermiddagen. Nu är huvudet otroligt tungt och ska inte göra så mycket mer nu än att kolla på film, dricka te och invänta på att huvudet blir lättare.


Everything thats killing me makes me feel alive

Morgonen startade inte bra, inte någonstans. Slutade med att allt som kom ivägen fick ta smällar. Ni vet känslan när man blir så arg att man bara vill kasta och förstöra allt man kan se? Lyckades iallafall lugna ner mig och nu efter 5 timmars städning är allt som vanligt igen. Nu ska jag spela super mario, dricka te och om ett tag gå ut på en promenad med Boop.


4 guld och ett brons

Stort grattis till de svenska ekipagen som kammade hem 4 guld och ett brons i sport och i Avel ett guld, silver och tre brons under VM finalerna. Kan nog förstå bara en bråkdel av eran lycka just nu, måste kännas otroligt mäktigt! Nu taggar vi VM i Danmark om 2 år, är redan påväg!

Från det ena till det andra så är mina nya kaniner hemma. Finally! Nova och Doris är de nya tillskotten i min djurfamilj.


Ut till min springare

Nu ska jag ut till min springare. Blir travträning på fältet, träning av galoppfattningar, galopp i lång låg form och i slutet ska vi ta oss an en bra passläggning. Here we go


Kaninbebisar

Har städat alla kaninburar, så nu är alla burar rena och fina. Dock är det bara två, känns så konstigt att burarna tar slut efter bara 2. Så är det. Idag kommer dom nya bebisarna hit, vi kommer göra ett försök med att släppa ihop dom två med Hodina på en gång. Eftersom dom endast är 12 veckor så får man hoppas på att dom inte är elaka.


Dålig/ bra vana

Nästan varje natt under sommarlovet har jag min vana att ta nattmacka. Tar jag det inte får jag oftast lida av det på morgonen dagen efter. Blir alltid hungrigare på natten än på dagen, jättekonstigt.


Min starkaste stjärna av dom alla

 
Bilderna tagna av Evelina, klicka på namnet för att komma till hennes blogg. 
 
Eftersom jag inte har något vettigt att skriva om idag får ni en drös med bilder på min Bi som inte visats här ännu. Hoppas ni har en bra söndag! 

Morgonfodringen

Den bästa tiden att ge hästarna mat är på morgonen. Man är helt själv, ingen har vaknat och hästarna är lugna och morgonmysiga. Pussat på alla föl och åringar, Melkorka är såå gos. Kärlek till fölmulen! Nu är jag hemma igen, köket är fullt av människor som lanar så frukosten får vänta, ska sova under tiden!


Bra kväll

En bra kväll hemma hos Jennifer tillsammans med himla bra människor och fick träffa Elin som vart borta i 4 veckor också, trevligt! Var och är fortfarande jättetrött, känt mig som en levande död eller något sådant. Ingen koll på vart jag är och gör. En bra kväll har det varit iallafall!

Ser inte fram emot morgondagen, ska upp om 6 timmar för att åka ut till stallet och ha morgonfodringen. Kommer kännas förjävligt att gå upp när man istället vill sova ut för en gångs skull. Men hörrni, sova kan man göra i graven...


Amazing feeling

Efter en himla bra långtur är jag tröttare än tröttast. Men hjälp vad trevlig häst jag hade idag. Alla gångarter fanns utan problem och otroligt lösgjord var han. Över bäckar, under broar, igenom vattengravar som förövrigt får stämplas som hans första terränghinder, förbi kossor, galloperat på galoppbanan både gräs och tungt grus/sand. Tror att vi har vart med om allt idag. Under uppehållet på löten fick han gå ihop med prinsen som han kommer få gå i samma hage som om 2 veckor, gick jättebra. Hälsade inte ens på varandra utan var bästa vänner på en sekund. Gullisar! Tror Bi kommer få träningsvärk imorgon, om inte i övermorgon. Han jobbade jättebra! Var ungefär 10 ekipage med och alla med otroligt trevliga hästar, pigga och väldigt framåt så det var kul att det blev högt tempo. Tack alla som var med för en trevlig tur och tack Kathrine för att du följde med!


Let's go, hey ho

Nu drar vi oss in till Strömsholm för långritt. Allting packat och hästen gick in med lite tvekan, berodde dock på att jag inte var 100% närvarande, på't igen bara. Nu ska vi ut och ha roligt!


Kort byte av stall

 

Den 1:a september har jag och mamma beslutat att flytta Bifrost till munktorp. Han kommer stå i det gamla, gamla stallet, alltså det stallet med gångavstånd. 1-2 km(?) bara. Varför vi ska flytta honom är bara för att det blir lättare för mig att ta mig ut till stallet på vintern. Så jag ska slippa gå 4 km i massa minusgrader, inget man föredrar. Vi kommer flytta tillbaka honom till Anette/ Ida i vår, men just under vintern kommer han stå hos Kathrine. 

 

bilden tagen av otroligt duktiga Tommi Muhonen! 


Min stjärna

Den känslan när man rider min pålle och han faktiskt hittat sina gränser för varje gångart, inget mixtrande mellan tölt och trav, galopp och pass. Man får ta kontakt med honom i traven och galoppen utan konstigheter. Han söker sig neråt och får en sådan fin hållning. I galoppen känner man varje steg och hur han arbetar genom hela kroppen. Den känslan går inte att beskriva. Att vi äntligen, efter allt slit hittat balansen. Han är så trevlig. Blir så stolt över min duktiga häst, att gå från en 5-gångare med 0-kontroll på sina gångarter till en 5-gångare som faktiskt kan separera på dom. Prövade lägga en passträcka, dock slutade det första försöket i tölt och det andra försöket i trav... Gav upp.

Bus blev det på fältet också, det förtjänade han. Imorgon laddar vi om för hans första långritt. Åker hemifrån redan vid 8, efter vi har fått in Bifrost i transporten ska vi åka och hjälpa Kathrine och få in sin Prins. Bifrost gamla och blivande kompis.


Grå dag

Trevligt att vakna upp till ett grått liv. Känns som att sommaren är över, hemsk tanke. Ska iallafall ta mig till stallet nu på förmiddagen, ta igen det som gick fel igår. Så idag är det inga latheter! Hoppas ni får lika bra fm som jag.


Searchin

Har haft en bra dag. Startade dagen med en lunch med Amanda. Riktigt trevligt! Fick med mig ett par skor hem också, nu har jag gjort ett löfte med mig själv. inget mer köpande, blir så arg på mig själv. Sedan var det stallet som gällde. Fick sällskap av Ida ut på turen, trevligt. Dock gick hästen och jag åt helvete. Gick otroligt dåligt om ni frågar mig. Passtakt är inget att leka med, herregud. Sedan fick vi ta smällar för hans koskräck också, tänk er en skenande Bifrost i tölt som dock är pass. Trevlig syn huh? Tur han stannar lika fort som han startar. Har klippt hela Bettie. Blev lite knas på huvudet men fortfarande 1000 gånger bättre än när farmor klippte henne sist, om man får vara sådan. Nu är det dags för film och sedan får vi se om jag drar ut för att träffa en viss människa. Hoppas ni haft en otroligt bra dag!


Munktorp levererar

Chockerande syn när jag kliver ut genom dörren för att gå en promenad med Jennifer. Det kommer en cirkus till Munktorp, jag skojar inte. Trodde det var ett skämt men eftersom det är skyltar i hela munktorp lär det ju vara sant. Haha munke levererar på alla 12 åren jag bott här. För tillfället är jag otroligt trött och tanken av att jag måste duscha och tvätta ansiktet innan jag somnar gör mig ännu tröttare. Men som tur är överlever man nog!


Mirror on the wall, here we are again

En trevlig huvudvärk såhär på kvällen är ju allt man önskar sig. Ska mosa i mig värktabletter och sedan samla lite behövligt mod. Inte det jag ska prata om utan ni undrar säkert vad som hände med mina senaste inlägg. Såhär är läget att jag råkade radera dom när jag raderade inläggen från 2011-2012. Finns ingen återvändo för dom. Där har ni en förklaring iallafall!
Ni får en bild på min boop som nu kommer förlora sin päls igen. Klippning står på schemat!


I'm getting the control back

Är helt slut i huvudet efter att ha umgåtts med mina kusiner på 6-8 år. Fått lyssna på Edvins alla 100 spel och man ska försöka förstå allt som han berättar också, sen kommer Idun och berättar en helt annan sak samtidigt som Edvin står och förklarar hur man klarar bossen på mario. Ganska underhållande men samtidigt väldigt kaosigt. Annars har vi ätit massa fika, grattis till min farbror! Vi har också blåst bubblor, vet inte hur många bubblor jag fick i ögonen. Alltid jag som lyckas.

Nu mina vänner ska jag limma stenar och invänta lite mat! Får se vad kvällen bjuder på...


RSS 2.0